Mit mond a Tarot a Harmonet 19. születésnapján?
Címlap / Ezotéria / Mit mond a Tarot a Harmonet 19. születésnapján?

Mit mond a Tarot a Harmonet 19. születésnapján?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

19-szer gördült át az Évkör nagy szekere a nyári napfordulón. 19 éves a Harmonet! Ezt nem hittem volna. Úgy jártam vele, mint az ismerős gyerekekre nézve: már ekkora? Hiszen szinte tegnap született... Nézzük hát meg a Tarot nyelvén, mi volt a sikerekhez vezető út eddig, mi a helyzet most, és mi javasolt a jövőre nézve. Vagyis, csináltam egy gyors kirakást, három kártyalappal a Crowley-féle kártyacsomagból.  

A Tarot, a közhiedelemmel ellentétben, nem holmi közönséges jóskártya. Lapjai a lélek belső képei, szimbólumai - Jung kifejezésével - archetípusok, vagyis ősképek (Jung, a 20. század nagy pszichológusa szívesen foglalkozott azzal, hogy pácienseinek mai életében, akár álmaiban hogyan jelennek meg az ősi szimbólumok). A Tarot nem megmondja a jövendőt, hanem segít helyes döntést hozni, hogy a kívánt jövőt teremthessük meg. Egyfajta döntés-segítő stratégiai játéknak is felfogható, használják is erre üzleti körökben. A döntés viszont minden esetben a miénk! A Tarot lapjai segítenek új nézőpontot adni. Lehet, hogy számítasz "A" kimenetelre, vagy "B" fordulatra, de ekkor a kártya megkérdezi: és "C"-re gondoltál-e már? Ezzel segít kiugrani a sematikus gondolatmenetből és új megoldásokat keresni. Van, hogy a lapok biztatnak, és olyan is, hogy figyelmeztetnek: vigyázz, ez az út kockázatokat rejt, sőt a kockázat jellegét is elárulják.


Nézzük hát az első lapot: mi a Harmonet eddigi sikereinek titka, mi okozta, hogy ilyen hosszan életben tudott maradni, sőt meghatározó tudott lenni az Internet hihetetlenül gyorsan változó, keletkező és megszűnő, átláthatatlanul sarjadzó portáljai között?

Nézzük az idáig vezető út tanulságait: a lap a Kelyhek Hercegnője. Csupa olyan szimbólumot láthatunk rajta, amit az ezoterikus emberek szeretnek: kristályok, delfin, hattyú, lótuszvirág (sok évig egy lótuszvirág díszítette a Harmonet főoldalát.) Összességében a kép rendkívül nőies. A Hercegnő selyemleple a titkok fátyolát is jelképezheti, miközben a tündérszerűen kecses hölgy világokon táncol át. A lap, mint a Kelyhek sorozat valamennyi tagja, az érzelmekről szól. Itt az érzelmek helyes egyensúlyának megtalálásáról! A Hercegnő kezében tartott kehelyben egy teknősbéka lapul: a keleti filozófiában a bölcsesség, a türelem és a meditáció jelképe, és ne feledkezzünk meg a páncéljáról: vissza tud húzódni, van védelme. Az érzelmeket tehát úgy kell felmutatni, hogy azért biztonságban legyenek: ezt az Internet világában különösen nehéz, hiszen a közönség nincs ott személyesen, és ki tudja, milyen nehéz sorsok rejtőznek a "teknőspáncél" alatt... Mostanában divatos kifejezéssel: az érzelmi tudatosság szerepéről szól a lap.

Mi a helyzet most? Lássuk a jelen pillanat lapját. Ez nem más, mint a Botok Kilences, az Erő lapja. Itt már nem érzelmekről van szó, és nem érzelem-uralta döntésekről. Bizony, a céltudatosság nagyon fontos. Az Erő lapja azt mondja, hogy erőre van szükség szembenézni az eddig nem látott dolgokkal (Hold, a központi nagy bot alsó végén), ehhez megvan most a fény (Nap, a bot tetején). De arra is utal, hogy ez a szükséges erő, ami a szív bátorságából fakad, rendelkezésre áll. Épp fennáll a döntésekhez szükséges ideális egyensúlyi állapot.

No de mihez is kell ez a tudatos erő, az oroszlánszív ereje? A harmadik lap a Kardok Hercege, ez a jövő felé mutató kártyalap. A Herceg repülő szekerét három kis figura vontatja - látszólag, mert jobban megnézve nem húznak, hanem, hogy úgy mondjam, vergődnek az istráng végén. A Herceg is látja ezt, és felemelt kardjával épp elvágni készül az istrángokat. Megszabadul a múlt eddig hasznos, vagy hasznosnak vélt, de valójában már túlhaladott árnyaitól, szokásaitól, berögződéseitől, gondolkodásmódjától és személyeitől. Nem fél, hogy ezek híján szekere megáll, mert a "motor" - egy nagy kristály - ott van magában a járműben, és neki magának is vannak szárnyai. A zöld szín a kreativitás és a megújuló életerő jelképe: nem kell attól félni, hogy hiány volna ötletekből, energiából!

Aki szeretné élőben is látni, milyen egy Tarot kirakás, és vannak kérdései, Szent Iván napján, vagyis június 24-én vasárnap este hétkor jöjjön el a budapesti Sóter Ezoterikus Klubba (Dessewffy u. 53. az Oktogon közelében). Közös folyamat lesz, mert egymás kérdéseiből sokszor többet lehet tanulni, mint a sajátunkból. A szokásos jó hangulattal várok mindenkit ezen a mágikus estén!

Halász Alexandra
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1283 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x