Az élő tudás, amellyel kibontható a sorsunk
Címlap / Ezotéria / Az élő tudás, amellyel kibontható a sorsunk

Az élő tudás, amellyel kibontható a sorsunk

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Az asztrológia iránt érdeklődők figyelme egyre az indiai, más néven védikus ág felé fordul. Ez az irányzat fejti ki legjobban azokat a karmikus összefüggéseket, amelyek előző életeink tetteinek alapján meghatározzák sorsunkat. Sasi-lekha devi dasi könyve gyakorlati példákkal illusztrált betekintést nyújt a védikus asztrológia előrejelzési módszereibe, és bevezet az ismeretek keretrendszeréül szolgáló filozófiába. Interjú a szerzővel.  – Hogyan kerültél kapcsolatba az asztrológiával?

– Már kicsi gyermekkorom óta érdekelt az élet spirituális oldala. Nem volt könnyű fiatalkorom, viszont valahol belül éreztem, hogy az élet sokkal többről kell, hogy szóljon, mint a megszületés és a halál között lezajló értelmetlen küzdelemről. Kerestem a körülöttem létező dolgok és történések mélyén a jelentést, az értelmet. Később, már felnőttkoromban ezért is vonzott az ezotéria, foglalkoztam különböző gyógyítási és jóslási módszerekkel.

Végül 30 éves koromban találkoztam a Krisna-tudat tanításaival, azon keresztül kaptam meg azt a gondolati keretet, amelyen belül minden a helyére került. Az Istenről szóló tudás igenlő választ adott arra a kérdésre, hogy van-e egyáltalán célja az emberi életnek, a lélekvándorlás és a karma leírása pedig magyarázatot kínált arra, hogy miért különböznek az egyes emberek sorai annyira egymástól.

Mivel nagyon vágytam arra, hogy bővíthessem a tudásomat, beiratkoztam a közösség által működtetett főiskolára, ahol tanulmányoztuk India ősi szentírásait, a szanszkrit nyelvet, a szertartások végrehajtásának módjait, tanultunk a jógáról és filozófiai irányzatokról – és akadt egy védikus asztrológiai kurzus is, amit annak rendje-módja szerint el is végeztem. Végül az asztrológia tárgyából tettem le a teológusi diplomamunkámat is. Ez volt a módszer, amit kerestem. Gyerekkoromban mindig szívesen néztem fel a csillagos égre, és végül valóban a csillagok nyitották meg számomra a titkok kincstárát.

– Miért ilyen nagy az érdeklődés az asztrológia iránt? Miért akarjuk megismerni a jövőnket?

– Az ember az az élőlény, amely képes visszatekinteni a múltjára, és előre a jövőbe. És míg legalább a saját múltja mindenki számára többé-kevésbé hozzáférhető a memória, a fotóalbumok és feljegyzések, az emléktárgyak útján, addig a jövőt úgy formáljuk tetteinkkel, hogy annak eredményeit a múltunkban felhalmozott karma határozza meg, így az kiszámíthatatlan és meglepetésekkel teli.

Gyakran pedig félelmekkel tekintünk elé – a szenvedés elkerülésére irányuló vágy gyakran motiválja azokat, akik asztrológushoz fordulnak; fel akarnak készülni arra, amit nem lehet elkerülni, és az elkerülés módját keresik ahhoz, amit el lehet. Mások viszont épp azért keresik fel tanácsért az asztrológust, hogy a jövő pozitív lehetőségeivel élhessenek felkészültebben, és többet hozhassanak ki belőlük.

– Mennyire fontos az asztrológus személye a horoszkóp elkészítésekor? Számít-e a tapasztalat? Szükség van-e intuícióra vagy emberismeretre?

– Van egy mondásunk, hogy az asztrológia fele technika, a másik fele pedig intuíció. Mindkettő csiszolódik, fejleszthető a tapasztalat és a rendszeres gyakorlat által. Aki azonban nem rendelkezik a megfelelő intuícióval, abból nem igazán lesz jó asztrológus... még ha megpróbálkozik is vele, akkor is el fogja veszíteni a motivációját menet közben. A bolygók helyzete, és a belőle kiszámított formulák, az csak a kiindulási pont, annak a jelentését az intuíció bontja ki teljes egészében. Ezért nem lehet pusztán számítógéppel horoszkópot elemezni; nagyon kevés olyan ember van, akinek a horoszkópjában a jelzések mechanikusan leolvashatók és konkrét életeseményekre fordíthatók.

Az emberismeret nem annyira az elemzéshez kell. Hiszen képesnek kell lennünk olyan személyt is elemezni, akivel soha nem találkoztunk, és nincs is jelen, csak a születési helyet és időt tudjuk. Arra kell, hogy megértsük, hogy mi az, ami érdekli az ügyfelet, és hogy úgy tudjuk neki elmondani az általunk látottakat, hogy az segítségére és hasznára váljon.A személyes tulajdonságok fontosak. Az asztrológia gyakorlójának testileg és szellemileg egyaránt törekednie kell a tiszta, erőszakmentes és felelősségteljes életre, szükséges, hogy jóindulatú és megértő legyen. Tudatában kell lennie saját korlátainak, ki kell tudnia szűrni a saját elfogultságait elemzés közben, és be kell ismernie, ha valamit nem tud, ahelyett hogy kitalációkkal töltené ki az űrt. Ismernie kell a különbséget a test és a lélek között, és arra kell törekednie, hogy testi helyett lelki személlyé váljon.

– Mi inspirált a könyv megírására? Miben nyújt mást vagy többet a védikus asztrológia?

– A védikus és a nyugati asztrológia végső soron egy tőről fakadnak, de az indiai hagyomány tisztábban és hitelesebben őrizte meg a használandó technikákat, és nem vesztette el a metafizikai megalapozást, a karmáról szóló tudást. Nálunk ez ezotériának, titkos ismeretnek számít, míg ott mindennapi, élő tudás, ami nélkül nem lehet megfelelően kibontani az egyén sorsát.

A könyv megírására a tanulmányaim során szerzett tapasztalataim indítottak. A nyelvérzékem nagyon rossz, úgyhogy nem beszélek idegen nyelveket – magyarul azonban alig lehetett hozzáférni forrásokhoz. A diáktársaim könnyen tudták használni az angol, szanszkrit vagy német nyelvű szakirodalmat, nekem viszont csak az jutott, amihez valaki vette a fáradságot, hogy lefordítsa nekem. Úgy érzem, hogy ez a tudás hatalmas segítséget jelenthet az élet és a lelki fejlődés során, és arra vágytam, hogy Magyarországon is könnyen hozzáférhető legyen, még azok számára is, akiket nyelvi korlátok akadályoznak a megismerésében.

– Kinek ajánlanád a könyvet? 

– Mindazok számára, akik szeretnék megismerni az asztrológiai elemzés alapvető módszereit, és különösen azoknak, akik szeretnének magukon és másokon segíteni a használatával. Nekem az életemet változtatta meg, bizonyossággal váltotta fel a bizonytalanságot, és rávilágított az útra, amelyen haladva elérhetem az élet célját. Minden bizonnyal vannak sokan mások is, akiknek a segítségére lehet.

A védikus asztrológia alapjai c. könyvet itt tudod megrendelni.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2947 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x