Megjelent a Szívek szállodája hivatalos szakácskönyve
Címlap / Asztalra / Megjelent a Szívek szállodája hivatalos szakácskönyve

Megjelent a Szívek szállodája hivatalos szakácskönyve

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

A Gilmore Girls - vagy ahogy itthon ismerjük: Szívek szállodája - több generáció számára meghatározó sorozat. Ha azt halljuk, Stars Hollow, lelki szemeink előtt egyből megjelenik a tökéletes kisváros, az ideális otthon képe, kedves szomszédokkal, hangulatos fényekkel, illatokkal, családias, biztonságos közeggel. A kisváros és a sorozat legfontosabb helyszínei és szereplői szinte mind az étkezéshez kapcsolódnak: Luke kávézója, a péntek esti vacsorák Emilynél és Richardnál, Sookie csodálatos ételkölteményei, Al palacsinta nélküli palacsintázója, Mrs. Kim tápláló ételei, a Weston cukrászda pitéi, Lorelai kétes konyhaművészete…  

A Szívek szállodájában az ételek majdnem ugyanolyan fontos szerepet játszanak, mint a két főszereplő, Lorelai és Rory Gilmore. Számukra az étkezés nem csupán létszükséglet, hanem élvezet és kikapcsolódás, az együtt töltött idő elengedhetetlen kísérője. Mindketten imádnak enni és végtelen mennyiségű ételt képesek elpusztítani. Kis túlzással nincs olyan jelenet, amelyhez ne tudnának a rajongók egy-egy ételt kapcsolni, most pedig itt a lehetőség, hogy mi magunk is az asztalra varázsoljuk a sorozat ikonikus és emlékezetes étkeit. A junk foodtól az italokon át egészen a magas konyhaművészetig találunk recepteket a hivatalos Gilmore Girls szakácskönyv öt fejezetében.

Mostantól semmi sem állhat az utunkba, ha el akarjuk készíteni Luke spéci omlettjét, Sookie agyondicsért cukkinilevesét vagy éppen Mrs. Kim tojásmentes tojáskrémes szendvicsét, de ha valami vadabbra vágyunk, Rory egyedi ​​Lime-zseléje vagy Lorelai házi pirítós sütije is bármikor előállítható. A Miss Patty-féle alapítópunccsal azért csak óvatosan! Kezdő vagy a konyhában? Lorelai fagyasztott pizzája fagyasztott burgonyakrokettel rajtad sem fog ki.A receptek mellett praktikus tanácsokat, tippeket is tartalmaz a kötet, a sorozatból vett idézetekkel és jelenetfotókkal pedig tökéletesen megidézhetjük a Szívek szállodája hangulatát. Ez a szakácskönyv egy igazi rajongónak sem hiányozhat a polcáról!

A Gilmore Girls: A hivatalos szakácskönyv (fordította: Vándor Judit) ételeket gyűjt egybe Stars Hollow minden szegletéből és azon túlról, például a Szitakötő szállóból, a Weston cukrászdából, Al Palacsintaházából, Luke kávézójából és Emily & Richard vacsoraasztaláról. A rajongók örömüket lelik majd abban, hogy elkészíthetik kedves sorozatuk ikonikus ételeit, így például Sookie rizottóját, Mrs. Kim lenmagos muffinját, Luke sajtburgerét sült krumplival, és persze egy csésze tökéletes kávét!

Találunk itt leleményes főzőtippeket Sookie-tól, vendéglátói tippeket Micheltől, etikettre vonatkozó tanácsokat Emily Gilmore-tól, valamint Lorelai és Rory bölcsességeit arról, hogyan főzzünk gyorsan, illetve hogyan beszéljünk annál is gyorsabban.

Elena Pons Craig étel- és kellékstylist, receptfejlesztő és szakácskönyv-társszerző, több mint huszonöt év tapasztalattal rendelkezik a kulináris dizájn, a marketing, a fényképezés és a kiadványszerkesztés területén. Imádja a popkultúrát és a húsvéti tojáskeresést. A férje és két gyermekük segítségével szuperhős főzési készségekre tett szert, amelyek generációkon, nemeken és stílusokon ívelnek át.

Kristen Mulrooney
író, szerkesztő és stresszcukrász. Írásaival találkozhatsz a The New Yorkerben és a McSweeney’s kiadónál, a The Belladonnát társszerzőként és szerkesztőként is jegyzi. A szülői buktatókkal kapcsolatos szavai és bölcsessége megjelent a McSweeney’s humoros antológiájában, az Embrance the Merciless Joyban. Kristen Massachusettsben él férjével, a kutyájával és három gyerekével, akik boldogan ették meg azokat az édességeket, amelyeket stresszoldásként sütött, amikor ezt a könyvet írta.
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon 
 
[ 547 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x