Boldog szülinapot - Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda-lap20...
Boldog szülinapot
Bámuljuk és szidjuk negyedszázada: MTV

Még csak hároméves volt, amikor Frank Zappa - ki más? - egy subidubis dalt ajánlott neki Be In My Video címmel. Egy évvel később már világsláger is született róla, pontosabban azokról, akik műsorában gitárral a kezükben gizdáskodnak. A szerző Mark Knopfler volt, a dal pedig a Dire Straits Money For Nothingja.


Jagger, a Hölgyek Öröme

Igaz, hogy nem 300 éves, és még igen messze van attól, hogy fagyönggyé váljon, mint Szindbád, de alighanem ő is túl van már a száz asszonyon/lányon, mint az élet közép-európai szerelmese. Mick Jagger, aki július 26-án ünnepli 63. születésnapját, elválaszthatatlan a női nemre gyakorolt vonzerejétől...


Hetvenéves Kris, a Kölyök

Van, akinek ő marad Billy, a Kölyök, aki "a mennyek kapuján kopog", van, akinek a Konvoj félelem nélküli hőse, van, akinek stoppos country-rocker hippy, de talán a legtöbben  egy dallal azonosítják: Me and Bobby McGhee, amit egykori barátnőjének, Janis Joplinnak adott. Janis már 36 éve nincs közöttünk, ellenben a dal szerzője, a ma is hosszú fürtöket hordó, szakállas Kris Kristofferson, megérte a 70-et.


Kalaplevétel, nem alaptalanul: Roy Harper 65. születésnapjára

Ha valaki akusztikus gitár pengetésébe fog, ráadásul többnyire egyedül, nagy esélye van arra, hogy megkapja a trubadúr, igric, énekmondó, vagabundus poéta, vagy más, a történelem távoli messzeségét idéző jelzőt.


Chick Corea jazz, latin, rock és klasszikus zene között.

Néhai barátomnak egykor rendkívül muzikális spánielje volt. Különösen jól reagált a jazz-rockos muzsikákra: kellemesen elnyúlva, élesen fülelve hallgatta Frank Zappát, Miles Davist, a korai Chicagót. De az abszolút kedvence Chick Corea volt.


A Hammond ura: Jon Lord 65 éves

Komor megjelenés, áthatolhatatlan tekintet, klasszikus szigorúság és féktelenség egyszerre egy olyan hangszeren, amelyen vagy nagyon jól lehet játszani, vagy sehogy. Az első kategóriába kevesen férnek bele, egyike a keveseknek mai ünnepeltünk.Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...
...


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x