Kézműves álomfogók a rémálmok ellen
Címlap / Ezotéria / Kézműves álomfogók a rémálmok ellen

Kézműves álomfogók a rémálmok ellen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az álomfogó vagy más néven álomcsapda az észak-amerikai indián ojibwa, majd később a cseroki és a kajova törzsek között volt népszerű. Ezeket az álomfogókat akkoriban főként a nők készítették a gyermekek számára, hogy elűzzék éjszaka a rossz álmokat.  

 Hogy néz ki egy kézműves álomfogó?
 

Az indián kultúrában eredetileg egy fűzfából készült karikára szőtt, pókhálóhoz hasonló fonaldíszítéssel ellátott hálót csináltak, amelyet felszentelt díszítőelemekkel, mint például madártollakkal vagy gyöngyökkel aggattak fel.

Mi a célja az álomfogónak?

Az indián hiedelmek szerint az álomfogó arra szolgált, hogy a gyerekeket megóvja a rémálmoktól. Szerintük az álomfogó hálójába beleakadtak a rossz álmok, viszont a jó álmok át tudtak rajta suhanni, hogy pihentető alvása legyen a gyerekeknek.

Napjainkban mire használjuk az álomfogókat?

A többség nem nagyon hisz már az ilyen típusú hiedelmekben, viszont rengetegen szerelik fel továbbra is az álomfogókat a lakás különböző pontjaira, mert tetszetős dísztárgyak, amelyek kellemes meghitt hangulatot adnak a belső tereknek.



Hol lehet kézműves álomfogót vásárolni online?

Az Erinnia Design kézműves álomfogók  kínálata azért egyedi, mert minden álomcsapdából csak egy darab készül. A karikákra szőtt mintákat menet közben álmodják meg a kézművesek, így még ők sem mindig tudják, hogy pontosan milyen lesz a kész álomfogó.

Minden álomfogó más horgolási mintával készül, illetve ügyelnek a mesteremberek arra is, hogy a színvilág tükrözze a természetes pasztell színeket. Így például a bézs, halványkék, rózsaszín, szürke és a fehér árnyalatait választják ki, s ehhez adják hozzá a hasonló tónusú szalagokat, virágokat, tollakat és gyöngyöket.

Miért rendeljünk álomfogót az otthonunkba?

Nyilván már nem azért, hogy elűzzük vele a rémálmokat, bár placebo hatás érdekében előfordulhat, hogy működni fog ez a bájos babona. Azoknak ajánljuk az álomfogók megvásárlását, akik szeretik az indián művészetet, az autentikus lakásdíszeket, illetve a naturalista és természetesség hívei, ha lakásdekorációról van szó.

Rendelj Te is kézműves álomfogót az Erinnia Design webáruházából!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 1353 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x