Ajtódísz kopogtatót karácsonyra - készítsd velünk házilag!...


Ajtódísz kopogtatót karácsonyra - készítsd velünk házilag!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-19

Ajtó kopogtató - hatalmas divat manapság, szinte minden lakótelepi házban, régi bérházban, vagy kertvárosi ajtón ott függ egy-egy szép, vagy éppen giccses, készen vásárolt, esetleg gyermekek által készített ajtódísz, koszorú, vagy kopogtató. Készítsd velünk!  


Rendezvénynaptár
ajtódísz kopogtatóAz ajtókopogatóhoz egy az ajtó méretének megfelelő kisebb-közepes méretű koszorú alapra van szükségünk. Ez vásárolhatjuk készen, vagy fonhatunk ilyet vesszőből is. Készen vásárolható minden virágüzletben, és a legtöbb nagy bevásárlóközpontban. Sokan évente ugyanazt az alapot használják, elteszik a régit.

Ha korábban gyűjtögettünk gesztenyéket, terméseket, akkor használhatjuk ezeket is, viszont ha korábban nem gyűjtöttünk, néhány darabot vásárolhatunk akár kreatív boltban, akár az utcai árusoknál, vásárokban, de egy kirándulás során is gyűjthetünk ilyeneket - csak ne a közparkokat rongáljuk eközben!

Elegendő egy-két toboz, pár gesztenye, vagy színes gyöngy, falevél, színes bogyó. Régi karácsonyfa díszek, vagy pár jópofa csomagoló anyag maradék, gyöngyszem, nemes kő.

Mindenképp szükség van ragasztó pisztolyra. A ragasztó pisztoly ma már minden barkácsolni szerető ember háztartásában megtalálható, de ha véletlen mégsincsen odahaza, akkor fára való barkács ragasztót is használhatunk, esetleg technokollal is próbálkozhatunk, bár a végeredmény nem lesz olyan szép.

A képen látható koszorún néhány bogyó, ág, egy a kertből gyűjtött fenyőág ágacskái, egy borostyán ág, egy gesztenye és néhány színezett apró termés van mindössze. Ezeket akár egy kiránduláson is össze lehet gyűjteni. Összköltsége körülbeül 300- 500 Ft ha a ragasztópiszolyt nem számítjuk hozzá.

A koszorú alapot dróttal (kreatív boltban spulnin kapható) körbekötjük. A borostyán ágacskát körbetekerjük rajta, megerősítjük dróttal, majd ragasztópisztollyal felragasztjuk rá a fenyőtobozt és ízlésünknek megfelelően mellé fogjuk a többi apró termést. A kopogtató tetejére egy maradék szalag darabkát raktunk, dróttal szúrtuk bele a koszorú tetejébe, úgy, hogy átböktük  koszorút és a drótot visszahajtottuk. A raffia szálakra örökzöld leveleket kötöttünk, s ez lóg le a koszorúról - ezt azonban pár szem szaloncukorral, apróbb édességekkel is megbolondíthatjuk. (Ennek örülhetnek a szomszédok is.)

kopgtató ajtódísz nagy

A lila masnis ajtódísz
A második ajtódíszre nem tettünk zöld fenyő gallyakat, hanem egy egészen eredeti ötlettel borítottuk be: egy jókora fenyőtobozt szedtünk miszlikre, s annak toboz-lemezkéivel borítottuk be egy ragasztópisztoly segítségével a koszorú alapot.

koszorú lemezkék

A koszorú sokkal szimmetrikusabb, rendezettebb, mint az első. A masinkat dróttal fogtuk rá a koszorú alapra, s ragasztópisztoly segítségével fogtuk rá a terméseket, leveleket a lemezkék tetejére.


 
A fényképen látható koszorún látszik, hogy az akasztójára is feltettünk egy kis levélkét - ez szépen eltakarhatja a felfüggesztést. 

A koszorúkhoz bármilyen anyagot használhatunk, természetes anyagokat, műanyagot éppen úgy, mint különféle maradék anyagokat, sőt karácsonyfadíszeket, édességeket is. A fantáziánk és ügyességünk szab csak határt az alkotásnak.
  
 
[ 14624 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

Norfolk karácsonyi bélyegén fehér foltokból áll össze Mária és a gyermek Jézus képe.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x