HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-17
Címlap / Otthon / Legyen az otthon a veszekedések helyett az együttműködés terepe!

Legyen az otthon a veszekedések helyett az együttműködés terepe!

Forrás: Értsünk szót!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-17

Az Értsünk szót 2017. április 22-én félnapos konferenciát szervez, amelynek központi kérdése a békés, de hatékony családon belüli együttműködés. A rendezvény célja, hogy gyors, működőképes módszereket, eszközöket adjon a szülők kezébe, így nem fogják magukat tehetetlennek érezni egy kritikus pillanatban, ezáltal elkerülhetővé válnak a veszekedések, kiabálások. 

 

Rendezvénynaptár
Minden család más, és más problémákkal is küzd. A feszültségek felszínre törhetnek egy reggeli indulás, vagy egy esti vacsora alkalmával is. Első és legfontosabb feladatunk, hogy meg kell teremtenünk egy bizalmi légkört az eredményes kommunikáció érdekében. Az együttműködés nem tananyag, a szülők felelőssége, hogy a gyerekek megtanulják. Ehhez el kell mondanunk pontosan, hogy mit várunk el tőlük, de a fenyegetőzéseket kerüljük, mert csak azt érjük el, hogy kellemetlenül érzik magukat. Hasonló a helyzet, ha jutalmazással próbálunk hatni rájuk. A konferencia előadásai során terítékre kerül a családi együttműködés minden szereplője: a pár-, a szülő-gyerek- és a testvéri kapcsolatok.


Az Értsünk szót létrehozói, dr. Skita Erika és Turáni Szabolcs, akik kiemelten fontosnak tartják a szemléletváltást a szülők és pedagógusok körében. Képzéseiket 2010 óta tartják, többek között kommunikáció, együttműködés, büntetésmentes fegyelmezés témakörökben, illetve 2012 óta akkreditált pedagógusképzést is vezetnek. 


pixabay

A hozzájuk fordulók megtapasztalják, hogyan használhatják az érzelmi intelligenciájukat, tehetik hatékonyabbá a mindennapjaikat és a döntéseiket.
2015-ben jelent meg Érzelmi intelligencia gyakorlatok című kiadványuk, amely óvodás-kisiskolás korú gyerekek és szüleik számára ad segítséget. Ezt követte 2016-ban az érzelmi kártyacsomag. A most esedékes konferencián mutatják be az Érzelmi intelligencia gyakorlatok kamaszoknak szóló változatát, illetve a Tündérkirálynő kristályai című mesekönyvüket.
A személyes tréningjeik és workshopjaik mellett online tanfolyamokkal is segítik azokat, aki nyitottak a hatékony módszerekre. Ugyanakkor a rendezvényen hirdetik meg második alkalommal a Büszke vagyok rád! pályázatukat, ahová szülők történeteit várják, olyan helyzetekről, amelyekben a gyerekeik büszkék lehettek magukra.

Ha a szeretnél konkrét történetekről, kísérletekről olvasni, kattints IDE
 
 
[3283]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x