Válasz a csilagásznak, aki megtámadta az asztrológiát
Címlap / Ezotéria / Válasz a csilagásznak, aki megtámadta az asztrológiát

Válasz a csilagásznak, aki megtámadta az asztrológiát

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A csillagász és az asztrológus korábban (Kepler idejében) még azonos volt, idővel azonban a csillagászok vállalhatlannak tartották az asztrológiát, noha az asztrológusok meg érdeklődnek a csillagászat iránt. Az ellentét valójában értelmetlen, hiszen vizsgálatuk tárgya nem azonos. A csillagász az eget nézi, az asztrológus az embert.  

Egy csillagász nemrégiben erősen megtámadta az asztrológiát. 
Az a helyzet, hogy el kell szegényt keseríteni. Ahogy a csillagok nem azonosak a görög/római mitológiai hősökkel, mégis róluk vannak elnevezve, úgy az asztrológiai értelemben vett bolygók sem azonosak magukkal az égitestekkel a tárgyi értelmükben. 
 
Ugyancsak semmi köze ehhez a "csillagképet" vetítő kis teknős alakú lámpának (ami viszont cuki és a gyereket megnyugtatja éjszakára). 
Szerencsére az asztrológia és a csillagászat legfeljebb annyi közös pontot tud felmutatni, hogy a csillagokat nézik. Egyikük a világűrt akarja felfedezni, a tágabb horizontokat, míg a másik itt a Föndön, az embert. 
 


Mindkettő régi és mindkettő nemes cél, csak idővel kettévált


Ezutóbbi egyfajta jelképként használja a bolygókat, mely elég jól működni látszik a gyakorlatban. Leginkább segítésre, iránymutatásra, nem pedig arra, hogy elmondják neked, hogy sziktóber negyvenedikén a Tanács körút háromszáz elsőemeleti abakából a fejedre esik-e majd egy cserép muskátli, vagy sem. (vagyis nem időpontokat jósol meg, hanem időszakokat tud megmutatni) 
 
A csillagász, aki megtámadta az asztrológiát, valójában rivalizálni akart. Olyasvalamivel, aki az ő tudományát egy szemernyit sem fenyegeti, nem is teszi sem kisebbé, sem nagyobbá, csak ott van mellette szépen. 
 
Nem volna jobb egy jót beszélgetniük egymással?
Nem lehet, hogy ha az ellentétek helyett dumálnának egy jót, csak úgy nyitottan és mindenféle előfeltételezések nélkül?
Elfogadva, hogy az asztrológusnak a bolygó egy jelkép, neki pedig egy fizikai valóság? 
Vajon mit tanulhatnának egymástól, egymásról?
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1000 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x