Érzelmi és lelki evolúció - törzsfejlődés kicsit másként...
Címlap / Ezotéria / Érzelmi és lelki evolúció - törzsfejlődés kicsit másként

Érzelmi és lelki evolúció - törzsfejlődés kicsit másként

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Történelem és elméletek, lelkek és érzelmek mentén mind-mind vizsgálhatjuk az emberiség vagy akár az egyén fejlődését. Ki kicsoda a lelki evolúciós táblázatban?  

Ha történelmi ismereteinket futjuk végig, akkor a következő egyszerű képlet tárul elénk:

Hírnökök, szenvedők, újból kezdők, építők, tagadók, tévelygők, kétkedők csoportjait figyelhetjük meg. Mit értünk ez alatt, illetve ki, mit tesz, hogy az érzelmi, lelki evolúció örökös felfelé ívelő spirálja mozgásba lehessen?

Érdemes mindjárt az elején leszögezni azt, hogy ezek nem éles határok. Mindenkiben, mindegyik csoportlenyomat bekódolt. Hogy mégis melyik csoport tagja az egyén, azt a főbb tulajdonságokból tudjuk megállapítani. Azt is megfigyelhetjük, hogy minden csoportból van átjárhatóság egy másikba.

Hírnökök csoportja: nagy százalékban a kétkedők csoportjából kerülnek ki. Miután kétkedésük elmúlik, ők azok, akiknek feltétlenül be kell bizonyítani, hogy van valami jobb, több, szebb. Ennek keresésére indulnak, majd miután fellelték, hajlandók elmondani a többieknek, hogy mit találtak.
Nem vállalják fel feladatul, hogy megtanítsák, de hiszik, tudják, élik, hogy van. A tanítást átadják az építőknek. Jellemzője, hogy az átmeneteknél itt a leggyakrabban fordulnak elő, a tagadók, tévelygők, kétkedők és szenvedők is.

Építők csoportja: A hírnöki tudást tökéletesen megélve vállalják a feladatot, hogy elmondják a megélt és megtapasztalt új világ értékeket. Céljuk, hogy minél többen ismerjék meg az új tanokat, majd az ismereten túl minél többen meg is éljék azt. Belőlük nőnek ki az újból kezdők.

Újból kezdők csoportja: Mát tökéletesen értik és élik az új világrendet. Kétkedés nélkül ismerik, elfogadják az utat. Ebben az időszakban, ezeknek a lelkeknek a korszakát aranykornak hívják. Feladatuk, hogy megéljék azt a boldogságot, amit az előző fejődési szakaszokban megalapoztak, vagy ők maguknak, vagy mások nekik.

Nézzük meg közelebbről a „mások, nekik” alapozást. Vegyünk példának egy szenvedőt. Hogy alapozhatja meg, egy magas szellemiséggel bíró újból kezdő életét, hiszen a kettő között óriási az ellentmondás. Vagy mégsem?



A szenvedők csoportját azok a lelkek képviselik, akik mindent feláldoznak azért, hogy másoknak segítsenek. Ezt látványosan teszik, messziről látszik, hogy nem érzik jól magukat abban, amit csinálnak, de kiszabadulni sem bírnak. Egyfajta ön-sors-rontással élik meg életüket. Önbüntetéssel vezekelnek valamiért, aminek sok esetben ők sem tudnak okát találni. Mégis szükségesek az evolúcióban, mert úgy a tévelygők, mint a kétkedők, ill. tagadók csoportjának példát mutatnak arra az önzetlenségre és a szolgálatra.
Miért van erre szükség?

Mi jellemzi a tagadók, tévelygők, kétkedők csoportjait?

Tagadók: Ismerik az új világrend működését, érzelmi, lelki felemelkedési lehetőségét, de nem abban a formában, nem úgy és olyan módon szeretnék megvalósítani, amint az azt újból építők teszik. Ha megfigyeljük tanításaikat, azt is láthatjuk, hogy alapérzelmeik, tökéletesen megegyeznek, az újból építőkével. Itt a módszer a különbség. A módszer különbsége miatt agresszívek, érzelmi, lelki terrort alkalmazók. Tagadókból kerülnek ki a tévelygők és a kétkedők is.

Tévelygők:  Mindkét „oldalt” ismerik, de csak felületesen. Nem mennek bele, nem élik meg magasságaiban és mélységeiben. Befolyásolhatók, minden területen, tehát érzelmileg épp úgy, mint lelkileg. Sok esetben válnak szenvedőkké, de ha ügyes a hírnök, akivel találkoznak, akkor nagyon hírnök válik belőlük.
Ők azok, aki meg akarnak felelni. Mindig és minden helyzetben, mindenkinek. Miután rájönnek – és ez óriási katarzis az életükben –, hogy önmaguknak feleljenek meg, és így majd mindenki elfogadja őket, hirtelen válnak hírnökké, és ezt tökéletesen teszik.

Kétkedők:
Bár sok mindenben azonos a csoportmeghatározásuk, mint a tévelygőké, mégis van egy alapvető különbség köztük. Ők azok, akik gondolkoznak. Érzelmeiket félrelökve, racionális elveket vallva mennek előre. Sok esetben látják, tudják a folyamatot. Szívesen meg is élnék. Vágyják, hogy életük egyszerűbb, szebb legyen, de döntés előtt visszanyúlnak a régi mintákhoz és ész érvekre hagyatkozva, mennek tovább. Ez viszi is őket egy darabig, de egy idő után, ismét jönnek a kételyeik.

Az utóbbi négy csoport leírásából észre kell, vegyük, hogy a nem lehet felépíteni az új világrendet anélkül a tapasztalathalmaz nélkül, amit ők hoztak, képviseltek. Az evolúció során szükség van az előző tudásra, mert ebből nő ki a letisztult ismeret.

Nagyon fontos az, hogy csak a tapasztalat, ismeret tudáshalmaza menjen át egy új építésébe. Itt már nincs helye a fájdalomnak, félelemnek, görcsnek.
Az új építés új energiákból áll. Bár benne van az előzők tapasztalata, de egy átminősített, magasabb rendű szemléletben.
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3113 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x