Karibi csirkemell kókuszos rizzsel
Címlap / Asztalra / Karibi csirkemell kókuszos rizzsel

Karibi csirkemell kókuszos rizzsel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-28

Banán egy húsételben? Naná! Trópusi, zamatos, magában hordozva a napfényt, amire mindannyian vágyunk az év ezen időszakában.  

Hozzávalók:

4 csirkemell (bőr és csont nélkül)
2 banán
2 gerezd fokhagyma, meghámozva és felaprítva
csipet szárított chili
15 ml (1 evőkanál) őrölt kömény
15 ml (1 evőkanál) őrölt koriander
125 ml (½ csésze) kókusztej
2,5 ml (½ teáskanál) őrölt gyömbér
30 ml (2 evőkanál) mustárpor
1 lime héja és leve + extra szeletek, kinyomkodni
marék korianderlevél, durvára vágva + plusz levél, díszítéshez
só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
250 g főtt basmati rizs
60 ml (4 evőkanál) kókusztej
pirított kókuszreszelék, tálaláshoz

Elkészítése:

A csirkéhez a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A csirkemellek kivételével az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, azzal készítjük a pácot. A csirkemelleket tepsibe tesszük, és a páclével felöntjük, hogy ellepje. Előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig, vagy amíg a csirke meg nem sül.

A kókuszos rizshez összekeverjük a főtt basmati rizst és a kókusztejet. Ízlés szerint fűszerezzük.

Tálaláskor a csirkét megszórjuk kókuszreszelékkel, rengeteg friss korianderrel, és lime-szeletekkel díszítjük.


 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 610 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x