Tanítások a toronyszobámból: miért lettek hülyék a férfiak?...
Címlap / Ezotéria / Tanítások a toronyszobámból: miért lettek hülyék a férfiak?

Tanítások a toronyszobámból: miért lettek hülyék a férfiak?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

A sorozatot tényleg a toronyszobámból írom. Olyan témákról, amit eddig a Harmoneten nem vállaltam fel. Túllépek azon a határon, ami a harmónia jegyében eddig belefért, beszélek közéletről, szélsőségekről, drogról, halálról, egyszóval arról, ami körbevesz bennünket. Lehetőleg spirituális nézőpontból, de maszlag nélkül  

Mielőtt kiakadnál, egyáltalán nem minden férfi hülye, sőt! A legtöbben előzékenyek, kedvesek és segítőkészek, csak annyira szerencsétlenül csinálják, hogy egy átlag nő csak pislog, mint a luki nyúl, és csak annyit kérdez, mint Ábel a reklámban: - De miért? Ők meg nem értik, azt hiszik, hogy a nő bonyolult. Pedig a legtöbb esetben csak annyira nehéz a feladat, mint egy csőben egyenesen átnézni a túloldalra. 

Egyébként ez a cikk csak egy gumicsere Érden! 


Tudom - tudom, nincs is életem, mert már megint a Facebook. Viszont ma megint rászorultam, hogy egy helyi csoportban kérjek segítséget. Pont most, amikor minden élő ember autógumit cseréltet a nyáriról télire, leeresztett a gumim egy szupermarket parkolójában. Először az unokaöcsémet hívtam, aki mobigumis, de ő éppen kb a térkép túlfelén volt, de sebaj, megadta a haverját, aki szerinte épp felém van, de ő sem ért rá.

Lányos zavaromban átslattyogtam az átellenben lévő gumishoz, ahol (bár kb 15 lépésnyire volt a kocsim) azt mondták, hogy nincs mozgó kompresszoruk ( - ez má’ milyen gumis? - ) és tele vannak munkával, nem tudnak segíteni épp. Ok - szerintem inkább a lustaság volt az úr, meg a szándék hiánya (éppen egyetlen autó sem állt bent), jellemzően késő ötvenes, erősen lelakott és megkeseredett bácsi volt a gumis munkafelvételen. Pont annyira volt motivált, mint amennyire adott magára. 

A netről kikeresve felhívtam még egy mobilgumist, akinél csak csöngött, de nem vette fel. Fogalmam nem volt mit tehenék még, úgyhogy felírtam a helyi aktív csoportba, kinek van ideje és tudása menteni? Egészen elképesztő dolgot tapasztaltam a fréfiakról! 


A férfiak elsősorban okoskodtak, és teljesen használhatatlan tanácsokat adtak. Ilyeneket, hogy:  

  • fújjam fel a gumit ... (Oké, biztos mindenki más a tampon, a xanax, meg a púderdoboz mellett egy kompresszorral a retikülben jár, én speciel ebből egyiket sem hordok magamnál ...) 
     
  • menjek vissza a gumishoz, biztos csak rosszul kérdeztem, mi az, hogy nem segít, ott van szemben! Logikus is lenne, ha nem az a bizonyos férfitípus lenne ott.  ( ... aha, majd győzködöm aki nem akar pénzt keresni, hogy aztán a végén még rossz is legyen az eredmény. Naná!) 
     
  • ha van jogsim, akkor tanulnom kellett ezt, szóval cseréljem ki magamnak. (Az emelőt és a pótkereket leszedni, ami egyébként szintén lapos volt, mert szerintem még sose kellett, körülbelül negyedórás munka volt célszerszámmal. A kereket pedig nyilván kompresszorral szorítja meg a gumis, azt az én erőmmel kitekerni kb lehetetlen, amúgy meg az utcai ruhámban nem sok kedvem van a földre telepedni télen.) 
     
  • ne akarjam ingyen megoldani (nyilván nem úgy akartam) és ingyenélni mint az összes többi nő, aki csak picsogni tud, meg sajnáltatni magát... 

Puszta kiváncsiságból pár ilyen egyszerű tekintetű fiú ruhába bújt, férfiatlan okostóninak a profiljára rámentem. Mindenüt csöcsös képekbe és a "minden nő kurva" típusú viccekbe botlottam. Talán lehet, hogy nem véletlen találkoznak ők azzal a típussal, aki csak megfelelő ellenértékért cserébe hajlandó őket elviselni? 

Egészen meghatott, ahogy a nők viszonyultak hozzám! 


Elsősorban együttéreztek, segíteni akartak, megadták a saját gumisuk számát, rákérdeztek, sikerült-e megoldani a helyzetet, illetve egy tündéri hölgy pedig egyszerűen fogta magát és legurult egy komresszorral, pedig frissen műtötték a tenyerét, egy jókora seb volt rajta, de ez nem akadályozta benne, hogy segíteni akarjon nekem! A nők általában nem tudnak kereket cserélni, nem is akarnak kereket cserélni, és örömmel fizetnek érte, hogy valaki kicserélje az autó kerekét, ahogy a férfiak általában nem szertnek bizonyos aprólékos feladatokat, és általában örömmel fizetnek azért, hogy valaki megcsinálja ezeket. Minden alól van kivétel, de ez az általános. Mégis a kerékcsere ügyében a nők voltak azok, akik sokkal több segítséget jelentettek számomra, mint az egyébként ebben jártasabbnak tűnő férfiak. 

Az Igazi Férfi - Jimmy az érdi gumis


Ő volt az, aki azonnal a segítségemre sietett. Nem csak kedves volt - kiderült amúgy, hogy az Igazi Férfi macskás, mert a Jimmynek is macskája van, amit én nagyon is értékeltem a kerékcsere közben folytatott beszélgetés közben - de végtelenül profi is. Imre, akit a helyiek csak a Jimmynént ismernek, 24 órás gumisként segít a hozzám hasonlókon. Nem csak kulturáltan, hanem teljes hozzárétéssel viselkedett. Azonnal bemutatkozott, pozicionálta magát (ő a 24 órás gumis Érden), tisztázta az árkat - amik barátságosak nála - és pillanatok alatt megoldott mindet, amire szükség volt.

Nem próbált pénzzel levenni, ami a gépkocsi szervizek dolgozóira és a gumisokra amúgy kifejezetten jellemző, ha egy nő megy be hozzájuk, hanem végig korrekt volt. Mesélt a céljairól, csillogó szemmel mutatta a gumis műhelyt, mutatta, hol fog felépülni az új, és mik a távlati tervei. Imádtam minden percet, amit ott tölthettem - és láss csodát az én Jimmym is tele van munkával (miért is pont ő ne lenne tele!) de mégis megoldotta, hogy segítsen nekem. 

Szóval az igazi férfi nem oktatott ki, nem magyarázta meg, miért vagyok hülye, nem akart nyerészkedni a kiszolgáltatottságomon, nem akart semmi mást, mint amit szerettem volna: őszintén és korrekten segíteni, eközben pontosan azokkal a szavakkal vígasztalt, amire szükségem volt. Együttérzett velem, megkérdezte, hogy sietek-e, esetleg elvigyen-e valahová gyorsan, míg ő megoldja a helyzetet. Annyira figyelmes, professzionális volt, hogy csak hüledeztem! 

És végül megnyugodtam, hogy szerencsére nem minden férfi tényleg hülye, sőt A FÉRFI azért még nem halt ki, és néha egy külvárosi gumicsere telepen bukkan rá az ember. 

Amúgy érdekel, mit tapasztaltok ti ezen a téren? A férfiak mennyire viselkednek férfiasan ezekben a helyzetekben? Meséljetek ... 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1597 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x