A betegség szimbolikájának szakértője Magyarországon!
Címlap / Ezotéria / A betegség szimbolikájának szakértője Magyarországon!

A betegség szimbolikájának szakértője Magyarországon!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-27

Exkluzív interjú Ruediger Dahlkeval! Vajon mit gondol a szakember a homeopátia és az orvostudomány kapcsolatáról? Mi a helyzet e téren Németországban? Orvos, pszichoterapeuta, természetgyógyász és író. A német szakember az ezotéria és az alternatív gyógyászat szakértője, de az egészséges táplálkozás, a meditáció és a böjt is a szakterületei közé tartozik. Dr. Ruediger Dahlke 2017. május 27- én és 28-án tart előadásokat Budapesten. Ennek kapcsán készítettünk interjút vele.  

Mi írna ma másképp a könyvében? Hozzáfűzne valamit, esetleg van, amit kihagyna belőle? 
Nem tudom, a több mint hatvan könyv közül melyikre gondol. De természetesen, ahogy az idő telik, mindig felmerülnek új szempontok egy témával kapcsolatban. A „Betegség, mint szimbólum” című kötet már hét kiadást ért meg és minden alkalommal körülbelül 100 oldallal lett hosszabb. 22 kiadást már háromszor egészítettem ki, mert az orvostudomány természetesen újabb és újabb kórképeket talál.
 
Mi a véleménye a homeopátiával kapcsolatos ellenállásról? Mit tudunk tenni ezügyben?
Ebből is láthatjuk, hogy a nagyvállalatok támogatása, ami az Európai Unióban bevett szokás, mennyire abszurd lobbizást eredményez és ez milyen szörnyű állapotokat generál. A klasszikus homeopátia egyszerűen konkurenciát jelent a gyógyszeripari cégek számára, amivel, mint ilyennel le akarnak számolni. Ebből az ellenállásból megtanulhatjuk, hogy ne engedjünk, amikor szükség van rá, mert a közegészségügyet szolgálja.
 
Az alternatív gyógymódok elfogadottabbak Németországban, mint Magyarországon?
Úgy vélem, EU-szerte ugyanazokat a támadásokat szenvedi el az alternatív gyógyászat és a homeopátia – talán jó lenne az ellenállást nemzetközi szinten kezelni és megszervezni.
Németországban Samuel Hahnnemann révén a homeopátiának erősek a gyökerei, és emiatt itt bizonyára sokkal stabilabb a helyzete, mégis ugyanúgy futnak itt ezek a kampányok. Ez így is marad egészen addig, amíg mi a lobbizástól teljességgel függő politikai klikkeket megtűrjük, akik a nagyvállalatok kiszolgálóinak tekintik magukat.
 
Mi volt a legnagyobb ellenállás, amit eddig találkozott és mi állt mögötte?
Ez minden újításnál ugyanúgy zajlik. Mahatma Gandhi nagyon világosan leírta ezt: "Először kutyába se vesznek, aztán nevetségessé tesznek, majd harcolnak ellened és aztán nyersz." 
Pont így volt ez a böjtöléssel kapcsolatban, a „betegség, mint út” pszichoszomatikájánál, a mandala festésnél és újabban a vegetariánus étkezéssel ill. a növényi eredetű teljesértékű táplálkozással kapcsolatban is. 
De Victor Hugo-t is idézhetnénk: „Semmi sem állhat annak az eszmének az útjába, aminek eljött az ideje.”
 
Vannak tervei? Dolgozik éppen valamilyen projekten, amit még mindenképp be szeretne fejezni?
Jelenleg Gerald Hüther professzorral dolgozom közösen a "Hogyan kerüljük el az elmebaj csapdáját" c. íráson és van még néhány projektem, szeretném például a böjtöt, mint olyat és a légzésterápiát egy még sokkal elterjedtebb mozgalommá szélesíteni.
 
Van valami, ami hiányzik az életművéből?
Végülis állandóan van még min finomítani, és én mindig nyitott vagyok új lehetőségekre, mint amilyen például a növényi eredetű teljesértékű táplálkozás is, amelyre tíz évvel ezelőtt nyílt először lehetőség idevágó tanulmányok megjelenése révén...

A budapesti előadásra, ahol személyesen lesz lehetőség a szakemberrel való találkozásra, jegyek még kaphatóak IDE kattintva!
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8616 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x