Ho’oponopono: a legkönnyebb út a gyermekeid neveléséhez...
Címlap / Ezotéria / Ho’oponopono: a legkönnyebb út a gyermekeid neveléséhez is

Ho’oponopono: a legkönnyebb út a gyermekeid neveléséhez is

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-27

Szülőnek lenni sokkal könnyebb is lehet, mint gondolnád, sokkal hatékonyabb és eredményesebb, ha csak néhány olyan dologra emlékezteted magad, ami működik. A Ho´oponopono, a problémamegoldás ősi módszere azt tanítja, hogy a tapasztalataink és emlékeink elhomályosítják annak felismerését, hogy kik is vagyunk valójában, és hogyan teremthetünk olyan életet, amilyenre vágyunk.  

Ahogy felnövünk, minden egyes nappal aggodalmakkal, félelmekkel és bizonytalansággal töltődünk fel, amelyek korlátozó hiedelmeket alakítanak ki, ítéletekre és véleményekre alapozva. Végül elrugaszkodunk attól, akik valójában vagyunk, és kezdjük elveszíteni kapcsolatunkat a természettel és Isten univerzumával (tiszta forrásunkkal).

Az aggodalmak, félelmek, bizonytalanságok, ítéletek, vélemények és hiedelmek csupán “hibák”, és a Ho’oponopono segíthet bennünket a törlésükben. A Ho´oponopono olyan, mintha megnyomnád a töröl billentyűt a számítógépeden.
A gyermekeinkkel adódó problémák és nehézségek legnagyobb részét is az emlékeink irányítják. Sokat ezek közül a problémák közül az emlékeink bankja hoz létre; elkezdenek pörögni, majd megjelennek a monitorunkon; azt váltják ki, hogy a gyermekeinkkel kapcsolatban bizonyos módon reagálunk. A reakcióink csupán ismétlődő emlékek.
Azoknak az emlékeknek a törlésére, amelyek ezeket a problémákat (hibákat) létrehozzák, a Ho’oponopono szerint elegendő “köszönöm”-öt mondani (megnyomni a töröl billentyűt), ahelyett, hogy ellenállnánk nekik (a monitorhoz beszélnénk). Jól tudjuk, hogy aminek ellenállunk, az fogva tart.

Amikor a tréningjeimen azt mondom a gyerekeknek, “Csak mondjátok ‘Köszönöm’ és engedjétek el”, elégedetten engednek el és játszanak, ismételgetve a “Köszönöm” szót. Amikor azt kérem a felnőttektől, hogy mondják “Köszönöm” és utána engedjenek el”, a felnőttek megkérdezik: “Hogy mondasz köszönetet? Valóban ki kell mondanom? Éreznem is kell? Kell valamire gondolnom, mialatt ezt kimondom?” Mindig a megértésre törekszünk, pedig nincs mit megérteni; csak csinálnunk kell (csak megnyomni a töröl billentyűt). Egyetértesz azzal, hogy a gyerekek nem elemeznek mindent, csak csinálják?


forrás: pixabay

Azt gondolod, hogy a gyerekeid azért vannak itt, hogy tanítsd őket, hogy megmondd nekik, mi a megfelelő és tökéletes a számukra? Valójában ők a te guruid és tanítani jöttek. Azért vannak itt, hogy neked alkalmat adjanak a programjaid törlésére. Ha nem tudod, mi a megfelelő a számodra, hogyan is tudhatnád, mi a megfelelő nekik?
A gyermekeid azért vannak az életedben, hogy megmutassák neked, min kell dolgoznod magadban. Ne érezz félelmet, hogy velük együtt oldd meg a problémáidat! Le fog nyűgözni, milyen remek kapcsolatuk van az inspirációhoz, meglátod, milyen bölcsek. Ők tisztábbak és őszinték az érzelmeikkel és a gondolataikkal kapcsolatban. Csak arra várnak, hogy ezt megértsük!

A gyerekek megfigyelnek, nem pedig meghallgatnak minket. A szeretet és az elfogadás saját magunk irányába alapvető dolgok a jólétünkhöz. A legjobb, amit tehetünk értük, ha megmutatjuk nekik, hogy úgy szeretjük és fogadjuk el magunkat, ahogy vagyunk. Ez a legjobb ajándék, amit a gyermekednek adhatsz, és ez segíti őket ahhoz, hogy ne kívül keressék a szeretetet és az elfogadást, ahogy azt mi tesszük.

A szeretet szárnyakat ad. Szeretned kell saját magadat, boldognak kell lenned, és példát kell mutatnod. A boldog szülők boldog gyermekeket teremtenek, a boldog gyermekek teremtik meg a szeretet világát.
Rájöttem, hogy amikor másnak teszel valamit vagy mást teszel első helyre (beleértve a gyermekeidet is), az sem a te számodra, sem az ő számukra nem működik. Ellenben amikor te jól érzed magad, a gyermekeid is jól vannak. Nem fordítva. Az önfeláldozás ideje lejárt. Nem tudsz olyasmit adni nekik, amid nincs.

Szeretnéd tudni, hogy kommunikálhatsz velük még hatékonyabban? Mindössze arra van szükségük, hogy tőled hallják: “Szeretlek, köszönöm, hogy az életemben vagy”. Erre a legalkalmasabb időpont az, amikor alszanak, ilyenkor a tudatalatti elméjük képes meghallani téged. Amikor ezt teszed, a szavaid közvetlenül a szívükhöz érnek el. Ha a gyermeked már nem él veled, beszélj hozzá akkor, amikor tudod, hogy alszik. Így éred el a legjobb eredményt.
Ha nem akarod ezt fennhangon mondani neki, mondd magadban minden alkalommal, amikor rá gondolsz, vagy úgy érzed, hogy leragadtál vagy nem megfelelően reagáltál vele kapcsolatban. Akkor is működik, ha dühösen, csak a fogaid között mormolod. Emlékezz, csak a töröl billentyűt nyomod le, tehát magadban is csinálhatod, és akkor is működik, ha valójában nem mondod ki, vagy nem érzel így az adott pillanatban.

Amikor mindezt elvégzed, lazíthatsz, mert olyasvalakinek adtál engedélyt, hogy vigyázzon rájuk és vállalja, aki jobban ismeri őket. Te valójában nem tudod, a gyermekeid miért jöttek ebbe az életbe, hogy mit tegyenek és/vagy mit tapasztaljanak meg. Adj hálát a létezésükért, hogy lehetőséget adnak neked, és hogy mindannyian élvezitek ennek gyümölcsét!

Ahányszor csak azt mondod, “köszönöm” vagy “szeretlek” (akár magadban, amikor nem érzed át), ahelyett, hogy reagálnál, irányítani próbálnál és aggódnál, átadod a gyermekeidet Istennek, aki vezérli és oltalmazza őket. Emlékezz, Isten teremtette a gyermekeidet és tudja, hogy mi a tökéletes a számukra. Te azonban nem.
A gyermekek jelentik a jövőt, és meg tudjuk változtatni a világot, ha a szeretetünkkel segítjük a gyermekeinket megőrizni a vidámságukat és saját maguk elfogadását. Megtanítod nekik, hogy úgy vannak jól, ahogy vannak, hogy egyedi tehetségük van, és rendben van, ha mások, mint a többiek.

Az a vágyam, hogy egy napon a boldogtalanság kivétel lesz, és nem a szabály. Szívből hiszem, hogy ez lehetséges, és hogy a Ho’oponoponoval ezt elérhetjük.

Mabel Katz
Magyar nyelvű weboldala
Fordította: Móra Klára
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9557 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x