A mágia színe - fekete mágia, fehér mágia
Címlap / Ezotéria / A mágia színe - fekete mágia, fehér mágia

A mágia színe - fekete mágia, fehér mágia

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Van-e fekete vagy fehér mágia? És van-e szürke tartomány? Van-e színe a mágiának? Ha a kés magában hordozza, hogy gyilkos szerszám, vagy kenyérvágó eszköz, akkor a mágia is lehet fekete és fehér. Ha a kés csupán egy sokcélúan alkalmazható tárgy, akkor nem. A mágus céljától függ, mire használja a tudását...  

Van-e fekete vagy fehér mágia? És van-e szürke tartomány? Van-e színe a mágiának? Ha a kés magában hordozza, hogy gyilkos szerszám, vagy kenyérvágó eszköz, akkor a mágia is lehet fekete és fehér. Ha a kés csupán egy sokcélúan alkalmazható tárgy, akkor nem. A mágus céljától függ, mire használja a tudását. Karmáját nem kerülheti meg. Azokkal fog találkozni élete során, akikkel találkoznia kell. Tudásából azok és úgy táplálkoznak, akiket magához enged.

A mágia célja:

Az ember tökéletesítése, kiteljesítése. El akarjuk érni, hogy az ember, egyébként meglévő tulajdonságait és képességeit birtokolhassa. A rejtett tulajdonság - mivel el van rejtve- nem használható, olyan, mint ha nem is lenne."Az ember nem tanul soha semmi újat, csupán emlékezik!" - mondja Platon. A valódi tudás olyan élményt ad, mintha egy elfeledett, belső tudás külső megfogalmazás által "eszünkbe juttatna" valamit. Olyan, mintha megszületnénk egy kastélyban, és a cselédszobában laknánk, mert azt már jól megismertük. A mágia mestere nem tesz egyebet, mint kézen fog, és körbevezet a saját kastélyodban. Közben megmutatja neki, mi van a birtokodban. A toronyszobából széttekintve beláthatod a teljes kastélyt. Egy lény nem ismerhet fel olyat, amit ő maga nem tartalmaz. Ez a metafizikai igazság ugyanazt fejezi ki, mint a kastély hasonlat.

Ha valaki mágiát tanul, nem kap kívülről képességeket, csupán a benne rejlő erőket, képességeket szabadítja fel.

A mágia útvonala:

A mágiában alapvető a természet megismerése. A legfontosabb a természetet működtető erők megismerése élmény szinten. Ha egy biológus felboncol egy virágot, soha nem fog találkozni a virággal. Találkozik majd bibével, porzóval, szárral, levéllel, fotoszintézissel, de virággal soha. Ha egy mágus vizsgál egy virágot, a virágot fogja tapasztalni.

A mágia folyamata:

Az öt alapvető erő birtoklása, és ezekkel történő mágikus gyakorlatok. Az alapvető erők birtoklásához vezető út gyakorlatokból áll. A gyakorlatok valójában azért vannak, hogy az élet során eltorzult és rögzült ideákat fokról fokra megszűntessük és visszatérjünk az ember eredeti valóságához.


Az öt alapvető erő:

Kvintesszencia. (Akasha) A fizikusok vákuumtérnek hívják. Ez szüli a másik négy elemet.

Tűz és a víz (Jin és a Jang) ennek potenciájának kiegyenlítődésénél megjelenik egy harmadik elem a levegő. Ez már új tulajdonsággal bír. A három elem keveredéséből jön létre a negyedik, a föld elem. Ezt tetragrammaton néven is illetnek. A mágiában minden jelenséget a tetragrammaton kulcsával lehet megmagyarázni. A tetragrammaton korlátot szab a tűz, a víz és a levegő elemeknek. Ezáltal létrehozza a teret, az időt és a gravitációt. (A fizika is négy erővel foglalkozik) Erős kölcsönhatás, gyenge kölcsönhatás elektromágneses tér és gravitáció. A fizika és a kémia (Alkímia) szintén a mágiában gyökeredzik.

Például a számítógép végül is nem más, mint mágia. A tűz és víz potenciálja működteti azt a gépet is, ami előtt ülsz. Az elektromosság és a magnetizmus szintén a tűz és a víz energiája.
A mágus a négy elem szerint kiegyensúlyozott, harmonikus. A harmóniát elérhetjük a mágia eszközeivel. Ha valaki a mágia útját választja, el is érheti a harmóniát. Ez egy lehetséges út.

Az önmegismerés első pontja, hogy megismerjük a minket uraló elemet. Ennek mágikus gyakorlata ahhoz hasonlatos, mintha egy fekete és fehér tükörben vizsgálnánk magunkat.

Sok un. "sikertréning" is átemeli ennek a gyakorlatnak egy részét, amikor azt kérik, hogy írjunk egy listát jó és rossz tulajdonságainkat, vagy azt, hogy írjuk össze, mit szeretünk, és nem szeretünk magunkban. Ezzel lehetőséget kapnak a tanulók ezeknek a megváltoztatására, elfogadására. A mágia lehetőséget nyújt olyan dolgok megváltoztatására is, ami más - tudomásunkban lévő - módszerrel nem lehetséges. Ilyen például az IQ emelése, akaraterő növelése. Ezek egyszerű gyakorlatok, de tudni kell, mit miért teszünk Tudatosítanunk kell magunkban az ember hármasságát. (Egyszerre három síkon létezünk, szellemi, asztrális és fizikai síkon) Ezeket a mágikus gyakorlatokkal megélhetjük, átélhetjük. Élményt szerezhetünk ezekről a valóságos tartalmainkról. Például egy mágikusan nem képzett ember gesztusai hatástalanok maradnak, az asztrális és a szellemi síkon, mert nem tudja megkülönböztetni őket, és nem érzi ezeket a tereket.

További lehetőségek:

Tisztánlátás elérése. (Az embereknek fogalmuk nincs, hogy a tisztánlátáson mit kell érteni) Erőteljesen felfokozott intuícióhoz hasonlít a legjobban.

Tisztán érzékelés elérése. Az elemekben lezajló folyamatok érzékelése. Különleges célok elérése, (Levitáció, stb… mely több úton elérhető, de nem a mágia célja.)

A gyakorló mágus önismeretének kiteljesítése mellett kiemelt cél az emberek gondolkodásának mozgatóinak megértése. Ezáltal rendkívül sok haragtól, félelemtől, szélsőséges emóciótól mentesülünk, mert tisztában leszünk azzal, hogy embertársunk milyen erők irányítása alatt áll, cselekszik.

A Mágia és a gyógyítás:

A mágia egészségmegőrző program is egyben. Nem csak a saját egészség megóvására, hanem - megfelelő fokon művelve - rászoruló embertársak segítésére is alkalmas. Szellemi és fizikai síkon egyaránt. Ha elolvasol két könyvet a mágiáról, még ne érezd magad feljogosítva a gyógyításra. Ha étlapot olvasol, még nem kóstoltad az ételt, és messze vagy a jóllakottságtól is.

A mágia egyfajta filozófia, amivel a legteljesebben élhetjük meg a világot, ahol élünk.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 453108 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x