Szerelmi varázslat Szent Iván éjjelére
Címlap / Ezotéria / Szerelmi varázslat Szent Iván éjjelére

Szerelmi varázslat Szent Iván éjjelére

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-18

A hagyomány szerint ilyenkor nagy tüzeket illik gyújtani, s őrizni azt, mintha életünket őriznénk. Egész éjjel virrasztani, a fényt életben tartani, s kérni visszatérését. A nappalok ezután már rövidülnek, s az év negatívabb aspektusába, hanyatlásba kerülnek, noha a nyári hónapok még így is kellően vidámak.  

Ha nem is egész tábortüzet gyújtunk, akkor is illik mécsest gyújtani, s kicsit őrizni a világot, szeretni az erőt, az energiát. Ez nem csak a tűzisten, az ifjú és szépséges férfi, Bel ünnepe már, hanem az égi menyegző is, Bel apja és anyja, idősödve ő maga kapcsolódik nászban. Az Istenek ekkor ülik meg menyegzőt, erejük teljében ekkor tervezik el előre a következő évet. Amit előre elvetettek, abból lakomáznak, s az ő nászuk fogja meghozni a jövő évi termést. Nagy várakozás, nagy öröm, az év legvidámabb napja. 

A házasságok az istenek nászához hasonlatosan nagyon felkapottak e napon. Amikor az isteni pár egybekél, akkor ennek ereje az emberekre és az emberi házasságokra is kihat és áldást, szerencsét hoz a házasulandó képletébe. A legfontosabb hatása a termékenység. A következő hónapokban foganó gyermekek olyanok, mintha az isteni pár gyermekei lennének, szépségesek, emelkedett hangulatúak, egészségesek.

Alázat

Az alázat és tisztelet is nagyon fontos. Tudni, hogy ez nem a földi ember, hanem az istenek ünnepe, az istenek menyegzője. Az Ég Atya ekkor kel egybe Földanyával, szerelmes pillantása által a Földben magot vet, megtermékenyíti, az isteni gyermek majd Karácsonykor, decemberben látja meg a napvilágot.
Ha alázatosan szemelőtt tartjuk az égi eseményeket, akkor a kézfogó eredményes lesz, s jólétet és sikert hoz a házasulandóknak. Az ünnep hagyományos velejárója szerelmi jóslatok adása és fogadása, szerencsehozók készítése, lakoma, tánc, zene, mulatság.

Felmerül persze a kérdés, hogy azok, akik még nem választottak párt maguknak, azok, akik még eladósorban vannak, esetleg még azon a bizonyos próbaidőn vannak társukkal, azok is megülhetik ezt az ünnepet. Nem csak lakomával, emlékezéssel és tiszteletadással, hanem egy ügyes varázslattal is emlékezetessé tehetjük.
Mivel az év e szakaszában a nap ereje teljében van, érdemes ekkor különleges növényt ültetnünk.

Szerelmi varázslat

Nincs szükség hozzá semmi extrára, pusztán egy pici cserépedény, tálka, bögre, kübli szükséges, és kevés virágföld, valamint egy vagy több apró mag. Érdemes olyan növényt választani, ami nyár végi, őszi virágzású, s szobában, erkélyen, teraszon nevelve, most elültetve is kikel, ugyanakkor választhatunk más fajtákat is. Legelőnyösebb, ha piros, vörös, rózsaszín, bordó színek közül választunk, de alkalmas lehet bármilyen másik szín is.

Mint minden hasonló varázslatot, érdemes ezt is kis átéléssel, megnyugvással és tiszteletadással kezdeni. Ha párunk alkalmas az öröknek, jövendőbelinek akkor az ő nevét, ha nem a párunk még, de vágyjuk szerelmét, s ő független, semmilyen bajt nem hozunk ezzel nyakába, vagy ha nem vagyunk kapcsolatban, de nem is ismerjük még az igazit, akkor egy nekünk tetsző JELENTÉSŰ (a keresztnév önmagában csak dísz, de jelentése a tulajdonságaink fontos meghatározója!!!) nevet felírva egy lapra, végezhetjük el a rítust.

Vélhetőleg ezt követően az adott keresztnevű férfiak, vagy leányok nagy létszámban lesznek jelen életünkben. Ez egy szimpatikus mágián alapuló egyszerű bevonzási technológia. A férfi nevét egy vékony kis papírcsíkra írva egy irányból vízszintesen körbetekerjük vele magot. Alulról és felülről azonban nyitva hagyjuk, hogy szabadon nőhessen. Ha ez nem sikerül, akkor is földbe ültessük el e nevet a papíron. Ez után öntözzük meg a növényt és napról napra, faji sajátosságainak megfelelően ápolgassuk. A növényke előbújásával Szent Iván éjjelének erejét, napfényét, vidámságát és optimizmusát viszed a kapcsolatba, amely így megerősödik, kivirágzik és jó eséllyel házassághoz vezet. Ha még nem a társad az illető, akkor ezzel a kis varázslattal közelebb hozhatod szívét.

Ha valamiért nem nő ki magocska, növénykéd elszárad, akkor az mindenképpen jel, hogy kapcsolatod ezzel a személlyel rossz vágányon halad, és a közös élet reményében meg kell reformálni azt! Szőröstül-bőröstül. Ha a kikelt növényed később esetleg magától tönkre megy, az nem feltétlenül káros rátok nézve, ha viszont a kapcsolat kudarcba fullad, akkor a növény automatikusan elszárad majd, jelképezve az energiák elhasználódását.

Sok sikert, sok erőt, és fényt, sok boldogságot!

  

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7591 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x