A család, akire vacsora közben 13-an törték rá az ajtót...
Címlap / Otthon / A család, akire vacsora közben 13-an törték rá az ajtót

A család, akire vacsora közben 13-an törték rá az ajtót

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Az új gyermekvédelmi törvény margóján sokan azt gondolják, hogy ők maguk nem lesznek érintettek. Tévednek. Újságírói interjúk alapján mai esetek, amik vérlázítóak és megtörténtek! Az emberek többsége az hiszi, hogy gyámhatósági vagy gyermekjóléti ügyük csak a halmozottan hátrányos, szegény, brutális vagy molesztáló szülőknek lehet. Sajnos a mai magyar valóság az, hogy sok esetben épp az ilyen családok felett siklik át az éber szervek figyelme, és olyan szülőkre pazarolják a szűkös erőforrásaikat, akikre nincs miért. Cikkünk megtörtént eset alapján készült. 

Egyre gyakrabban kerülnek a hatóságok látókörébe olyan családok, akik kellően jogtudatosan, a gyerekeik érdekét szem előtt tartva hoznak meg döntéseket, amit a hivatalok veszélyeztető körülménynek tekintenek, majd nehéztüzérséggel és óriási apparátussal vonulnak fel az ilyen családok otthonánál (szó szerint felvonulnak, hiszen a hivatal feladatának gondolja, hogy rajtaütésszerű razziát végezzen bárki otthonában).

Mit kell elkövetniük a szülőknek ahhoz, hogy gyámhivatalai-gyermekjóléti „ügyük” legyen?

Voltaképp nem sokat, elég, ha gyereket hoznak a világra.

Bárki és bármi gyanús lehet: elég csak lemondani (vagy igénybe se venni) a védőnői szolgálatot (mint a nevében is benne van, ez szolgáltatás, tehát nem kötelező), de az is gyanús, ha egy családban a gyerekek magántanulók (noha a magántanulóság teljesen törvényes). Kifejezetten veszélyeztető tényező egy család keresztény értékrendje („szélsőséges világnézet” – írták a gyerekek védelembe vételi javaslatára, úgy, hogy hazánkban elvileg konzervatív kormány van hatalmon, és egyébként is vallásszabadság van). De veszélyeztető tényező a vegetáriánus táplálkozás, vagy az, ha egy óvodapedagógus édesanya két hónapig nem járatja óvodába a kicsinyét (akit ott bántottak a többiek) – az anya az intézményben nevelhetné a saját gyermekét, otthonában nem teheti ezt meg! Szintén gyanús, és felelőtlen szülői magatartás a „szervek” szerint, ha valaki az Operába hordja a komolyzene-rajongó kisgyermekét, mert „milyen család már az, ahol a 7 éves este 11-kor még fent van…?” A hivatalok utaltak már iskolába reggel 8-tól délután 4-ig olyan súlyos állapotban lévő gyermeket, aki állandó ápolásra szorul, és segítség nélkül se WC-t használni, se enni nem tud – a diagnosztizált betegről az volt az ügyintéző véleménye, hogy szimulál, és egyébként is a szülő rontotta el a nevelését.

Folytathatnám még a sort…

Védőnőből támadónő, szolgálatból hatóság


A hivatalok a szülők legkisebb elhajlását is durván szankcionálják: a „renitens” (a gyermekeik érdekeit szem előtt tartó) családokat az otthonukba való erőszakos rendőri behatolással (akár távollétükben a lakás felnyitásával), majd gyermekeik gyermekotthonba elhelyezéssel fenyegetik. S ez már nem puszta fenyegetés: egy kisgyermekes családra vacsoraidőben törte rá az ajtót a rendőrség (igen, rájuk törték), egy hét múlva pedig megpróbálták elvinni a gyermekeiket – pusztán azért, mert „nem állt elég információ a hivatal rendelkezésére a gyerekekkel kapcsolatban”. Vajon mit gondoltak? Ha letépik az anyja melléről a csecsemőt, akkor több információjuk lesz? Mennyiben szolgálta volna a gyerekek érdekét az, hogy intézetbe kerülnek? Hogy védik így egy anyatejjel táplált kisbaba érdekét? A gyerekeknek mindenek felett álló jogaik vannak, még azoknak is, akiknek az édesanyja börtönben van, hisz újabban lehetővé teszik az elítélt anyák számára, hogy maguk neveljék és szoptassák kicsinyeiket. Meglehet, hogy az az anya, akire este rátörték a házuk ajtaját (a rendőrség + 12 hivatalnok!!!), jobban járt volna, ha kirabol egy bankot, mert úgy jogai lennének a gyerekeihez, így, hogy a védőnőt mondta le, bármikor elveszítheti őket.

Lássuk be, a gyermekek családból való kiemelése sok esetben nem a gyermekek érdekében történik, hanem a szülőt akarják büntetni ez által! És ugyan kit ne lehetne zsarolni a gyerekével…?


Zsarolható szülő – és a mindenkit uraló pszichiáteri vélemény

Újabb módi, hogy a szülőket igazságügyi orvos szakértővel vizsgáltatják meg, hátha a pszichés kivizsgálás hoz valami eredményt – ha már mindent megpróbáltak, és mégsincs a hivatal kezében semmi terhelő. Ugyan ki az, aki jó szívvel veti alá magát egy olyan vizsgálatnak, amit a hivatal rendel meg és fizet ki, valamint előzetes tájékoztatást is ad a szülőkről – rejtély, hogy mit, de biztos csupa jóindulatút, a célja pedig az, hogy megnézzék, „a szülők pszichés állapotuk miatt alkalmasak-e a gyermekeik nevelésére”? Mennyire felel meg a jogállamiság kritériumainak az, hogy a jogait ismerő és azzal élő apákat és anyákat burkoltan bolondnak lehet nevezni?

Jogkövetés, ha a zsebedbe nyúlnak

Mennyire tartja tiszteletben az állampolgárok alapvető jogait az a rendszer, ahol a gyermekjólétnek joga van ahhoz, hogy bárki lakásában razziát tartson („csak benézünk 5 percre, hogy minden rendben van-e”)? Belefér-e a demokráciába az, hogy minden indok nélkül, csupán a „kontroll” (igen, kontrollálják az állampolgárt) miatt benézzenek a családok hűtőjébe (nem halasztják-e éhen a gyerekeiket), bizalmas adatokat követelnek a családok jövedelmi viszonyairól, és közüzemi számlákat kell felmutatni azt igazolandó, hogy van fűtés a lakásban.

A gyermekjólét (ill. a gyámhatóság) az egyetlen olyan szerv Magyarországon, aki figyelmen kívül hagyhatja az ártatlanság vélelmét. A szülő nemhogy gyanúsított, hanem egyenes bűnös – amíg be nem bizonyítja annak ellenkezőjét. És ha egyszer valaki a látókörükbe kerül, azt nehezen eresztik.

Magyarországon – szerintük - két ember jelent veszélyt a gyerekre: a saját apja és anyja. Tőlük kell elsősorban megvédeni a gyerekeket.

A tragikusan éhen halt csecsemők ügye miatt szigorodik a gyermekvédelmi törvény – soha nem látott hatalmat kapnak azok a szervek, akiknek már így is több hatalmuk volt a kelleténél. A közelmúltban azonban más gyermekveszélyeztetési ügyek is napvilágot láttak; olyanok, melyekben az állam által fenntartott intézményekben fordultak elő visszaélések. Gyermekotthon, nevelőintézet, óvoda, iskola… nem lehet letagadni, hogy itt is történnek esetek a gyermekek sérelmére, akár a felnőttek, akár a társak részéről. Ha a gyöngyösi eset miatt az összes magyar szülőt megbélyegzik és gyanúsnak tartják, valamint törvényt szigorítanak a további ilyen esetek megelőzése érdekében, miért nem néznek jobban az intézmények körmére? Miért csak a családokat kell „kontroll” alatt tartani? Az intézményeket miért nem, pedig megtörtént már, hogy a nevelők teherbe ejtették a rájuk bízott kislányokat? És amikor azt lehetett hallani, hogy a tanár molesztálta szexuálisan a tanítványait, miért nem kiáltották ki a bűn melegágyának az iskolát, ahogy most kriminalizálják a családot?

Vésse hát eszébe minden szülő: vele is megtörténhet, hogy gyanúsított lesz, a saját gyermekének a legfőbb veszélyeztetője!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 37101 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x