Boldog szülinapot - Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda-lap21...
Boldog szülinapot
Hugh Masekela, Afrika kürtös ébresztője

Akkor játszott már "világzenét", amikor jószerével még azok sem voltak a világon, akik ezt a kifejezést kitalálták. És afrikai létére neki állt együtt muzsikálni fehér zenészekkel, amikor kezdett megerősödni egyfajta "fekete rasszizmus" irányvonala. Az afrikai szabadság zenész harcosa, az apartheid-ellenes mozgalom egyik művészikonja  látogat el Budapestre április 5-én, szerdán Hugh Masekela kürtös, kornett-játékos koncertjét hallgathatjuk meg a Jövő Házában.


Miles muzsikus magzatai avagy 35 éves a jazz-rock

Ha a brit blues-zenészek nevelőapjuknak tekintik Alexis Kornert és/vagy John Mayallt, a 60-as években feltűnt jazz-muzsikus nemzedék duplán felmenőjének nevezheti Miles Davist.


40 éves Jeff Healey, a vak gitárvirtuóz

A kanadai Jeff Healey 40. születésnapját ünnepli március 25-én, mi is láthattuk és hallhattuk döbbenetes erejű gitárjátékát még 1995-ben a Szigeten. Olyan természetességgel mozgott a színpadon ez a vak fiatalember, mintha mindent látna, a gitárjátéka pedig egészen egyedi, a citerázáshoz hasonló, de robbanásveszélyes.
David Gilmour hangos szigete

Ha bizonyos bulvárlapok David Gilmourra építenék szenzációikat, alighanem rövid idő alatt becsukhatnák a boltot. A Pink Floyd legendás gitárosa, aki 1968 óta szolgálta és sokszor irányította az együttest, mindig is kerülte a felesleges nyilvánosságot, energiáit kizárólag a zenére összpontosította.


Kutat, pusztít, verítékezik és épít: Henry Rollins 45 éves

"A legjobb bosszú, hogy túléled önmagad" - akár jelmondata is lehetne Henry  Rollinsnak, az amerikai postpunk író-énekes-színésznek, korunk egyik nagy hatású előadóművészének.


Jonny Lang - 25 évesen a bluestól a gospelig

Nagy utat járt be a zenei világban ez a gitáros fenomén, aki már a 14 évesen megjelent Smokin’ című bemutatkozó lemezén electric bluest játszott a Kid Jonny Lang & the Big Bang nevű csapatával.Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...
...


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x