A Ho oponopono segít nekünk, amikor elveszítünk valakit
Címlap / Ezotéria / A Ho oponopono segít nekünk, amikor elveszítünk valakit

A Ho oponopono segít nekünk, amikor elveszítünk valakit

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

Előfordul, hogy a halál elválaszt bennünket valakitől, akit szeretünk. Máskor meg mi tartjuk távol magunkat, vagy úgy dönt valaki más, akivel együtt élünk, hogy távol tart minket magától.  

Miért vagyunk annyira ragaszkodók és függők, és miért érezzük úgy, hogy nem tudunk azok nélkül a személyek nélkül élni, akiket szeretünk? Miért veszítjük el az önbizalmunkat, miért vagyunk képtelenek túllépni, amikor elveszítjük a szerettünket? Talán azért, mert azt gondoljuk, hogy nélkülük semmik vagyunk. Sajnálatos módon vannak dolgok, amiket elfelejtünk…

Elfelejtjük, hogy több vagyunk, mint a testünk, és amikor meghal a szerettünk, valójában még közelebb kerül hozzánk, mint amikor a testében volt.

Elfelejtjük, hogy soha nem vagyunk egyedül és az Univerzum (Isten) mindig mellettünk áll és arra vár, hogy engedélyt adjunk neki fájdalmunk átvállalására és problémáink megoldására.
Elfelejtjük, hogy senki nincs rajtunk kívül, aki bennünket boldoggá tehet. Ha azt választjuk, hogy valakivel együtt vagyunk, az legyen azért, mert szeretjük, nem pedig szükségből. Minden, amire szükségünk van, bennünk van. Ám úgy érezzük, hogy ez az érzés erősebb, mint mi vagyunk; elkerülhetetlen, amikor emlékeink megérintenek vagy ránk törnek.

Nagyon nehéz elfogadni, hogy 100%-ig felelősek vagyunk és van bennünk valami, ami megteremti és bevonzza életünkbe az embereket, a körülményeket és a problémákat. Mégis, ha ezt elfogadjuk, megérthetjük, hogy ahogyan megteremtettünk és bevonzottunk ilyen dolgokat, mi vagyunk az egyetlenek, akik ezen változtatni tudunk.

Ebben az esetben is fontos tudnunk, hogy nem vagyunk áldozatok, és hogy talán nem kerülhetjük el a veszteségünk fölötti fájdalom érzését, de a szenvedés nem kötelező. Mi “választjuk” a szenvedést.


 
Tudnunk kell, hogy az életünkben azért jelennek meg és mennek el belőle személyek, hogy lehetőséget adjanak nekünk. Ajándékok, áldás. Segítenek felismernünk azokat a dolgokat, amelyeken változtatnunk kell, amelyeken magunkban kell dolgoznunk. Ha úgy döntünk, hogy 100%-os felelősséget vállalunk és tartózkodunk a reagálástól vagy a vádaskodástól, valóban megtalálhatjuk önmagukat és felfedezhetjük, milyen gazdagok is vagyunk valójában. Ekkor érthetjük meg, hogy meg tudjuk változtatni az életünket, anélkül, hogy valamitől vagy valakitől függenénk saját magunkon kívül.

Csak a szeretteinkről alkotott “gondolataink” hagynak el bennünket, nem a valós személyek.

Igen, tudom. Könnyebb mondani, mint csinálni, de adok számodra néhány eszközt, és kipróbálhatod, hogy segítenek-e nagyobb békét vonzani az életedbe. Például amikor nagyon aggódsz, ismételheted mentálisan a “Köszönöm” vagy a “Szeretlek” szavakat. Hálát adni és szeretni azokat a gondolatokat, amelyek miatt egyedül érezzük magunkat, szükséget szenvedünk és függők vagyunk, egyúttal módszert is jelentenek ezeknek az elengedésére és gyors távozására.

Aminek ellenállunk, az fogva tart. A kulcs az, hogy ne a körülmények vagy a személyek megváltoztatására törekedjünk, hanem a béke és a nyugalom megtalálására saját magunkban, történjen bármi is körülöttünk.


Mabel Katz
Fordította: Móra Klára
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 18862 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x