Nem is gondolnád! Ezt kérdezik legtöbben a feng shui tanácsadótól...
Címlap / Ezotéria / Nem is gondolnád! Ezt kérdezik legtöbben a feng shui tanácsadótól

Nem is gondolnád! Ezt kérdezik legtöbben a feng shui tanácsadótól

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-18

Mit kérdeznek a legtöbben a feng shui tanácsadótól? Erre talán van tipped! De azt, hogy mi az, amit sosem kérdeznek, azt lehet, hogy sokkal nehezebb kitalálni. Halász Alexandra, a Youtube videói kapcsán közismert feng shui szakértő elárulja a választ mindkét kérdésre!  

A feng shui szerintem nem lakberendezés, hanem egy módszer arra, hogy az élő térben az élő ember – és persze a többi élőlény – élő rendszert hozzon létre, ami úgy működik, hogy rend lesz kívül és belül.

Mit kérdeznek a legtöbben? Na jó, igazából ki lehet találni…

Két téma kerül elő a legtöbbször: mit tegyek, hogy több pénzem legyen (Gazdagság-sarok), vagy mit tegyek, hogy boldog szerelmi életem legyen (Szerelem-sarok)? Ebből a kettőből is főleg a szerelem, az emberi kapcsolatokban való boldogság és boldogulás témája foglalkoztatja a legtöbb embert.A kilenc lépés a kilenc titokhoz

A feng shui kilenc életterülettel foglalkozik, vagyis az életben minden törekvésünk besorolható valamelyik életterületre.
 • A gazdagság
 • a szerelem,
 • a párkapcsolat mellett itt
 • a kreativitás,
 • a testi-lelki egészség,
 • a karrier,
 • a baráti kör,
 • a kommunikáció,
 • a család,
 • a szerencse,
 • az utazás,
 • a költözés,
 • a gyerekekkel való kapcsolat,
 • a kollégák köre,
 • a tanulmányok…

A kilenc életterületet pedig az alábbi képen láthatjuk:Ez az, amiből még az is bőviben érzi magát, akinek semmije sincs …

A szerelmet és a pénzt a legtöbb ember kevesli, de harminc év alatt egyetlen levelet sem kaptam, amiben azt kérdezték volna, hogy „mit tegyek, hogy több legyen a bölcsességem”? Azzal valahogy a legtöbben elégedettek vagyunk…

Melyik a legfontosabb terület?

A feng shui a harmónia művészete, vagyis egyik terület sem fontosabb, mint a másik. A szerelmi élet és a pénzügyeink olyanok, mint egy műszer mutatója: ha valahol (más életterületen) baj van, itt „kijelez” a műszer. Valaki például nem tud kapcsolatokat teremteni (Hír és hírnév területe)… persze nincsen párkapcsolata.

Ha rossz dolgokat tanult a pénz kezeléséről a családjában (Család és egészség területe), akkor nem csoda, hogy baja lesz a bőséggel. Ha valaki sok mindent tanult (Tudás és bölcsesség), de nem mer kiállni vele a világ elé, akkor nem fog vele pénzt keresni… vagyis van még tanulnivalója, mégpedig leginkább az önismeret, a helyes önértékelés, önfelvállalás terén.

Tehát a probléma nem a Gazdagság területén van, ott hiába alkalmazná az illető a feng shui energianövelő módszereit.

A bágua iskola – a törekvés iskolája

A feng shui bágua iskolájának célja, hogy közelebb kerülhessünk az álmainkhoz, törekvéseinkhez. A „bágua”, vagy pa-koa kifejezés eleve azt jelenti, hogy „a törekvés területe”.

De a kulcs az, hogy megtaláljuk: igazából mit is szeretnénk, mi a fontos az életben. Lehet, hogy a meggazdagodásnál pillanatnyilag fontosabb feladat az egészségünk rendbe tétele… mégis milyen nehéz például elszánni magunkat a fogorvosnál tett látogatásra! (Nem egyszer tapasztaltam, hogy elment valaki megcsináltatni egy rég halogatott orvosi kivizsgálást, vagy fogorvosi kezelést – és napokon belül jól fizető megrendelést, állásajánlatot, fizetésemelést kapott!)

… de hol a kukac a cseresznyében?

Közel harminc éve foglalkozom feng shuival, és mindig izgalmas nyomozásnak tartottam, hogy megtaláljuk: igazából hol a kukac a cseresznyében?
 • Mi itt a valódi gond, amit ha elhárítunk, jön a többi eredmény is?
 • Vagyis, hol veszít az illető aránytalanul sok energiát? Milyen lyukon szökik az életöröm?
 • A párkapcsolati és pénzügyi problémák sokszor már csak következmények, a hiba valahol máshol rejtőzik.

Ha magadnál szeretnél erre a kérdésre választ kapni, tedd fel a kérdést: mi az a kínos dolog, amit már régóta halogatsz? Megszakítani a kapcsolatot egy vérszívó munkahellyel („jaj, találok-e másikat, beválok-e egy új helyen?”) vagy rokonnal, barátnővel („jaj, mi lesz, ha megsértődik?”)? Esetleg végre elindítani a rég megálmodott vállalkozást? Netán megmutatni a novelláidat a világnak? Elmenni tüdőszűrésre?

Számold fel a gócpontokat!

Figyeld meg, ha felszámolod ezt a „gócot”, mekkora lendületet kap az életed! Keresd a gócokat az otthonodban, irodádban, műhelyedben is… ezek a rég nem bolygatott zugok, fiókok, poros részek a szekrény tetején és az ágy alatt, a sötét kis energiacsapdák. Ami benned van, az körülötted is megjelenik… és ami körülötted van, az hat rád belül. Sokkal könnyebb lesz meghozni a fontos döntéseket, ha benned és körülötted rend van… ez már önmagában is növeli az önbizalmat.

Tedd rendbe az életed!Nagyon megéri tehát megkeresni, hogy hol a „góc”, mi a valódi probléma, ami az egész életed energiaszintjét lehúzza? Aztán csak győzd nézni, mi minden új lép be az életedbe! Hogyan csináld? Erről szól a könyvem, amiben érthető és magyar példákkal, az elmúlt közel 30 év tapasztalataiból szemezgetve tudsz segíteni rendbe tenni az életed!
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

 
 
[ 907 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x