Rinya-hakni a halállal, vagy segítség gyászoló szülőknek?...
Címlap / Ezotéria / Rinya-hakni a halállal, vagy segítség gyászoló szülőknek? Lippai Marianna ügye

Rinya-hakni a halállal, vagy segítség gyászoló szülőknek? Lippai Marianna ügye

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Lippai Marianna motivációs tréner. Egy csomó követővel és ugyancsak egy jó csomó ellenséggel - többek közt az exférjével és Tibi atyával - akik haragszanak rá, mert a kislánya halálával turnézik. Hívei azonban esküsznek rá, hogy Marianna segít nekik a nehéz napokban.  

 Tibi atya - az alkoholisták főpapja és a megmondóemberek után futó suttyók guruja - szállt rá elsőként Lippai Mariannára, aki motivációs trénerként futott be az elmúlt években. Ide kattintva olvashatod azt a cikkét, ahol keményen beleállt a gyermekét elvesztett édesanyába, mert az a 9 éve halott lányának sírjánál készült szelfit kiposztolva a poszt aljában elhelyzete a webshopja linkjét. 

Tibi atya amúgy minden olyan motivációs trénerbe bele szokott állni, aki igyekszik a tömegek általános lelki tónusát növelni. Ehhez a legtöbb motiváló személyiség - mi mást? - általános üzeneteket, kis életkedv javító mondatokat használ és ezt a Nagy Szent Alkoholpromóter sérelmezi. Nyilván jobb a lopott poénok meg a pia gőzében hőzöngeni, és másokat lehúzni, akik emberek sokaságát próbálják lelkileg emelni (nem!) és a lecsúszott lelkű tömeget ellene hangolni azoknak, akik nagyban sikeresek, és valami jót próbálnak adni az embereknek. Szóval ő már beleállt Oravecz Nórába, Szabó Péterbe, Marozsák Szabolcsba és most Lippai Mariannába is. 

Ez a poszt - webshopot promózni egy sírszelfivel - valóban űbergáz. Kétségtelen, hogy ez óriási kommunikációs hiba. És minden egyes kommunikátor - ide értve Tibi Atyát is - elkövet hasonlókat, csak a jó szándékúak nem pellengérezik ki. A nem jó szándékúak meg nem mernek Tibi atyával ujjat húzni, mióta a trolhordája nekiesett Oravecz Nórának és letöröltette a Facebookkal a felépített követői oldalát. Tibi atya trollhadserege veszélyes és gonosz. 
Egy gyerek halálával haknizni - lehet szintén gonosz, de lehet, hogy csak egy elcseszett poszt, amivel egyáltalán nem akart rosszat. 


Kép: Lippai Marianna Facebook oldala 

Nem szeretem Tibi atyát, a kötözködést, sem pedig azt, hogy valakivel mindig szembe kell állnia. Akikkel szembefordul, általában olyan emberek, akik reményt adnak a reménytelenségben, akik nehéz helyzetben levő embereket segítenek egyik napról a másikra túlélni. Ha lózungokkal és - nekünk - üres szavakkal, hát úgy. De mégis csak segítenek.

Semmivel nem alábbvaló egy motivációs nap, ahol az ember elgondokodhat magán, mint bebaszni a kocsmában az olcsó lőrétől, vagy a dobozos rozétól, amit Tibi atya propagál. 

Nem értek egyet azzal, hogy valaki turnézzon a gyereke halálával, és hasznot húzzon belőle. De értem és megértem azt, hogy valaki egy átélt gyász után tud segíteni azoknak, akik hasonló cipőben járnak. És semmi bajom azzal, ha ő ezzel pénzt is keres, mert aki tehetős az tehet. És Marianna úgy tűnik, tehetős - és tesz is. 
Nézem az oldalát - most bukkantam csak rá a botránya kapcsán - és nem tudom igazán eldönteni, hogy hányadán állok én ővele. Egyfelől tetszik az életkedv és életöröm, amit átsugárzik a képeken. Hogy fel tudott állni és irányt ad másoknak. De nem tetszik, az, amit a fenti kifogásolt, sírköves képen látok. Tetszik az ember, aki a képeken nevet, de nem tetszik, hogy a halott gyerek van felhozva itt alibiként. 

Én magam nem értek egyet azzal, hogy az "idézet iparág" szükségtelen volna, sőt! Egy depressziós és nehéz helyzetű nemzet számára, mint a miénk, igenis fontos lehet, hogy naponta érkezzen valamilyen lelki támasz, és annak az idézetes giccskép egy fogadható és egyszerű formája. Segítségnek tartom, egyszerű, könnyen érthető és hétköznapi jóságnak. Egy idézet nem fog megoldást adni, de az idézet mögötti ember szavai, még akkor is, ha nem szakember, csak egy erős megélés birtokában lévő magánszemély, bizony adhatnak gyakorlati segítséget. 

Ebben a Lippai Marianna és a halálhakni ügyben nem tudok állást foglalni se pro és se kontra. Kicsit mindkét irány húz. De érdekel a véleményed: szerinted hogy van ez az egész? 

(Hozzászólásban elmondhatod) 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 9519 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x