Út a jelenlét - fókusztól a tudatos érzékelésig
Címlap / Ezotéria / Út a jelenlét - fókusztól a tudatos érzékelésig

Fehér - Pál Rita

Út a jelenlét - fókusztól a tudatos érzékelésig

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

A spirituális úton járó emberek körében nagyon sokszor tapasztaljuk, hogy a Pillanatokban rejlő üzenetekről elfelejtkezve űzik és hajtják a gyakorlati megtapasztalások sorát, előző, - és párhuzamos életekbe utaznak, oldások sorára járnak, a hétköznapi életükben felmerülő problémáikra, blokkjaikra, konfliktusaikra egy, a hétköznapi helyzetektől és szituációktól elrugaszkodott módszertannal keresik a megoldásokat.  

Manapság nagyon jellemző az, hogy a spiritualitás, mint fogalom az elmisztifikáltság bűvkörébe esik, holott a tudatos érzékelés, a látás, hallás és intuíció éppúgy a hétköznapi életünk része, mint a bevásárlás, vagy az öltözködés.  Hogyan válhat a Pillanatokban való tudatos jelenlét a spirituális érzékelés alapjává?

Sokan, akik ezoterikus könyveket olvasnak, tanfolyamokra járnak, vágytól fűtötten keresik és kutatják az energiák érzékelésének útját és módját, az auralátás, a testkilépés, az angyalokkal való tudatos kommunikáció alapjait, valamint előző életeik szerepeit, illetve lélektársukkal való egyesülésük kulcsait.

Legtöbben azonban elmondják, hogy a tanfolyamokon átélt eufórikus megtapasztalások, és energetikai feltöltöttség állapota a hétköznapokba visszazuhanva pár óra, esetleg néhány nap eltelte után elhomályosodik, és megtörténik az úgynevezett hétköznapi valóságba való visszacsapódás. Ilyenkor egy ördögi kör veszi kezdetét, mert újabb és újabb oldásokra, tanfolyamokra, más – és más megtapasztalásokra vágyunk, hogy hitünknek folyamatosan szilárd talajt tudjunk biztosítani. Kézzelfoghatóvá, szemmel láthatóvá szeretnénk tenni önmagunk számára a bizonyosságokat, és mindezt természetesen azonnal.

A problémáink, konfliktusaink és blokkjaink okára előző életekbe tett utazásokkal próbálunk válaszokat és megoldási kulcsokat keresni, ami egyfelől működőképes, másfelől csak akkor hatékony, ha nem felejtkezünk meg a jelen életünk hétköznapi szituációinak tudatos megéléséről sem. Könnyen tévedésbe eshetünk, ha azt gondoljuk, hogy egy másik életbeli szerepünk felkutatása önmagában is megoldásokat tud nyújtani. Sőt, elindulhatunk a hétköznapi életünkből elrugaszkodott úton is ezáltal, mellyel már csak és kizárólag a többi életben átélt szerepekben és játszmákban létezünk, minden minket érő szituációra pedig véletlenül sem az ITT és MOST – ból, hanem valahonnan máshonnan, eltávolodva a jelenből keressük a válaszokat.

 
 
Ha jobban belegondolunk, mindez valójában egy nagyon mély és felettébb érdekes élménysorozat, tanulságos az összefüggések mélyebb megértésére, ugyanakkor ahhoz, hogy eljussunk a sokak által beavatásnak megélt energetikai érzékeléshez, látáshoz, valamint az intuíciók, mint sugallatok tudatos használatához, ahhoz a Pillanatokban való létezést, vagy másként mondva a jelenlét – fókuszáltság technikáit kell tudatosan alkalmaznunk.

Mit is jelent a jelenlét – fókuszáltság?

Érzelmi és gondolati energiáink, a MOST – ba való irányítása, a Pillanat valóságának befogadása, az elme korlátaitól való szétválás állapota.

Mivel a fizikai világban élünk és létezünk, bármilyen meglepő is, ezen a dimenzión keresztül tudjuk a legteljesebben és a leghatékonyabban megtapasztalni a létezés többdimenziós állapotát. Nagyon fontos, hogy folyamatosan törekedjünk arra, hogy a csodákat a hétköznapi életünkben vegyük észre. Ugyanis kaphatunk bármennyi megerősítést látóktól, guruktól, előző életekből, de mindaddig, amíg a saját fejlődésünknek gátat szabunk, és menekülünk a Pillanatok csendje elől, a kiteljesedés állapotát nem tudjuk megtapasztalni.

Sokan szeretnének aurát és energiákat, valamint különböző entitásokat látni és érzékelni. Manapság divat lett az ikerlángok kutatása. Azonban majdnem mindenki elfelejtkezik arról, hogy az érzékelés ezen kiterjedt minőségének használatáig lépcsőfokokon kell végighaladni.
Ugyanazokat a lépcsőket kell megtenni visszafelé, mint amiket a gyermek az érzékelés felejtésének útján tesz meg a felnőtté válásáig.

Ha megfigyeljük a gyermekeket, nagyjából két éves korukig a teljesség állapotában léteznek, és minden Őket körülvevő dologban az Univerzum tükröződését látják. A színek, a fények sokfélesége, valamint az illatok, az anyagok tapintása és megismerése tudatuk teljes nyíltságában és a Pillanatok sokszínűségében történik, egyszerre érzékelik a fizikai világot, valamint az azon túli valóságot. Később, kisgyermekkorra már hatást gyakorolnak a gyerekek érzékelésére a társadalmi és szociális elvárások, időre kelünk, időre megyünk, mindig sietünk. Az óvodások még szívesen megállnának az útszéli virág reggeli ébredését megnézni, de kézen fogva húzzuk Őket tovább, siess, mert elkésünk. Lehullik a Pillanatok csodáira a felejtés fátyla.
Vegykezelt élelmiszereket fogyasztunk és szennyezett levegőt szívunk. Iskolás korra már nemhogy a spirituális érzékelésünk elvész, de a fizikai érzékelésünk is beszűkül. Felnőttként pedig a folytonos idővel történő versenyfutás, valamint a hétköznapok mókuskereke, illetve a múltba való révedés és a jövő várakozásai, félelmei teszik ki a napjainkat, miközben próbálunk aurát látni és angyalokkal beszélgetni.

Elfelejtjük, hogy ezt a fajta érzékelést ugyanúgy fokról fokra, érzékszervről érzékszervre tudjuk újra kinyitni, mint ahogy egykoron fokról fokra zártuk be. Nem érdemes addig harmadik szemes nyitogató meditációkat végeznünk, amíg a fizikai szemünkkel sem látjuk a minket körülvevő világ megannyi színét és színárnyalatát.

 
 
Mindig csak egy érzékszervet próbáljuk a fizikai síkon fejleszteni, és ezzel párhuzamosan fog fejlődni az adott érzékszerünkhöz tartozó spirituális érzékelésünk is.

A jelenlét – fókusz a spirituális fejlődés legmagasabb minőségű megtapasztalása.
Figyeljük meg, ha cselekvéseinket lelassítjuk, és megvizsgáljuk a gondolatainkat, valamint érzelmi motivációinkat, nem tévelygünk a múltban, nem kalandozunk a jövőben, hanem a jelen Pillanatban létezünk, hogyan változnak meg a napjaink, hogyan alakulnak a problémáink.
Amerre csak járunk, igyekezzünk a szemünkkel a színeket és árnyalatokat felfogni, az illatokat érzékelni, valamint az anyagi rezonanciákat újra megismerni.

Ha a Pillanatokban való létezés képességét nap, mint nap gyakoroljuk, észre fogjuk venni, hogy a Pillanatokat mi alakítjuk, és a spiritualitás valójában nem más, mint a játék megélése a hétköznapokban, ahogyan a gyermekek is tanítják nekünk.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6274 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x