Boldog szülinapot - Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda-lap21...
Boldog szülinapot
A mi Dylanünk

Hatvanöt éves lett egy örök lázadó, egy megrögzött öntörvényű művész. Énekes, költő, talán a fordított sorrend jobb lenne. Egy ikon, aki szüntelenül újrafesti magát. Egy mítosz, aki állandóan rombolja, majd újraépíti magát.


Hetvenéves Billy, a Szabad Motoros

Még nem volt 20 éves, amikor filmtörténeti jelentőségű alkotásban, Nicholas Ray Ok nélküli lázadójában megkapta az egyik fontos szerepet. A világ több generációja szemében ő azonban örökre Billy marad, a rojtos ruhás, kalapos hippi, aki csodaszép motorján végigszáguldja Amerikát Wyatt kapitány mellett, hogy aztán...


Enya földöntúli ittléte

Gyakran előfordult már a történelemben, hogy valamit "újnak" neveztek, holott igazából visszanyúlt egy korábbi állapothoz. Elég csak a protestantizmusra gondolni, amelynek híveit a XVI. században "újhitűekként" is emlegették, pedig éppen a régi, eredeti evangéliumi tanításokat kérték számon a római egyháztól.


A Meztelen totyogótól az Alter Bridge-ig

A Naked Toddler (Meztelen totyogó) nevű rockbanda 1995-ös indulásától a világhírű Creeden át a 2004-ben létrejött Alter Bridge zenekar megalakításáig nem totyogott, hanem szinte szárnyalt a napokban 32. születésnapját ünneplő virtuóz gitáros, Mark Tremonti.


Hugh Masekela, Afrika kürtös ébresztője

Akkor játszott már "világzenét", amikor jószerével még azok sem voltak a világon, akik ezt a kifejezést kitalálták. És afrikai létére neki állt együtt muzsikálni fehér zenészekkel, amikor kezdett megerősödni egyfajta "fekete rasszizmus" irányvonala. Az afrikai szabadság zenész harcosa, az apartheid-ellenes mozgalom egyik művészikonja  látogat el Budapestre április 5-én, szerdán Hugh Masekela kürtös, kornett-játékos koncertjét hallgathatjuk meg a Jövő Házában.


Miles muzsikus magzatai avagy 35 éves a jazz-rock

Ha a brit blues-zenészek nevelőapjuknak tekintik Alexis Kornert és/vagy John Mayallt, a 60-as években feltűnt jazz-muzsikus nemzedék duplán felmenőjének nevezheti Miles Davist.Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...
...


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x