Minden pillanatban választasz
Címlap / Ezotéria / Minden pillanatban választasz

Minden pillanatban választasz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-26

Valóban megvan a szabad akarat lehetősége bennünk, vagy a szabad akaratnak van hatalma fölöttünk? Azt mondanám, hogy a szabad választásé, de nem a szabad akaraté. De vajon tudjuk-e, hogy melyik az a részünk, amely ezt választja?  

Ez a részünk tudja, hogy hozza a legjobb döntéseket? Nem hiszem. Alszunk, teljes mértékben robotpilóta üzemmódban működünk, lehetővé téve, hogy a programjaink válasszanak helyettünk. Ezt tudatalatti szinten tesszük, de valójában fogalmunk sincs arról, amit teszünk. Azt hisszük, hogy uraljuk a helyzetet, de nem így van.
 

Előző életek


A választásaink múltbéli tapasztalatokon, emlékeken és programokon (hiedelmek, vélemények és értékítéletek) alapulnak, amelyeket életünk során töltöttünk le. Hogyan töltődtek le ezek a programok a tudatalattinkba (adatbankunkba)? Nem tudom, hiszel-e az előző életekben, de a Ho’oponoponoban úgy hisszük, hogy ezeket az emlékeket más életekből töltöttük le és ezek nagy részével születünk meg. Akkor is letöltődnek, amikor születünk, és bizonyos döntéseket hozunk azzal kapcsolatban, hogy hogyan éljük le ezt az életünket, vagy amikor gyermekek vagyunk és valami traumatikus dolog történik, vagy talán ismétlődik (annyiszor halljuk). Az emlékek és programok eredete nem nagyon fontos. Az fontos, hogy ha egyszer bennünk van, bizonyos dolgokat bevonzunk és az értelmünkkel nem tudjuk felfogni, hogyan lehetünk felelősek annak a bevonzásáért, amit bevonzunk; mert gyakran nem vagyunk tudatában az emlékeinknek, sem a programjainknak, amelyek egyre-másra ismétlődnek a tudatalatti elménkben.
 
Ha azt hiszed, hogy rendelkezel a szabad választás képességével, kétszer is gondold meg, mert valójában azt teszed lehetővé, hogy a programjaid döntsenek helyetted. Ami valójában irányítja a választásaidat, az a felhalmozott információ a tudatos és a tudatalatti elmédben. A döntéseid azon alapulnak, amiket átéltél és megtanultál, majd letöltöttél az elmédbe hiedelmek, vélemények, értékítéletek és elvárások formájában. Mindezt az emlékeid bankjában raktározod.
 

Szabad választás 

Itt lép be a szabad választás lehetősége. Szabadon választhatod az emlékeid (régi programok) alapján történő reagálást, vagy választhatod az elengedést és az inspirációnak (ami Istentől, az univerzumtól jön) történő engedélyadást, hogy megtaláld a megfelelő megoldást és/vagy felfedezd a számodra megfelelő választ.
Minden tökéletes. Az, amit te problémáknak hívsz, tökéletes tapasztalatok, amelyeket bevonzol (tudattalanul), hogy jobb és erősebb legyél. Fogadd el, hogy minden tökéletes, hogy nem vagy egyedül, engedj el és adj engedélyt annak a részednek, amely többet tud. Az emberek és a nehéz helyzetek az életedben egyszerűen csak rejtett áldások.
 

Hallottál a kínai földműves történetéről, aki elvesztette a lovát?


Az egyik változat szerint a földművesnek csak egy lova volt és ez a ló egy nap megszökött. A szomszédok részvétüket fejezték ki a rettenetes veszteség miatt. A földműves azt mondta: “Miért gondoljátok, hogy ez annyira rettenetes?”.
Egy hónappal később a ló visszatért, két szépséges vadló társaságában. A szomszédok fellelkesültek a földműves szerencséjén. Milyen erős és szép lovak! A földműves azt mondta: “Miért gondoljátok, hogy ez szerencse?”.
Egy nap a földműves fia leesett az egyik vadlóról és eltörte az egyik lábát. Minden szomszéd le volt sújtva. Micsoda balszerencse! A földműves azt mondta: „Miért gondoljátok, hogy balszerencse?”
Később kitört a háború, és minden egészséges férfit besoroztak és kiküldtek a frontra. Csak a földműves fia maradt, mert el volt törve a lába. A szomszédok gratuláltak a földművesnek. „Miért gondoljátok, hogy ez jó?” - mondta a földműves.
A tanulság az, hogy soha nem tudjuk, egy esemény áldás vagy csapás. A valóság mindig attól függ, aki azt megfigyeli. Nem látjuk a történet teljességét, ezért nem vagyunk tudatában az univerzum hatalmas tervének. Ezért olyan nehéz az értelemnek elfogadnia, köszönetet mondania és elengednie.
 
 

Az elengedés azonnal sokkal egyszerűbb is lehet, mint hiszed


Elérheted egyszerűen, ha nem folysz bele és „köszönöm”-öt ismételsz magadban. Ezért amikor látszólag szerencsétlen dolgok történnek, csak mondj köszönetet és emlékezz a szívedben, hogy minden áldás. A szerencsétlenségekkel szemben tartsd oda a másik arcod, a szeretet arcát.
Meg kell tanulnod a dolgokon túlra nézni, mert az a mód, ahogy mindenkit és mindent érzékelsz, az korlátozott. A jutalmak akkor jönnek, amikor kész vagy elengedni. Csak ekkor láthatod a teljes panorámát.
Másrészt, amikor engedélyt adsz Istennek, felismered, hogy nem tudsz annyit, mint hitted. Amikor észreveszed ezt és elengeded az „én tudom” attitűdöt, Isten közbe tud avatkozni, örömet és békét hoz neked, amit keresel.

 
 

Hogy szabadíthatod fel magad?


Valójában nagyon egyszerűen, meg kell válnod a múlttól, azt mondva magadban „köszönöm”, egész nap ismételve magadban. Mondd neki, ha valamit szeretnél, mondd neki, ha nem tetszik valami; ismételd akkor is, ha nem történik semmi. Emlékezz: a környezetünkben mindig 11.000.000 bit információ van másodpercenként, ami az elménkben játszódik, ezért lehetetlen hogy „semmi nem történik”. Az emlékek állandóan pörögnek.

Tudom, mit gondolsz. Hogy lehet ennyire egyszerű?
A Zéró Frekvenciámon és békében lenni mindössze ennyi, hogy azt kell ismételnem „szeretlek”? Nos, azért vagyok itt, hogy elmondjam, ennyire egyszerű. Kérlek, légy óvatos. Az értelem nem értheti meg az egyszerű dolgokat; szüksége van a bonyolításra, hogy azt érezze, megértette. Ne engedd, hogy az értelmed becsapjon. Kövesd az érzelmeidet. Tedd azt, amitől jól érzed magad. Ami fordítva van, csak hagyd el. A szívedben, a bölcsességedben bíznod kell, és elhallgattatni az értelmed megjegyzéseit, a tudni, ítélkezni és mindent megérteni rögeszméjét. Ha így teszel, meglátod az eredményét.


Kérlek, vedd figyelembe, hogy az életedben minden időleges és átmeneti


Ezért mondj köszönetet. Emlékezz, hogy a fájdalom elkerülhetetlen, de a szenvedés nem kötelező. Azt mondják, hogy minél több a kihívásunk, annál több áldást kapunk. Tehát mondj köszönetet minden alkalommal, amikor egy ajtó becsukódik, mert ez teszi lehetővé, hogy egy másik jobb és még fontosabb kinyíljon.
Albert Einstein joggal mondta, hogy őrültség ugyanazt a dolgot ismételni, és más eredményt várni. Ha nem válsz tudatossá és hozol más döntéseket, ugyanazokat a dolgokat fogod bevonzani!
Az előadásaimon és a tanfolyamaimon, és hála Istennek minden alkalommal, ami rendelkezésemre áll, azt mondom az embereknek, hogy ha az, amit most csinálnak, működik és boldogok, akkor folytassák azt, amit csinálnak. De ha nyitottak megtanulni, hogy létezik egy sokkal könnyebb út is, kérem, hogy olvassák tovább. Ez a könyv arról szól, hogy valódi identitásodhoz térj vissza. Megmondja, hogyan térj haza.
A választás csak a tiéd.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 10007 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x