Csakraharmonizáció megfelelő étrenddel
Címlap / Ezotéria / Csakraharmonizáció megfelelő étrenddel

Csakraharmonizáció megfelelő étrenddel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Testünk hét energiaközponttal, azaz csakrával rendelkezik. Ezek mozgása, nyitottsága vagy éppen zártsága kihat testi-lelki egészségünkre. Szellemi gyakorlatok, testmozgás, jóga és számtalan más tevékenység mellett a szervezetünkbe bevitt táplálékkal is igen nagy hatást gyakorolunk csakráinkra, ezért fontos odafigyelnünk arra, mi az, amit megeszünk.  

Étrendek és csakrák

A táplálkozási formák az egyes csakráknak megfeleltethetők. Így például a vegyes táplálkozás az első, gyökércsakrához köthető, mely a hátgerinc alsó végénél helyezkedik el. Az első csakra, mint Maslow piramisának első szintje a fizikai léthez kapcsolódik, a puszta anyaghoz.

A második csakra
a nemi szerveknél található, az ovo-lakto vegetáriánus életmóddal áll párhuzamban. Ez a kreativitás csakrája is, e mellett pedig szexuális viselkedésünket irányítja.

Harmadik csakránk
a gyomorszájnál helyezkedik el, a lakto vegetáriánus életmód köthető hozzá. Szerveink közül a hasnyálmiriggyel van kapcsolatban, de befolyásolja az epehólyag működését, és az idegrendszert is. Érzelmeink, személyes erőnk ezen a csakrán keresztül nyilvánul meg.

A negyedik csakra a szívnél található, a csecsemőmiriggyel van kapcsolatban, a szívet, a vért, a vérkeringést irányítja, és az immunrendszert szabályozza. Táplálkozási szokásoknál a tiszta növényi vegetáriánus életmód a megfelelője. Ezen a csakrán keresztül éljük meg a szeretetet.

A toroknál található az ötödik csakránk, mely a pajzsmiriggyel és a csak növényi, nyers vegetáriánus életmóddal áll kapcsolatban. Ezen a szinten nyilvánul meg a „hangunk”, ez a szint felel kifejezésmódunkért, kommunikációnkért és értékítéletünkért.

A harmadik szem csakra a hatodik csakránk
, mely a homlok közepén található. A nyers gyümölcsből és olajos magvakból álló étrendnek felel meg. Szervezetünkben az agyalapi miriggyel áll kapcsolatban és ezen a csomóponton keresztül ismerhetjük fel saját lelki természetünket.

Hetedik, vagy koronacsakránk
a fejtetőnél található. A tiszta nyers gyümölcs étrend felel meg neki, szerveink közül pedig a tobozmiriggyel van kapcsolatban, a felső agyat irányítja. Ezen a csakrán keresztül közelíthető meg az isteni lényeg.


Szívcsakra-étrend


Étrendünk alapján a különböző csakra szinteket erősítjük meg. A közös célt, az emberiség magasabb szellemi szintre való emelkedését az segíti elő, ha egyre többen élünk a magasabb csakra szinteknek megfelelően, egyre tisztább az étrendünk. Közös érdekünk, hogy változtassunk étkezési szokásainkon, ki-ki a maga szintjén fogyasszon tisztább táplálékot. Ezzel nemcsak a saját testünk tisztulási folyamatát, hanem lelki fejlődésünket és bolygónk szellemi fejlődését is szolgáljuk. Az ötödik, hatodik és hetedik csakrának megfelelő nyers illetve csak gyümölcsevő táplálkozást napjainkban még nagyon kevesen tudják huzamosabb ideig megtartani, ám böjtölő célzattal mindenki számára tanácsos három-hét napig így étkezni minden évszakváltáskor.

Milyen előnyökkel jár, ha valaki képes a szív csakrához tartozó, csak növényi vegetáriánus életmódot folytatni? A fizikai jól-lét állapotába kerül, mely a test helyes sav-bázis egyensúlyának köszönhető. Az elfogyasztott gyümölcsök és zöldségek enyhén lúgos hatásúak, ahogy a legtöbb testnedvünk, például a vér, a vizelet, a nyál is, így egyből kizárjuk a gyulladásos betegségek létrejöttét, hiszen gyulladás csak akkor keletkezik, ha testünk elsavasodik.

Szellemi szinten sokkal jobban tudjuk kontrolálni gondolatainkat, cselekedeteinket és érzelmeinket. Könnyebben hangolódunk a pozitív dolgokra, és könnyebben maradunk meg ebben a harmonikus állapotban, megteremtve belső nyugalmunkat, mely külső környezetünkre is kihat majd. Jobban ráhangolódunk a pozitívra, mindenben ezt vesszük észre: ami dicséretreméltó, ami számunkra fejlesztő hatású. Önmagunkba és másokba vetett hitünk és bizalmunk megnő, mely segít megvalósítani a kitűzött célokat és kifogyhatatlan energiaforrásként mindig meríthetünk belőle. Azonban a legfontosabb mindezek mellett az, hogyha a szívcsakra aktivizálódik, akkor spirálisan, előbb az alatta levő harmadik, majd a felette levő ötödik, aztán a második, hatodik, az első és hetedik csakrák működését is beindítja, és ezzel utat nyit nekünk a szellemi dimenziók, a tökéletesség felé.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 7749 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x