Mire utal, ha fáj a fogad?
Címlap / Ezotéria / Mire utal, ha fáj a fogad?

Lénárt Évi

Mire utal, ha fáj a fogad?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-16

Mi - ezoterikusok - úgy tartjuk, a betegség már önmagában egy tünet, a lélek üzenete, hogy valami nem jó, abba kell hagyni, meg kell állni vagy éppen pihenésre van szükség, mert túl sokat dolgoztunk.  

Ha elmegyünk a szakorvoshoz, akkor ott csak a tünetet fogjuk kezelni, de ahhoz,  hogy teljes gyógyulásban részesüljünk, meg kell találni a  betegség lelki eredetét, azaz a probléma gyökerét! Ha ezt sikerül megtalálnunk, akkor jó esély van rá, hogy meggyógyulunk!
Ne felejtsük el, hogy fogainkon keresztül  faljuk az életet és ha rosszak a fogaink,  az életünkre és közérzetünkre is rossz kihatással lesz!
 
Fogfájás
Arra utal, hogy döntéseket kell meghoznunk, de nem akarjuk meghozni a döntést,  ezért inkább meghátrálunk. Ha nagyon fáj a fogunk, szinte már lüktet, akkor dühösek vagyunk magunkra, mert nem tudunk megoldani egy problémát.
 
Fogkő
Ez bizony az agresszió jelképe, hogy akaratosak vagyunk és bizony nem adjuk be a derekunkat. Bárki bármit tehet, akkor se tesszük azt, amit ő tanácsol. Tipikus makacs emberek betegsége a fogkő.
 
Fogcsikorgatás
Sok ember alszik úgy éjszaka, hogy észre sem veszi, hogy éjszaka álmában csikorgatja a fogait. Ez bizony az elfojtott düh, agresszió, amit nem merünk kimutatni a világnak. Ez általában a félénkebb, zárkozottabb emberek betegsége, akik nem merik kimutatni az érzéseiket, félelmeiket, boldogságukat, inkább szenvednek, illetve " haragszom a világra" és "lázadó" emberek betegsége.
 
Fogszuvasodás
Ez a fog megpuhulása és olyan mélyig ható fájdalommal jár, ami elviselhetetlenné tud válni. Azt tudni illik, hogy a fogaink szerkezete a legszilárdabb, még a csontoknál is szilárdabbak. Éppen ezért a fogszuvasodás mindenképpen egy mentális aspektus. Mi az ami ennyire gyötör? Mi az amit nem merek kifejezni? Ezekre a kérdésekre kell megtalálni a választ, a problémákat fel kell aprítani fogainkkal, meg kell emészteni.
A fogszuvasodás fizikai okai a cukor, csokoládé, savas ételek.
 
 
 
Fogínygyulladás
Ez a félelem jelképe, rossz döntés, frusztráció. Sok embernél iskolás korban kezdődik el a foginygyulladás, mert nem tud úgy teljesiteni, nagy  a teher rajta, hogy szüleinek, tanárainak megfeleljen. Felnőtt korban a munkahelyi problémák, társaságba beilleszkedés és párkapcsolati problémákat jelzi ez a betegség. Sok nő azt hiszi, rossz anya, nem jó feleség és kialakul az ínygyulladás.
Nézzük meg a fogakat közelebbről:
 
Bal oldali fogsor
Negativ beállítottság, ézelmi problémákon rágódsz, nem mered kimutatni az érzéseid.
Bal oldali rágófogak azt jelzik, nagyon nagy dologra készülsz, de nem tudod, hogyan fogod megvalósítani, mert pl. nincs rá pénzed.
 
Jobb oldali fogsor
Fizikai dolgokra utal, nem tudsz beilleszkedni a társadalomba, munkanélküliség, megfelelés megkérdőjelezése, pl. minek kell dolgozni?
Jobb oldali rágófogak azt jelzik, nem tudsz feldolgozni egy fizikai történést  pl. gyászt, szakitást, válást.
 
Első fogak
A szemfogak a tanácsadás és döntés jelképei.
A metszőfogak a gyors döntés, fontos, halaszthatatlan döntések meghozatala.
 
Rágófogak
Valamin rágódsz, amit nem tudsz lenyelni vagy nem is akarod lenyelni, illetve jelezheti még azt is, hogy csak rágódsz rajta, de nem cselekszel. Ha viszont odáig fajul a helyzet, hogy a rágófog tönkre megy, akkor azt jelenti, hogy nem a te utad , amerre szeretnél menni, vagy amerre haladsz! Ne rágódj rajta, semmi keresnivalód nincs azon az uton!
 
Kisőrlők és Nagyőrlők
Ezek az elégedettség és a magabiztosság fogai, itt betegség akkor keletkezik, ha a zománc sérül, mert az bizony azt jelzi, hogy olyan dologba ütöttük bele az orrunkat, amibe nem kellett volna. Illetve mások helyett hoztunk döntéseket, mi döntöttük el más helyett, mit tegyen.
 
Bölcsességfogak
Nem lehet pontosan tudni kinek, mikor nőnek ki a bölcsességfogai, van akinek sose , van akinek már gyerekkorában. A bölcsességfog is egy örlőfog, csak felnőttkorban nő ki. Benne van a nevében is, hogy ezek a fogak a bölcsességünket jelzik, az okosság, ügyesség fogai. Ezek a fogak, ha rendellenesen nőnek ki, azonnal el kell őket távolítani, mert a mellette levő fogakat is megbetegítheti, ez lelki síkon azt jelzi, hogy teljes önbizalom híányunk van és úgy érezzük rossz írányba haladunk. Ha viszont rendesen kinőttek a bölcsességfogaink és később kezd el kilyukadni az azt jelenti rosszul döntöttünk , de még helyrehozható vagy van másik lehetőség. Ilyenkor a fogat betömik. Ha viszont begyullad, akkor ki kell húzni ezt a fogat és az azt jelenti, hogy túlságosan nagy tudásra tettünk szert hirtelen vagy sokat tanultunk mostanába, nem szabad lett volna túl erőltetni magunkat. Bizony előfordul néha, hogy sokat akar a szarka, de nem bírja a farka... mindenki ismeri ezt a közmondást és ez bizony így van. Jó dolog, ha valaki jó tanuló illetve sokat tanul, de nem kötelező egyszerre ennyi tudást bevinni az elménkbe. Hagyjuk feldolgozni, rágódni a tanulmányokon.
Parapszichológus szemmel
El kell fogadnunk önmagunkat olyannak amilyenek vagyunk és szeretnünk kell önmagunkat, mert ha mi nem szeretjük eléggé önmagunkat, akkor hogy várjuk el, hogy más vagy mások szeressenek minket?! Meg kell tanulni bízni önmagunkban és döntéseket hozni, ha ez nem megy, akkor ne szégyeljünk tanácsot kérni másoktól vagy akár szakembertől. A legtöbb embernél ott kezdődik a probléma, hogy fél szakemberhez fordulni, pedig ebben semmi szégyen sincs! De visszatérve a fogakra és a fogazatra, természetesen nem lehet mindent lelki eredetűnek betudni, sajnos sokan vannak akiknek genetikailag rosszak a fogai vagy az inygyulladást örökölték, ilyenkor természetesen szakemberhez kell fordulni. A lyukas fogat be kell tömni, a fogínygyulladást kezelni kell, a rossz fogakat ki kell húzni, mert ha ezt hanyagoljuk a tünetek egyre elviselhetetlenebbek lesznek és ez munkánkra, tanulmányainkra, párkapcsolatunkra, környezetünkre is kihatással lesz és még több betegséget hozhat létre a depressziótól kezdve a daganatos megbetegedésekig.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7425 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x