Egymillió mécses világíthatja be Magyarországot a béke...
Címlap / Ezotéria / Egymillió mécses világíthatja be Magyarországot a béke jegyében

Egymillió mécses világíthatja be Magyarországot a béke jegyében

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-01

Szeptember 29. és október 1. között a Mária Rádió arra hívja az embereket, hogy imádkozzanak a békéért és ennek jeleként mindhárom este 20 órakor helyezzenek egy mécsest az ablakukba, melyek bevilágítják egész Magyarországot. Mindszenty Józsefnek tulajdonítják azt a mondatot, miszerint "ha van 1 millió imádkozó magyar, nem félek a holnaptól". A Mária Rádió célja, hogy valóban 1 millió ember imádkozzon ezekben a napokban az esti órákban a békéért. Az imalánchoz online is lehet csatlakozni.  

 A Mária Rádió imádságos összefogást és böjtöt szervez a békéért szeptember 29. és október 1. között, csütörtökön, pénteken és szombaton. Az időzítés nem véletlen, hiszen szeptember 29. Szent Mihály napja, aki a mennyei seregek vezéreként mozdítja az angyalokat.
A felhívásban emlékeztetnek arra, hogy az orosz–ukrán fegyveres konfliktus február 24-én, vagyis fél éve kezdődött. Mindenki bízott benne, hogy csak pár napos villámháború lesz, de azóta is tart.


Lukovits Milán atya arról beszélt, hogy kisemberként mindenki úgy érzi, hogy ő tehetetlen, de ha összefogunk, van erőnk, lehet tenni a küzdelem ellen.
„Mindenki tehet valamit, valaki fizikailag tud segíteni, például küld valamit a menekülteknek. De az is segít, ha a belső békétlenségeket rendezzük, annál kevesebb esély van arra, hogy újra háború legyen a világban” – fogalmazott.
Az összefogás során arra hívja az embereket, hogy imádkozzanak a békéért, és ennek jeleként mind a három este 20 órakor helyezzenek egy mécsest az ablakukba. Mint Lukovits Milán atya fogalmazott, szép lenne, ha ezek az apró fények megvilágítanák Magyarországot, és melegséget sugároznának a szomszédos országokba is.
Világszerte csatlakoznak az összefogáshoz
Azokat, akik nem tartózkodnak az otthonukban ezekben az esti órákban, arra kérik, a mécsesek elhelyezése helyett álljanak meg egy percre abban a tevékenységben, amit épp csinálnak (legyen az akár autóvezetés, akár munka vagy szórakozás) és mondjanak el egy rövid fohászt a szenvedő emberekért, a háborúban álló országokért, illetve ezen országok döntéshozóiért.


„A közös imádsághoz kapcsolódó böjt ezekben a napokban lehet ételtől, kedvenc szenvedélytől való tartózkodás, takarékoskodás, elrontott emberi kapcsolatok rendbehozása, kibékülés és megbékélés is”
– mondta.
Mindszenty Józsefnek tulajdonítják azt a mondatot, hogy „ha van 1 millió imádkozó magyar, nem félek a holnaptól”. A Mária Rádió célja, hogy valóban 1 millió ember imádkozzon ezekben a napokban az esti órákban a békéért, és a mécsesek kihelyezésekor vagy az egyperces megállásuk során esetleg imádkozzák el a Székely János szombathelyi megyéspüspök vagy a Lukovits Milán atya által írt imát.
Az imalánchoz a Mária Rádióhonlapján és a Facebook-eseményenkeresztül elérhető űrlapon lehet csatlakozni.

Mindezzel párhuzamosan a Mária Rádió tematikus műsorokat készít szeptember 29-e és október 1-je között, megszólítva az ukrajnai Radio Maria igazgatóját, valamint a Kárpátaljáról Magyarországra érkező vagy onnan elszármazó embereket.
A Mária Rádió különféle felekezeteket, intézményeket és szervezeteket is meghívott az összefogásra. A magyarországi rádió felhívásához a következő Mária Rádiók is csatlakoztak: a franciaországi, az írországi, a lettországi, a macedóniai, a máltai, a svájci, az ukrajnai. Kapcsolódik az eseményhez továbbá az örményországi, a malawi és a názáreti rádió is.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 629 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x