A férfiak nem bíznak a nőkben
Címlap / Ezotéria / A férfiak nem bíznak a nőkben

Lukács Tünde

A férfiak nem bíznak a nőkben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-06

Múlt heti cikkemet olvasva, többen írták nekem, hogy most írtam ugyan a nők véleményéről, hozzáállásáról a férfiakhoz, de vajon mi a férfiak véleménye a nőkről? Mi a véleményük a kapcsolatokról, és önmagukban a nőkről? A könyvem írása alatt sok férfival beszélgettem arról, hogyan látnak minket, nőket. Nos, aki múlt heti cikkemet olvasta, az sejtheti, hogy kaptunk hideget-meleget. 

Érdekes bepillantás volt ez számomra a férfiak lelkébe. Nem csak érdekes, de néha megdöbbentő.

Az elmúlt héten megjelent cikkemben arról írtam, hogy mit gondolnak a nők a férfiakról.

Az mutatkozott meg, hogy lehetséges, nem mi vagyunk érzékenyebbek. A férfiak lelke érzékenyebb, mint a miénk, nőké.

Aki ismer, tudja, hogy szeretek őszintén írni. Azt írom, ami az én meglátásom, akkor is, ha emiatt bizonyos körökben nem vagyok népszerű. Sajnos nem tudtam beállni a „szidjuk együtt a pasikat” sorba sem. Azok a nők, akik hozzám hasonlóan gondolkodnak, felteszik néha a kérdést, hogy vajon mért nem írnak a férfiak is olyan dolgokat a nőkről, mint amiket mi posztolgatunk erre-arra. Talán azért, mert több tisztelettel fordulnak felénk, mint mi feléjük.

Bár a médiában és a hétköznapi életben azt mondják, a nők az érzékenyebbek, ez nem igaz. Pszichológiai felmérések mutatták ki, hogy a férfiak érzékenyebbek a nőknél, csak legfeljebb nem mesélnek róla. Éppen azért, mert akkor mi nők, gyengének tartanánk őket. Hisz mit hallunk nagyon gyakran? „Minden férfi tutyimutyi”.

A nők erős férfit keresnek. A baj az, hogy mi nők közben kemények lettünk. Egy kemény nő mellé nem tud erős férfi kapcsolódni. Egy nő lágy, kedves, befogadó, elfogadó, simogató. De a nőiség ma nem igazán erről szól. Sokkal inkább arról, hogy szingliként majd mi mindent megoldunk egyedül. Rövidre vágatjuk a hajunkat – és megmagyarázzuk, hogy azért, mert így kényelmesebb – férfiasan beszélünk, káromkodunk, öltözünk. Döbbenetes adatok vannak arról, hogy Japánban óriási a szingli nők aránya, és egyre nő. Amerikában is nő a szinglik aránya, és a nőket nem igazán érdekli már a szexualitás sem. Ez az egyik oka annak, hogy egy kapcsolatban a szexuális élet előbb utóbb megszűnik. A másik fő oka, hogy amit szerelemnek hiszünk, az valami egészen más érzelem, és ezért a lufi nagyon hamar kipukkad.


A férfiak sok száz év óta nem bíznak a nőkben. A beszélgetéseim során szinte minden férfi kijelentette, hogy nem bízik meg 100 százalékosan a női nemben. A jelen felmérések szerint, sokkal több nő csalja meg a párját, társát, férjét, mint fordítva. Továbbá, a nők sokkal jobban hazudnak, mint a férfiak, ezért a női füllentések nem derülnek ki általában. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok gyermek idegen apától származik, amiről a férfi nem tud. Ha valaki járatos a családállítás módszerében, az tudja, hogy ez milyen nagy terhet ró a családra, a gyermekre. A feminizmus pedig végképp megkeményítette a nőket. A férfiak éppen ezért félnek belemenni a szerelembe. Ezért továbbra is keresnek, keresik azt a nőt, aki igazán szereti őket. Ugyanis ők ezt pontosan érzik. Azt, hogy mi a „valódi” oka, a nő figyelmének. A szerelmek nagy része nem valós. Kivetítés, beleképzelés, családi minták, és főleg: megalkuvás. Amikor egy pár ilyen feltételek mellett él együtt, hiába mutatunk szeretetet, párunk tudatalatt érzi, hogy valójában nem szeretjük őt igazán.

Egy ismerős hölgy egyszer feltette a következő kérdést, egy internetes oldalon. „Vajon a férfiaknak van lelkük?” A kérdésre több férfi válaszolt, némelyek nyomdafestéket nem tűrő szavakkal.
Társkereső oldalakon nők írnak rá férfiakra, szinte felkínálva magukat. Néha egyértelmű utalással a szexualitásra. Több társkereső oldalon fent lévő férfi mesélte el ilyenfajta élményeit. Közben a hölgyek arról panaszkodnak, hogy a társkereső oldalakon csak bunkó férfiakkal lehet találkozni, akik nem is akarnak komoly kapcsolatot, csak szexet.

Úgy gondolom, mi nők nagyban tehetünk erről. Hisz még mindig a szexualitással akarjuk a férfiakat „megfogni”. Sajnos azonban ez nem elég a boldogsághoz. Fenntartható egy kapcsolat persze így is, egy rövid ideig. Amíg hat az újdonság ereje. Igazi, akár sírig tartó kapcsolat azonban csak akkor lesz, ha a testi kapcsolódás mellett a lelkünk is kapcsolódik egymáshoz.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 12134 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x