Február 24. - a szökőnap misztikus titkai
Címlap / Ezotéria / Február 24. - a szökőnap misztikus titkai

Február 24. - a szökőnap misztikus titkai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-01-28

Hány évente van szökőév? A szökőnap február 24.-e, és négyévente szökik vissza a naptárba. A szökőnapok, szökőévek mindig is foglalkoztatták az embereket, hiszen ezek a csalafinta dátumok megtréfálhatnak bennünket. Vajon milyen névnap van ma és hány évente van szülinapja annak, aki épp ma születik?  

A szökőnap, minden téves elképzeléssel ellentétben, négy évente február 24-e. Ezen a napon nem ünneplünk semmilyen névnapot, az eredetileg február 24-28-a közé eső névnapok pedig egy nappal tolódnak.                             

Akit tehát Elemérnek hívnak, négyévente február 29-én ünnepli névnapját, egyébként pedig február 28-án.

Aki szökőévben született Elemér napján, február 29-én, az születésnapját a többi évben február 28-án ünnepelheti.

Viszont azoknak, aki szökőévben születtek február 24-én, szökőnapon, csak négyévente van születésnapjuk. tehát, akik február 24-28 között születtek, elméletileg négy évente egy nappal el kéne csúsztatniuk a születésnapjuk megünneplését, általában így is tesznek. Aki ezen a napon kötött házasságot, szintén ugyanezzel a csúsztatott módszerrel tudja ünnepelni az évforulóit. 

Sok nép, sokféleképpen tartotta számon az idő, az évszakok múlását.

Két (nem éppen tökéletes) naptár módszer terjedt el végül.

A Julianus-naptár

A rómaiak kezdetben 10 hónapból álló, 29-30 napos éveket használtak, később 12 hónapra bővítették a naptárt. A Sosigenes csillagász által megreformált naptárat Julius Ceasar vezette be, i. e. 46-ban. Caesar elrendelte, hogy az év 365 napból álljon a hónapoknak ma is szokásos hosszával, de az 1/4 nap miatt minden negyedik évben a február 23-ika után egy napot iktassanak közbe. A korábbi, rendszertelen szökőhónapokat 4 éves ciklus váltotta fel, tehát három 365 napos évet egy 366 napos követ. Ezt a plusz napot február 23. után iktatták be.

A hónapok ezentúl (február kivételével) váltakozva 31 és 30 naposak lettek. Ezt a naptárat igazán csak Augustus idején vezették be, akiről a Sextilis hónapot Augustusnak nevezték el, és 31 napossá tették; ezért február egy nappal csökkent (28, szökőévben 29 napos), és az augusztus utáni hónapok közül a 31 naposak (szeptember és november) 30, a 30 naposak (október és december) 31 naposak lettek.
Ezt a naptárat aztán a keresztények is átvették.

A Gergely-naptár

A Föld nap körüli pályája azonban nem 365 1 nap, hanem 365 nap 5 óra 48 perc, 46,17 másodperc, ezért a naptár és a valós idő között napi 11 perc eltérés alakult ki. Ez 129 év alatt egy teljes napot jelentett, a XVI. századra azonban már 13 napot!

XIII. Gergely pápa ezt az elcsúszást korrigálandó 1582-ben elrendelte, hogy október 4-e után 15-ét írjanak. Ezen kívül úgy döntöttek, hogy minden negyedik év, azaz azok az évek, amelyek évszáma néggyel osztható, 366 napos szökőév legyen, de a százados évek, 1600, 1700 stb. közül csak azok, melyek négyszázzal oszthatók. Tehát 1600 szökőév, de aztán 1700, 1800 és 1900 közönséges évek maradnak.

Manapság ezt a Gergely naptárt használjuk.Spirituális és titokzatos nap - alkalmas a varázslásra! 

Azokat a mágiákat, amelyeket hosszú időre (legalább négy év) akarunk foganatosítani, érdemes a mai napon elvágezni. A négyes számmal kapcsolatos, vagyis az anyagiakkal, ingatlannal, pénzügyekkel kapcsolatos ügyekre vonatkozó apróbb-nagyobb rituálékat, mágiákat érdemes ma elvégezni. (A négyes számról ide kattintva találsz bővebb magyarázatot.)

Négy gyertyát négyszög alakban állítva, a gyertyák közé érméket, vagy a vagyoni bőséget jelképező tárgyakat helyezhetünk, használhatunk illóolajakat, Hold analógiával, valamint a vagyonnal, stabilitással kapcsolódó szimbólumokat válogathatunk össze. Az illóolajak közül a zöld növények olajaiből, a nemes kövek közül a Holdkővel, vagy a fekete színű, esetleg mágneses hatású kövekkel (magnetit) tudunk operálni.

A mágia fókuszában egy jól megfogalmazott, teljesen stabil vágy, cél, vagy tény legyen, mivel amit ilyenkor kérünk, az általában megvalósul. Ma növő hold van, ami a mágikus folyamat nagyságát, bőségét, erejét segíti. A mágiánkat érdemes négy korty víz megivásával zárni. A négy gyertyából azt, amelyik a leginkább feltűnően ég, vagy a legjobban fogyott, érdemes a hónap végéig minden nap meggyúhtanunk és újra meg újra fókuszálni arra a célra, amit el szeretnénk érni. 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6449 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x