5 tipikus feng shui tévhit Halász Alexandrától, amit ne kövess...
Címlap / Ezotéria / 5 tipikus feng shui tévhit Halász Alexandrától, amit ne kövess el!

5 tipikus feng shui tévhit Halász Alexandrától, amit ne kövess el!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-19

Energiarabló tévhitek, amit a feng shuiban magukat jártasnak gondolók gyakran elkövetnek. Sokan azt gondolják, hogy egy kilógatott kristály, szélcsengő, vagy egy szerencsétlen körülmények között tartott aranyhal megoldja a problémákat. Tévednek. A problémákat ugyanis neked magadnak kell megoldanod!  

Attól, mert elolvasol néhány könyvet erről a témáról, nemhogy jártasabb nem leszel benne, inkább csak a káosz növekszik a fejekben, ugyanis a könyvek többsége különböző iskolák tanítványainak munkája, számos egymásnak ellentmondó információval.

Ez nem azt jelenti, hogy egyik vagy másik mű szerzője nem ért hozzá, csak azt, hogy más volt a mesterük, más rendszereket használnak. Egyesével mindegyik kiválóan működhet. A feng shui évezredes tudomány, s időtlen idők óta feng shui mesterek tanítják meg rá tanítványaikat. 

1. Nem lakberendezési útmutató!

Sokan összetévesztik a feng shuit a lakberendezéssel. A feng shui nem csupán a lakást hanem az egész teret – s főleg benne az embert! – rendezi úgy, hogy harmóniában lehessenek egymással. A feng shui egy része valóban az, hogy a színek illatok, tárgyak illeszkedjenek egymáshoz, de jóval túlmutat az egyszerű szín és stílus harmónián. A tárgyak között élő és a tárgyakat megelevenítő ember az, aki az egészet működő egységgé, vagyis otthonná teszi. A fal átfestése, vagy egy új függöny önmagában nem megoldás, csak ha tudjuk, miért tettük oda ...

2. Nem apró kacatok pakolgatása polcra, sarokba ágy alá ...

Elképesztő kérdéseket kapok napról napra a HarmoNet olvasóitól, például ilyeneket: „Nem vagyok túl nőies, nehezen tudok párkapcsolatokat építeni, így arra gondoltam, hogy megerősítem a szerelem sarkot, itt áll az ágyam. Betettem az ágyam alá egy gerlepárt, mert túl giccsesnek találtam őket, de a boltban ezt ajánlották erre a célra. Ön mit tanácsol?”  - Első lépésként azt, hogy hagyjuk a kacatok dömpingjét ott, ahol vannak; a kínai boltokban! Először saját jelképeink, szimbólumaink között rakjunk rendet, és csak az után erősítsük meg az adott területeket, mégpedig először azokkal a dolgokkal, amik már birtokunkban vannak, s csak néhány újabb tárgyat szerezzünk, azokat is legjobb, ha nem „feng shui boltban”, hanem egyszerűen megérzésünket figyelve, jártunkban-keltünkben vesszük, vagy még inkább kapjuk.

3. Nem varázslás, amikor csodaenergiákat terelgetünk föl és alá!

Kedvenc barátnőm szokta mondani viccesen; „Nálunk már dróton dzsal a csí a szobában!” Ezzel utal ara, hogy az energiák mindenhol mindig jelen vannak, és mi magunk érzékeljük, vagy nem érzékeljük őket, illetve magunk gerjesztjük ezeknek az erőknek a legtöbbjét. Hiába rendezi át az anyuka a gyerek szobáját – szigorúan a feng shui szerint! – ha a gyermek ezt az életterébe való beavatkozásnak éli meg, tökéletesen jogosan, és emiatt dühös lesz. A düh energiája valószínűleg rosszabb mint egy átlagos kamasz rendetlen szobája. Tartsuk tiszteletben egymás élettereit és erőtereit. Éppen elég, ha saját energiáinkat uralni tudjuk. Többnyire még ez sem sikerül, tehát ne akarjuk mások energiáit változtatni.

4. Nem ad diagnózist és nem ad flastromot minden sebedre!

Való igaz, hogy a feng shui módszereinek alkalmazása a kínai orvoslás tradíciójának része volt és még ma is ennek részeként él tovább hazájában, Kínában. Hazánkban azonban a hatályos törvények is jogosan tiltják, hogy valaki a telizsúfolt hálószobaszekrény alsó fiókjának állapotából azonnali halállal fenyegető hajhelygyulladást diagnosztizáljon. A diagnózis felállítását hagyjuk az orvosra. Ha betegek vagyunk, és a feng shui gyógymódokat akarjuk alkalmazni, először a fejünkben kerüljenek a helyükre a dolgok, aztán jöhet a fizikai rendrakás. A fent említett fiók állapotától –legyen az bármilyen is - önmagában nem gyógyul meg senki...

5. Nem oldja meg az életedet, az továbbra is rád vár!

Sem a feng shui, sem a feng shui tanácsadó nem oldja meg az életedet helyetted. Nem tud olyan tanácsokat adni, hogyha ide vagy oda ezt vagy azt a vackocskát és bigyócskát helyezed, akkor majd garantáltan megnyered a lottó ötöst, kigyógyulsz a halálos kórból, azonnal gyermekáldás elébe nézel, vagy éppen beléd szeret az aktuális popsztár. Ezek a változások néhány tárgy áthelyezésével nem fognak bekövetkezni, ha te magad nem hangolódsz át a tárgyaiddal és életvezetéseddel együtt. A feng shui tanácsadó pedig abban tud segíteni neked, hogy a törekvéseidet a számodra legjobb módon valósítsd meg!
 

5 tanács, hogy a feng shui tényleg működjön otthonunkban! - Rakjunk rendet!  1. Ne halmozz fölösleges tárgyakat. (amiket két évnél régebben nem használtál, arra nincs szükség, ajándékozd el, add el, vagy dobd ki!
     
  2. Ne legyenek hiányos, csorba, nem működő, kopott dolgok a lakásban (ha vannak, először is javíttasd meg őket, ha nem megy, szabadulj meg tőlük!)
     
  3. Ne legyenek lelkiismeret furdalást keltő tárgyak körülötted (a „majd holnaptól fogyózni fogok” felkiáltással megvásárolt sportkazetta a polcon éppen ilyen! Az anyóstól örökölt ronda de értékes bútor is. Vagy kezdd el használni, vagy add el, ajándékozd tovább!)
  4.  Számold fel az energiacsapdákat! (tegyél rendet minden olyan szekrényben, szobában, fiókban, vagy lakótérben, ami „az idei nagytakarításnál is kimaradt”)
  5.  Ne sérts idegen felségvizeket! A feng shui ürügyén ne ronts be férjed-gyermeked-anyósod területére és ne rendezd át az ő életüket. Inkább a saját dolgaiddal foglalkozz!

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 18137 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x