Így lett a hajléktalan, mozgássérült lányból író, jógi...
Címlap / Ezotéria / Így lett a hajléktalan, mozgássérült lányból író, jógi és gyógyító - tanító

Így lett a hajléktalan, mozgássérült lányból író, jógi és gyógyító - tanító

Forrás: Nap Média
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-02

“Az Anamé Program nem más, mint egy olyan mély karmikus tisztítás, ami a gyökerekig hatol. Nemcsak gyógyítja a testet és a lelket, de felébreszti benned azt, aki valójában vagy. Az összes törött, széthullott szilánk megtisztulva egyesül, hogy tökéletes egészet alkothasson." Idézet a Karmakiller című könyvből  

Az Anamé Program egy személyre szabott program, amelyet Balázs Valéria Anamé saját, súlyos betegségének leküzdésére hozott létre, végigjárva egy több éves tanulás és tapasztalás rögös útját. Életéről, tapasztalatairól, az Anamé Program létrejöttéről mesél az alábbi interjúban.

 
Nehézségekkel tarkított az eddigi életutad. Mit lehet tudni a múltadról?

Betegen, 7 hónapra születtem, súlyos csípőficammal és gerincferdüléssel jöttem világra. Még kisgyerek voltam, amikor kiderült, hogy asztmás is vagyok, és gyenge immunrendszerem miatt minden betegséget elkaptam. A gyerekkorom nem volt könnyű, mivel rengeteg betegségben szenvedtem, a családi környezetemben rendszeresen bánatalmaztak, emiatt próbáltam észrevétlenné válni. Otthon akkor számítottam jó gyereknek, ha nem beszéltem, nem voltam láb alatt, mindent elvégeztem amit kellett, próbáltam láthatatlan lenni.  Az évek múlásával egyre betegebb lettem és ezért is éreztem, hogy ezek a családi körülmények, amelyekben élek, csak tovább rontják a helyzetet. Érzelmileg és testileg is nagyon rossz állapotban voltam.


 

Mi volt az, ami végül kirángatott ebből a kilátástalan helyzetből? Fellázadtál, akár tudatosan, akár tudat alatt, és érezted, hogy változtatni kell, ez így nem mehet tovább?
Végül igen, amikor már nem voltam olyan kicsi, hogy bármit eltűrjek, lefogtam a kezüket, de ez volt nálam a lázadás netovábbja. Éreztem, hogy ez a közeg még súlyosbítja azt az állapotot, amiben vagyok. Végül 18 élvesen, ahogy nagykorú lettem, el tudtam menni otthonról. Természetesen nem támogattak semmiben, nem segítettek.

Ekkor mit csináltál, hova mentél? Volt valami jövőképed?
 
Sajnos a tágabb családomban sem volt senki, aki segített volna, tudtam, hogy senkire sem számíthatok, viszont az volt a jövőkép, hogy ha itt maradok, akkor az nagyon rossz lenne nekem. Halálfélelmem volt, éreztem, hogy a születésemtől fogva az egész élet egy lejtmenet volt, egyre betegebb lettem, egyre kilátástalanabb lett a helyzetem. Ezért arra gondoltam, hogy elhagyom a várost ahol születtem és felnőttem, eljövök Budapestre, és itt fogok tanulni. A Buddhista Főiskolán szerettem volna továbbtanulni mert nagyon érdekelt a jóga, az egész gyerekkorom lényegében meditációval telt. 16 éves koromra olyan volt, mintha valahonnan emlékeztem volna ezekre a dolgokra. Tudtam, hogy ha eljövök Budapestre, akkor is, ha hajléktalan leszek és ha éhezni fogok, ez egyfajta perspektíva. Otthon semmi jobb nem várt volna.
 
Ezek szerint egyszer csak összepakoltál, és leléptél otthonról?

Nem nagyon volt mit összepakolni… Fogtam magam, feljöttem Budapestre és hajléktalan lettem. Ősszel jöttem, aluljáróban aludtam, aztán jött a tél, egyre hidegebb lett és éreztem, hogy a hideget azt meg tudtam szokni valahogy, de az éhezést nem. Volt, hogy ettem a kukából is, ha nagyon rossz idők jártak, néha kéregettem, ha nagyon éhes voltam, így éltem… Később lett munkám, takarítottam a Buddhista Főiskolán és cserébe járhattam az órákra, jógát tanultam. 


Eközben hol aludtál, hol laktál? Hajléktalanszállókon?

A főiskolán néha aludhattam, de aztán ezt nem nézték jó szemmel, ebből nem lehetett rendszert csinálni. Február körül aztán tudomást szereztem egy lakásról, ahova néhány hajléktalan járt aludni, és odamentem. Fűtés nem volt, de legalább tavaszig fedél volt a fejem fölött. Aztán persze innen is kiraktak, de itt legalább kihúztam tavaszig azt a hátralévő egy hónapot. Ekkor már jártam állásinterjúkra, de azért mindig látszottak rajtam, a ruháimon az életkörülményeim. Természetesen mosakodtam ahol tudtam, nyilvános mosdókban, próbáltam adni magamra, de nyilván látszik az emberen, hogy milyen körülmények között él. 

Találtál végül munkát a mostoha körülményeid ellenére is?
 
Végül igen. Jól tudtam angolul, és egy általános iskolában óraadó tanár lettem és így tudtam egy kis szobát bérelni magamnak. 
 
Tehát kb. fél év alatt eljutottál a teljes kilátástalanságtól a hajléktalanságon át a tanári hivatásig?
Végül is igen. És eleinte ez az élet bármennyire is lecsúszásnak tűnt – mármint a hajléktalan élet és a kilátástalanság – a régi életkörülményeimhez képest ez még mindig előrelépés és fejlődés volt. 

 

 
Hogyan fejlődött idáig az Anamé Program mozgásrendszere, szinte a semmiből?

A program kidolgozásához elvégeztem az ELTE pszichológia szakát és a Buddhista Főiskola jóga szakát. Megtanultam szanszkritül, hogy az ősi jógaszövegeket eredetiben olvashassam, és erős hitem volt abban, hogy amit ott leírtak, az ma is megvalósítható. Több jógarendszert is elsajátítottam oktatói szinten, és átlagban napi 4 órát gyakorlok 1989 óta, hogy kidolgozzam és tökéletesítsem ezt a módszert. Az energiaáramlás pontos szabályait feltérképezve hoztam létre ezt a módszert. Ezek ismeretében úgy tudunk dolgozni az energiaközpontokkal és a test energiarendszerével, hogy a gyakorlás erősen és gyorsan hasson, biztonságos legyen, és illeszkedjen a nyugati életformához. Lényegében 1989 óta folyamatosan meditálok.
 
Fantasztikusan nézel ki, sugárzik rólad az egészség és a nyugalom – ez is a gyakorlatoknak köszönhető? 
 
A testi panaszok, betegségek mellett lelkileg is jelentős problémáim voltak. A gyakorlás hatására pedig az életem egésze, a sorsbeli problémák tisztultak ki. Nem csak gyógyulást kaptam, hanem sokkal többet annál. Ahogy Te is látod, az arcomon megjelent egyfajta fény és ragyogás. Megváltozott a tartásom, elkezdett megfiatalodni az arcom, a testem. Megoldódtak a nehéz élethelyzeteim, emberi kapcsolataim, és a múltam emlékeiből eltűnt a fájdalom.
 

Ezek szerint lelkileg is sikerült meggyógyulnod, egyensúlyba kerülnöd önmagaddal?

Azóta kiteljesedtem a hivatásomban és az életemben. Megszületett és felnőtt a csodálatos fiam, aki beragyogja az életemet. A legnagyobb szeretettel gondolok arra a családra, amelybe születtem. Ma már csak édesanyám él. Öt évvel ezelőtt a nagyon súlyos, áttétes rákból és a veseelégtelenségből való gyógyulásához is hozzájárult az Anamé Program. Ma már nagyon jó a kapcsolatunk, kiegyensúlyozott és egészséges ember lett.

Nehezek a gyakorlatok, gyakorlatsorok, amelyeket kidolgoztál a hosszú évek alatt, vagy bárki el tudja végezni őket, kortól és pillanatnyi egészségi állapotától függetlenül?

Az Anamé Programban pont az a lényeg, hogy a gyógyulás folyamatához nem szükséges a gyakorlatok erőltetésére. A test és lélek megváltozásához egy olyan erő társult, mely túlmutatott a fizikai valóságon és segített a munkában. Az energia, amit a légzésekkel és mozgásokkal sikerült felébresztenem, elkezdte magától korrigálni a testemet. Ez azt jelenti, hogy egyfajta korrekciós mozgás jelenik meg, amit nem én indítok el, hanem magától mozog a testem a legnagyobb béke és nyugalom állapotában. Ez a mozgás sosem fájdalmas, bár néha túlmutat azon, amit egyébként meg tudnék csinálni. Mindez egyértelműen mutatja, hogy itt nem csak arról van szó, hogy sikerült regenerálni a testemet, hanem hogy sikerült egy olyan energiát biztonságosan felébreszteni benne, ami ott van alvó állapotban mindannyiunkban. Ezt az energiát kundalininek hívják és ennek az energiának a felébresztésében nyújt segítséget a program és a folyamatos gyakorlás.

Mit éreztél gyakorlás közben, és mire számíthat az, aki úgy dönt, kipróbálja ezt a módszert?

 
A módszer igen gyakorlatias. A gyógyulás során tisztulási folyamat indul be a testben, mely tisztulási tünetekkel is jár. Mivel én nagyon szkeptikus vagyok, ezért mindig csak azt kerestem, hogy vajon igaz-e, tényleg működik-e. Nyilván a gyógyulás volt az első lépése annak, hogy megmutatta, igen ez valóságos, nem csak képzelem. A folyamat közben erős tisztulások is történnek. Ez azt jelenti, hogy a test ilyenkor elkezd bizseregni, zsibbadni, olyan, mintha nehéz lenne megmozdítani és közben felgyorsul a légzés.
 
Ennek az a lényege, hogy a végén egy olyan mennyiségű energia szabadul fel és kötődik meg a testben, amivel az ember szárnyakat kap, amitől minden mozgásba jön. Ami eddig nem volt a helyén, az a helyére kerül. Az Anamé Program arra jó, hogy ha valaki praktikus megoldást keres a gyógyulásában, az élete problémáira, az emberekkel való kapcsolatára, vagy lelki nehézségekre, akkor fel tud ébredni ez az erő és rendbe rakja ezeket a dolgokat.
 
Anamé és lelkes, odaadó csapata szinte minden hónapban új rendezvényekkel és ingyenes gyakorló órákkal várja azokat, akik érdeklődnek az Anamé Program iránt, és szeretnék magukon is kipróbálni annak hatásait. Ezekről az ingyenes alkalmakról rendszeresen tájékoztatják az érdeklődőket a médiában (többek között itt, a Harmoneten is), feliratkozni pedig a www.anameprogram.com weboldalon lehet. 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 18979 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x