Kínai asztrológia: mit hoz nekünk a jang Fa Sárkány?
Címlap / Ezotéria / Kínai asztrológia: mit hoz nekünk a jang Fa Sárkány?

Kínai asztrológia: mit hoz nekünk a jang Fa Sárkány?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

2024. februárban elindul a jang Fa Sárkány éve. A szolár naptár február 4-ére teszi az év indulását, a lunáris naptár szerint azonban a Holdújév február 10-én indul. A szimbólumok kifejezetten erős energiákat jelölnek, olyan változásokat vetítenek előre, amelyek során képesek leszünk leválasztani magunkat a külső körülményektől, megtanuljuk a kevésből is a maximumot kihozni, elképesztő erőket mozgósítunk az ötleteink megvalósítása érdekében. Az év energiájából akkor tudjuk a legtöbbet kihozni, ha nem mások segítségére, iránymutatására várunk. Kiemelt jelentőségű az április és az október környéke, legfőképpen az őszi időszak. Addig nem feltétlenül fogjuk érteni, látni az összefüggéseket az események és a lehetőségek között, azonban őszre egyértelműen felismerhetővé válnak a feladatok, megszületnek a döntések, lehullanak az álarcok.  

Holdújév vs. csillagászati újév

Kínában kétféle naptárt használnak az idő számítására, a szoláris és a lunáris naptár egyaránt ismert. A Hold járását figyelő, vagyis a lunáris naptár szerint február 10-én beköszönt a jang Fa Sárkány éve, kezdetét veszi a Tavaszünnep. Azonban a Hold mellett a Nap járását is fürkészik (szoláris naptár), ez a módszer alkalmasabb az idő pontos számítására. Mivel energiákról beszélünk, amik nem hirtelen változnak körülöttünk, hanem finoman, szinte észrevétlenül kúsznak egymásba, elméletileg nincsen jelentősége, hogy melyik dátumtól számítjuk a kínai Újévet, ám én a Négyoszlopos sorselemzés módszerével dolgozom, amely a Nap látszólagos égi haladásával számol. Eszerint asztrológiai vagy csillagászati értelemben február 4-én, budapesti idő szerint 9:28-kor kezdődik a jang Fa Sárkány éve.

Ne másokra várj!

Ahogy utaltam már rá, most nem másokra kell várni, felesleges abban bízni, hogy valaki majd megmutatja számunkra az irányt, előkészti a terepet a terveink megvalósításához. Elképzelhető ugyan, hogy ahhoz, hogy megmozduljunk, szükség lesz valamire, illetve valakire, akinek a hatására lépünk, de ha egyszer megmozdultunk, nem igazán tud semmi sem megállítani minket. Arra érdemes vigyázni, hogy bár a meggyőződésünk az, hogy mi tudjuk a legjobban, a leghatékonyabban megoldani az adott problémát, időnként álljunk meg, és gondoljuk át az irányt, halljuk meg mások szavait. Sokszor egy más nézőpont, a látszólagos ellenvélemény rengeteget segíthet abban, hogy felismerjük, azért nem jutunk előrébb, mert a megszokások, a tanult minták, a hitrendszerek kötnek minket. Nem könnyű kiszakadni a régi kötöttségeinkből, hatalmas erőfeszítésbe kerül felülről, friss szemmel ránézni valamire, amit évek, évtizedek óta ugyanúgy csináltunk. Viszont itt az ideje, hogy mérlegeljünk, fogalmazzuk meg a valódi értékeket a saját életünkben, de akár társadalmi, gazdasági szinten is, és ha szükséges, újítsunk.Tekints rá más nézőpontból!

Az eddig biztosnak, igaznak, stabilnak tűnő alapok leomlanak, elkerülhetetlenné válik, hogy ami nem működik, ami nem életképes, azt elengedjük, lezárjuk. Albert Einsteinhez társítjuk azt az idézetet, mely így szól: „Egyetlen probléma sem oldható meg azon a tudatossági szinten, amelyen keletkezett.” A jang Fa energiája pont abban támogat, hogy nagyban lássunk rá bármire, amivel kapcsolatba kerülünk, képesek legyünk más szintről is megvizsgálni, kreatívan és kitartóan haladjunk előre, ehhez a Sárkány szintén a kreativitásával, bátorságával, megérzéseivel támogat meg mindent, ami új, ami szokatlan, szem előtt tartva és tisztelve azért a régi értékeket is. Újszerű megközelítéseket, fejlődési hajlandóságot, célkövetést, ha szükséges, makacsságot is kapunk útravalóként, ezeket ajánlott a megfelelő pillanatban bölcsen alkalmazni, kihasználni.

Elébe menni a változásnak

A kínai asztrológiában minden levonatkoztatható az elemek szintjére, mindennek az alapját az elemek, és azok jin és a jang minősége adja. 2024-ben a jang Fa és a Sárkány fő energiája, a jang Föld az irányadó, mindkettő a jang minőség miatt aktív, kezdeményező, kiáradó, és abban is megegyeznek, hogy a jang Fa és a Jang Föld nehezen változtat, alaptulajdonságuk inkább a már ismert és megszokott dolgokhoz, személyekhez, helyzetekhez való ragaszkodásuk. Mégis, együtt értelmezve, összességében látva őket, képileg hatalmas erőt jeleznek, olyan helyzetekben való talpon maradást, amely emberfeletti támogatást sejtet.

Valószínűleg mindenki látott már képet sziklás hegyoldalon virágzó fáról, a látszólag zord körülmények ellenére is a reményt, a kitartást, a saját erőből való boldogulás lehetőségét hirdetve. Erre érdemes felkészülni, ezt a képet érdemes tudatosítani magunkban és egy-egy nehezebb élethelyzetben erőt meríteni a gondolatból, hogy bár reménytelennek, kilátástalannak tűnik az adott élethelyzet, kapcsolat, van esély és lehetőség valamit létrehozni, kis módosítással tovább életben tartani, működtetni. Átmeneti nehézségként tekintsünk az akadályokra, amelyek szükségszerűek, hiszen ahogy feljebb is utaltam rá, kollektív és egyéni szinten is rendelt ideje van a változásoknak. Vállaljuk önként hát fel, hiszen mindig nehezebb a másoktól kapott teher, mint amit mi veszünk magunkra. Az elsőt esetenként elszenvedjük, a másodikban megválaszthatjuk annak nagyságát, irányát, (térbeli és időbeli) hosszúságát.

A megoldás benned van!

Amennyiben nem vagyunk tudatosak, a külső körülmények, események rendre kibillentenek majd minket az egyensúlyunkból, eltéríthetnek a céljainktól, megingathatják az önbizalmunkat, sőt, azt is írhatnám, hogy a bennünk lévő ősbizalomtól foszthatnak meg. Biztosan van, aki számára ez már-már elcsépelt gondolat, de a Sárkány évében a hétköznapok megéléséhez, az emberi kapcsolatainkban, a munkánkban és hivatásunkban jelentkező konfliktusok, korlátok, buktatók valódi megoldásához az önismeret, a spirituális tevékenységek, alternatív módszerek fognak elvezetni. Aki belül rendben van, aki tisztában van az erősségeivel, azt sokkal nehezebb megvezetni, fel tudja mérni, mivel érdemes foglalkoznia és mibe nem kell időt és energiát fektetni. Márpedig a kulcs 2024 pozitív megéléséhez elsősorban a belső stabilitás a látszólag irányíthatatlan külső történések közepette, hiszen arra nincsen ráhatásunk, hogy kívül mi történik, de a szűkebb környezetünkért rengeteget kell és érdemes tennünk.

Éppen ezért javaslom, hogy szűrjük meg erősen az információkat, a pozitív híreket éppen annyira, mint a negatívakat. Kezdésként legalább havi egy alkalommal zárjuk ki saját elhatározásból a külvilágot az életünkből, vonuljunk vissza, figyeljünk befelé, csendesedjünk el, adjunk teret a gyógyulásunknak, a megérzéseinknek. Keressünk olyan tevékenységeket, elfoglaltságot, amelynek van valamiféle magasabb rendű célja, és jó érzéssel tölt el minket. Ha az a szomszéd számára a bevásárlás, akkor az, ha programszervezés, akkor az, ha a helyi kutyamenhely támogatása vagy önkéntes munka náluk, akkor az a jó irány. A válasz, hogy egyénileg mi az, amivel dolgunk van, azonnal meg fog érkezni, ha picit sikerül elcsendesedni, meditálni, és nem hessegetjük el a felbukkanó ötleteket, sugallatokat.

Sorsszerű feladataink

A feladat, amit a jang Fa Sárkány ad, az a saját erőnkre való támaszkodás mellett a jelen lehetőségeinek megértése és felvállalása, melyhez elképesztő spirituális segítséget is kapunk. Most azokban is megfogalmazódhat a fizikai világon túli energia, egyfajta felsőbb hatalom létezése, akik eddig mereven ellenálltak az ilyesminek. Egészen biztosan megnő azoknak a száma, akik az események mögött többet, mást látnak majd, mint amit eddig elfogadtak, amire eddig „mérget mertek volna venni”. Óriási a felelősségünk abban, hogy keresőként kire nézünk fel, kitől várjuk a válaszokat, tanácsadóként pedig abban, hogy mit mondunk, mit teszünk, milyen példát mutatunk. Egyik esetben sem marad következmények nélkül a tudatlanság, a vakhit, a számító, félrevezető, törtető hozzáállás. De ahogy mindennek, ennek a tapasztalásnak is karmikus ideje van, hiszen legtöbbször ahhoz, hogy valami pozitív fordulatot vegyen, hogy valami fellendüljön, elindulhasson az életben, először meg kell tapasztalni a mélységet, a fájdalmat, a csalódást.

Képletesen szólva, és nagyon lesarkítva a mondandómat: ahhoz, hogy meg tudjam állapítani valamiről, hogy az jó vagy sem, szükségem van e rá vagy sem, először meg kell tapasztalnom a végleteket, át kell élnem, össze kell hasonlítanom legkevesebb kétféle dolgot. A következményeket megvizsgálva, abból tanulva, a tapasztalatokra támaszkodva fogok aztán fejlődni, és a következő alkalommal könnyebben döntést hozni.

A 2024-es jang Fa Sárkány év a fentiekhez kapcsolódó tanuláshoz is megadja az alapot, viszont ehhez ki kell lépnünk az eddig jól megszokott, kényelmet és biztonságot adó virtuális térből, keressük a személyes találkozók, tanfolyamok, rendezvények által nyújtott élményeket, ha lehet, részesítsük ezeket előnyben.
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3273 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x