Adventi naptár - A kék angyal kézműves ötletei


Adventi naptár - A kék angyal kézműves ötletei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-02

A kék angyal eljövetelekor olyan dolgokat is észrevehetünk, amiket csak a kiválasztottak láthatnak. Rejtett összefüggéseket fedezhetünk fel, s az angyal segít nekünk rejtett képességeink feltárásában. Ezért még azok számára is könnyebb az alkotás, akik máskor nem annyira ügyesek.  


Adventi horoszkóp
5-án, szerdán, a Hold a Szűz csillagjegyben halad.

Ma nekiláthatunk az ünnepi menü megtervezésének, és a nagyobb takarítanivalókba is belefoghatunk. 

Tovább a mai holdhoroszkóphoz >>

Holnap érkezik a Mikulás! Ma be kell szereznünk a Mikulás-zacskókat és a belevalókat, ha a klasszikus módon szeretnénk kedveskedni a gyerekeknek vagy éppen a felnőtt ismerőseinknek :)

Ma az USA szokásait ismerhetjük meg
. Sajnos a televíziós csatornák amerikai filmjeiből ezen szokások egy részét másképp ismerjük - eléggé meg is kavarja a gyerekeket a többféle szokásrend.

Az Amerikai Egyesült Államokban karácsony ünnepét a november utolsó hétvégéjén lévő Hálaadás ünnepe harangozza be. Santa Claus december 25-én reggel érkezik repülve, 8 rénszarvas húzta szánján az Északi-sarkról, hogy karácsonyi ajándékait szétossza a gyermekek közt. Táltos, Táncos, Pompás, Csillag, Üstökös, Íjas, Ágas, és Villám kíséri útján december 24. éjszakáján, amikor az Amerikai Egyesült Államok összes gyermekét meglátogatja. A kéményen át lopózik be hatalmas zsákjával és a meglepetéseket a kandallóhoz tűzött zoknikba rejti. Minden évben van pár őrült is, aki tényleg megpróbál a kéményen át leereszkedni.

Legkedvesebb ajándéka a candy canes, azaz a cukor rudacska, amellyel a gyermekek számára évről-évre újra örömet szerez.

Ma van az ideje annak is, hogy kipucoljuk a cipőket a gyerekekkel közösen és titokban összekészítsük a mikuláscsomagjaikat is!

A gyerekek bizonyára már nagyon várják az ajándékokat, különösen a csokoládéból készült figurákért lelkesednek.
Csokoládé figurákat először angol és belga cukrászok készítettek, de az első figurák még tömörek voltak, megformálásuk pedig kézzel történt. Ezt megelőzően, a gyermekek által kedvelt csokoládé Mikulás valójában csokoládé ital volt. Magyarországon 1934-ben kezdődött el a csokoládéfigurák gyártása. A feljegyzések szerint az első Mikulás-formákat Csvárics János bádogosmester készítette el, aki pléhlemezből kalapálta ki a kívánt formákat. Ebbe öntötték a forró csokoládémasszát, majd amikor kihűlt, megismételték.

Segíts az öreg Mikulásnak - játssz a HarmoNet Mikulásos játékával >>


A kreatív angyal


A kék angyal hetében az előkészületek ideje van. Ilyenkor még az emberek gyakran nem érzik, hogy közeleg az ünnep. Ezért ez az időszak a karácsonyvárásban a legkülönösebb.

Készíts sógyurmából tárgyakat - itt találod a receptet >>

Érdemes a gyerekekkel most megírni a levelet a Mikulásnak - segítünk >>

Ha nem akarnál túllőni a célon, akkor érdemes kicsit a giccseken is nevetni egyet >>

Készítsünk ajtódíszt a bejáratra >>

Vissza a HarmoNet karácsonyi oldalára >

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6014 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

Matteo di Giovanni: Mária a kis Jézussal és két angyallal című, 1482-ben festett képét láthatjuk az 1996-ban kiadott magyar bélyegen.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x