Elveszett és ellopott tárgyak misztikus üzenete
Címlap / Ezotéria / Elveszett és ellopott tárgyak misztikus üzenete

Elveszett és ellopott tárgyak misztikus üzenete

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Az elveszett és ellopott tárgyak mágiája talán segít feldolgozni azt a szomorúságot, amit a veszteség okoz. Ezek a tárgyak üzenetet tartogatnak nekünk. Ez nem mentesíti a tolvajt a tette felelősségétől, vagy nem felmentés az alól, ha nem vagyunk figyelmesek - csupán egy segítség ahhoz, hogy lelkileg fel tudd dolgozni, hogy tárgyi veszteség ért.  

 A napokban többször hallottam barátoktól, hogy valamit elhagytak, vagy elloptak tőlük, mégsem gyászoltak túlzottan, sőt ... 

Orsi: Elveszítettem azt a karkötőt, amit azért kaptam, hogy védelmezzen engem. Éppen egy ezzel a témával foglalkozó kineziológiai oldás után történt. Szerintem azért, mert már nincs rá szükségem. Azt kívánom, hogy olyasvalaki találja meg, akinek jó szolgálatot tesz majd! 

Anikó: A buszon elhagytam a kedvenc napszemüvegemet. Először szörnyen elszomorodtam, mert nagyon sok szép helyen jártam, és ez a napszemüveg volt velem. Aztán rájöttem, hogy mit üzen nekem a szemüvegem elvesztése. Mindig is nehezen barátkozó voltam, sokszor nehezemre esett a társaságba megérkezve levenni a napszemüveget. Még a metróba is a szemüvegben mentem le. Kifejezetten kerültem a tömeget. A napszemüveget éppen egy randiról hazafelé hagytam el, ahol a sráccal arról dumáltam, hogy milyen nehezen oldódom fel társaságban.
Szerintem üzenet. Azt üzeni, hogy nyitottabbá szeretnék válni. 


Eszti: Ellopták az örökségemet. Mindent. Az összes aranyat, amit még a nagyszüleim, dédszüleim hagytak a családra. Nagyon értékes dolgok voltak. Arany óra. Valami márkás darab. Karkötők, vastag láncok. Sosem hordta őket senki. Most egyfelől nagyon ki vagyok borulva. Hatalmas érték tényleg. Mondjuk csak volt. Sosem termelt semmit, csak adott egy - most már látom, hogy hamis - biztonságot a létezése. Másfelől meg arra gondolok, hogy miért történt, és rájövök, hogy vagy 20 családállításon vagyok túl. Az ősök öröksége, az ősök aranya, valami olyasmi volt amit cipelt a család, sosem kezdtünk vele semmit. Nem ékesítettük magunkat vele, valahogy mindenki "érdemtelennek tartotta a napokat" arra, hogy ilyesmit viseljen. Anyuka féltette, hogy majd ellopják. Hát ellopták. Úgy érzem, hogy ezektől az ősi örökségektől is megkönnyebbültem. Viszont az arany az hiányzik. Még soha nem vettem magamnak aranyat, de most bementem egy ékszerészhez és vettem magamnak egy fülbevalót. Ami az enyém. Elhtároztam, hogy lesz saját arany tartalékom, ami nem függ az ősöktől. 


Fotó: Piqs.de


A birtoklás természete

A három lány történetéből látszik, hogy az elvesztett, ellopott tárgyakért a legtöbb esetben fáj a szívünk. Akkor érzünk igazán nagy veszteséget, ha ezekhez a tárgyakhoz kötődünk. Nagyon sok ezoterikus tanítás azt mondja, hogy a tárgyakhoz nem szabad kötődni. Pedig ez egyszerűen butaság, ami még hamis lelkiismeret furdalást is okoz.

Többnyire az ál-tanítások onnan vehetők észre, hogy nem tudsz senkiről, aki képes lett volna azt megvalósítani. Amikor hallod, lelkiismeret furdalásod lesz tőle, sőt tökéletlennekérzed magad! Ez biztosan hamis tan.


Igenis kötődhetünk, kötődünk tárgyakhoz, de közben tudjuk, hogy a tárgyak tönkremehetnek és elveszíthetjük őket. A tárgyaink feletti veszteség ugyanolyan gyászt jelenthet mint egy szeretett személy elvesztésekor érzünk. Ha kötődsz tárgyakhoz, az csak azt jelenti, hogy teljesen normális ember vagy, ép gondolatokkal és érzelmekkel.

Csak az tud tárgyakhoz (is) kötődni, aki: 

 • képes teremteni, megvenni magának vágyott holmikat 

 • tud a homijára vigyázni,
   
 • meg tud óvni dolgokat
   
 • tud mások holmijára is értékként tekinteni ezért nem lop, nem veszi el ami a másé és nem is teszi tönkre más tágyait, sőt amit kölcsön kapott, azt visszaadja 
   
 • képes értéket hagyni maga után
Aki nem kötődik semmilyen tárgyhoz, ezekre többnyire nem képes. Buddhának is volt kedvenc fája, ahol meditált, Jézusnak kedvenc saruja, Mohamednek pedig a híres köpönyege. A birtoklóság azt jelenti, hogy képes vagy magad körül bőséget teremteni.

A halottnak nem kell zseb! 


Gyakran azokra az emberek mondják, hogy ne birtokolj, akik a fenti 5 pont szinte mindegyikén csúfosan elbuktak. Inkább azzal mentik fel magukat, valamilyen ezoterizáló tanítás nevében, hogy ők azért nincstelenek, meg azért nem vigyáznak a te holmidra, azért veszik el, ami a másé, mert az nekik "jár" a "végtelen univerzumtól". Ha jobban megnézed őket, bukott emberek, nagy szavakkal a szájuban. Vigyázz velük, mert többnyire nagyon ártalmasak. Imádják a kommunákat, a nagy, és egyenlőséget hirető, tárgyakat és élményeket megosztó társaságokat, mert a farvizen elveickélve, értékteremtés nélkül lavírozhatnak mások kárára, és persze szét szokták verni a dolgos közösségeket. Kis tárgyak, nagy lélekkel


Biztosan neked is van olyan holmid, ami apróság csupán, de kötődsz hozzá. Nekem több is. Egy kedves kis zöld szappantartó, amit sérült fiatalok készítettek, hatalmas műgonddal. Minden kézmosáskor mosolygok, ha ránézek. Egy - nagyon ronda és giccses - ingetetős cica, akitől mindig jó kedvem kerekedik, mert szeretem, akitől kaptam. Egy hegyikrisztályból készült csakra inga, ami nagyon drága volt, és készíttettem neki eg eredeti bőr tokot is. Egy kézműves baba, papírmasé fejjel. Csupa olyasmi, amit - ha meghalok - talán azonnal kidobnak az örököseim, de az én szívemnek kedvesek. És csak ez számít. Vigyázok rájuk, de ha bármelyik eltörik, elvész, vagy ellopják, nagyon szomorú leszek ugyan, de elvesztésük üzenet lesz számomra. Lehet, hogy pótlom, lehet, hogy nem ... 


Tipp, hogy megmaradjon az emlék 


A nagyon fontos tárgyakról - mint például Anikó napszemüvege - jó, ha van képed. Anikónak a nyaralási fotók sokaságán ott van a kedvenc szemüveg. Ha elveszett, akkor is meg tudod nézni. Marad róla valami nyom, valami emlék. Ha érték, és ellopják, megtudod mutatni a nyomozás során, hogy mi volt a birtokodban. Készíts tehát képet ezekről a tárgyakról. Tudd, hogy a tárgyaid neked fontosak igazán. Ha már valami nem fontos, fölösleges, akkor az kacat. Ha kacat, akkor keress neki új gazdát. Ajándékozd el, add el, mondjuk IDE KATTINTVA. 

Ha nincs más megoldás, akkor pedig dobd ki, csak ne őrizgess lomokat, mert az bizony az igazi birtoklóság gátja. Teli pohárba már nem lehet tölteni. Helyet kell csinálnod az új dolgoknak.

A kacatgyűjtés. mint veszteség generátor


Az a tapasztalat, hogy aki körül túl sok a kacat, az gyakran veszít el dolgokat, ő az aki nem találja meg ami fontos. Nélkülöz, pedig biztos benne, hogy van olyasmi valahol, amire szüksége van - vagy éppen megveszi a hatodik kruplipucolót is, mert nem találja a kupiban a régit. Ezek az emberek gyakran vesztenek el tárgyakat, pedig látszólagos tárgy-dömping van körülöttük. Ha magadra ismernél, akkor nincs mese: rakj rendet!
Ha ez érint ,akkor kattints ide, és tudd meg, hogyan támadnak az energiavámpír kacatok>> 

A fentieken elgondolkodva - vajon miért veled történt? Miért most?
Mi volt a nyeresége annak a veszteségnek, ami ért?
Melyik eddigi tárgyad elvesztése fáj a legjobban?  (Mit üzent neked?)

És fontos tudnod:
A tolvajt nem menti fel tette súlya alól az, hogy te megtaláltad magadban a veszteség gyászának feloldókulcsát. Nem menti fel azt a személyt sem, aki esetleg tudatosan okozott kárt neked és nem téríti meg. Megértjük, és normálisnak fogadjuk el, hogy a veszteség fáj, és a károkozás bűncselekmény. Amiről ez a cikk szól, nem a tettesek felmentése és az áldozatok önhibáztatása - hanem pont ahhoz segít, hogy ha megtörtént, megértsd, elengedd, feldolgozd a tárgyak okozta veszteséget. 

Ebben pedig segíthet egy beszélgetés - írd meg itt a cikk alatt, mi okozott fájdalmat neked. Bogozzuk ki együtt a te elveszett / ellopott tárgyadnak az üzenetét! 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

 
 
[ 26989 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x