A megváltás ára - Spirituális kalandorok ne kíméljenek!...
Címlap / Ezotéria / A megváltás ára - Spirituális kalandorok ne kíméljenek!

A megváltás ára - Spirituális kalandorok ne kíméljenek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-12

Nandagópa első alkalommal 2020-ban lépett a közönség elé Angyal feketében című regényével, melyről akkor Harmonet hasábjain is beszámoltunk. A regény nagy sikert aratott. Az ígéretes kezdést követően a szerző a Spirodalmi Kiadó gondozásában most egy új kötettel, a Megváltás ára c. regény első részével jelentkezik. Erről beszélgettünk a szerzővel.  

 Harmonet: A könyv borítója szerint a regény műfaját tekitve „Spi-Fi”. Máshol azt olvashattuk róla, hogy „Védantópia”. Mit jelentenek ezek a cseppet sem szokványos műfaji megjelölések?

Nandagópa: A „Spi-Fi” a spirituális fikció rövidítése. A „Védatópia” pedig a Védikus utópiára utal, azaz a történet védikus tanításokat beleszövő, kalandos és utópisztikus mesére.

Harmonet: Akkor ez a könyv egy filozófiai fejtegetés?

Nandagópa: A legkevésbé sem! A történet azoknak szól, akik szeretik a kalandregényeket és érdeklődnek a világ mélyebb összefüggései iránt is, vagyis igényes szórakozásra vágynak. Ez a regény olyanoknak való, akik szeretik, ha a történet nemcsak izgalmas, hanem elgondolkodtató is, és hajlandóak eljátszani azzal az elképzeléssel, hogy mit üzennek az ősi tanítások a mának, és mi történne, ha valóban értenénk és alkalmaznánk ezeket.

Harmonet: És mi történne?
Nandagópa: A megszokott világunk a feje tetejére állna.
 
Harmonet: Ez 2020-ban, a COVID-19 járvány kapcsán megtörtént.

Nandagópa: Így igaz, de ez a folyamat nem a tavalyi évben kezdődött. A könyv sem most íródott, hanem 2017-2018 között, de íródhatott volna 2020-ban is. A történet a mában játszódik, és – bár nem dokumentumkönyv, hanem ízig-vérig fikció – reflektál az aktuális problémáinkra. Azokra, amelyeket mi magyarok megélünk ezekben a napokban is. Mert a végső összefüggések, a Nagy Igazságok, amelyeket mindannyian keresünk, nemcsak a történelmi eseményekben érhetők tetten, hanem a ma történéseiben is.  

Harmonet: Melyek ezek a Nagy Igazságok?

Nandagópa: A különböző vallások tanításai szerint a Teremtő folyamatos erőfeszítéseket tesz azért, hogy a saját képére teremtett embert kimentse abból a mélységes gödörből, amit az saját magának ásott. Ez a gondolat nemcsak a kereszténység alapja, hanem az ősi, védikus írásokban is megjelenik. De jelenti-e ez vajon azt is, hogy az embernek alanyi joga van a megváltásra, és elegendő passzív szemlélőként kivárnia, amíg sorra kerül? Van-e a megváltásnak ára, amit mindenkinek meg kell fizetnie? Ezt a kérdést járja körül a regény a szereplők kalandjain keresztül. Hőseink küzdelmei mögött felsejlik a többrétegű felsőbb valóság, csetlő-botló fejlődésük lépéseit pedig az ősi, védikus tanítások fénye járja át. Az olvasó – miközben remélhetőleg jól szórakozik – számtalan fontos felismerésre juthat.

Harmonet: Valakitől azt hallottam, hogy ez a regény kötelező olvasmány azok számára, akik szeretik Bulgakov Mester és Margaritáját, vagy rajongói a Mátrix filmtrilógiának. Hogy jön össze ez a két mű, aminek látszólag semmi köze nincs egymáshoz?

Nandagópa: Jól mondod, látszólag... Valójában mind a kettő arról szól, hogy mi köze van a Gonosznak a Jóhoz, illetve hogy mi közünk van nekünk mindehhez. Erről szól a Megváltás ára is, amiben számos „áthallást” rejtettem el ehhez a két, egyébként korszakalkotó műhöz.

Harmonet: Vagyis ez a könyv spirituális kalandoroknak szól?

Nandagópa: Így igaz. Spirituális kalandorokról, spirituális kalandoroknak.

 

A könyvről és a szerzőről további érdekességeket tudhatsz meg itt. Ide kattintva bele is olvashatsz, sőt, itt az író előadásában meghallgathatod az első fejezetet is. A könyvet a szerző által dedikálva, belföldre ingyenes házhozszállítással megrendelheted a https://spirodalom.art/ honlapon, de találkozhatsz vele a könyvesboltokban is. A következő rész megjelenése jövő év elején várható. 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 1777 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x