Adventi naptár - A kék angyal Mikuláscsomagot oszt


Adventi naptár - A kék angyal Mikuláscsomagot oszt

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-09

A kék angyal még nem küld el nagy bevásárlásokra - csupán felhívja a figyelmet arra, hogy nyitott szemmel járj a világban, ha valami szépet, hasznosat, vagy kedveset látsz, akkor vedd meg, jegyezd meg vagy írd fel magadnak.  

Adventi horoszkóp

6-án, csütörtökön a Hold a Szűz csillagjegyben halad.
Ma írjunk listát az ajándékokról és elkezdhetjük feljegyezni a bevásárlólista tételeit is. Ha valamilyen egészséges életmóddal kapcsolatos ajándékot tervezünk vásárolni valakinek, szerezzük be ma!
Tovább a mai holdhoroszkóphoz >>

Ma van Mikulás napja - nemcsak a gyerekek örülnek egy kis ajándéknak, nassolnivalónak vagy apróságnak, hanem a felnőttek is. Lepjük meg kollégáinkat egy kis süteménnyel vagy valamilyen más apró édességgel!

A Mikulás napján most egy másik földrészre látogatunk el:

Ausztrália
Ausztrália Földünk azon országai közé tartozik, ahol a karácsony központi szimbóluma nem a fenyőfa és a hóesés, hanem a nyári hőség, valamint a műfenyő. A déli félteke lakói az ünnepi ebéd helyszínének, gyakran egy kellemes piknik keretében a tengerpartot választják. A vacsorát, amit szintén jellemzően a szabad ég alatt fogyasztanak el, tradicionálisan a pulyka, a sonka és a sertésszelet teszi ki, édességként lángoló szilvapudinggal.

Magyarországon a Mikulás napi szokásokat alapvetően a keleti egyház püspöke, Szent Miklós legendája határozza meg. Szent Miklós a kis-ázsiai Myra városában segített egy szegény család 3 hajadon lányán 3 zsák aranyat téve az ablakukba, ezzel mentve meg őket attól, hogy rabszolgasorba kerüljenek.
 
Innen származik az szokás, miszerint a gyermekek december 5-én este fényesre tisztított cipőjüket az ablakokba rakják és várják a reggel érkező Mikulás ajándékait. A jó gyermekeknek diót, narancsot, mikulásfigurát és szaloncukrot hoz a Mikulás, a rosszaknak pedig virgácsot a Krampusz.
Ma már a felvilágosult szülő nem cimkézi gyermekét rossznak, a virgácsot felváltotta az aranyág, ami arany fetékkel befestett, piros kreppapírral becsavart végű vesszőcsomócska.

A Mikulás szokásának eredete >>

Tudtad, hogy miért piros, és miért nem lila a Mikulás - mint Miklós püspök lila püspöki palástja? El fogsz ájulni, ha megtudod, hogy a Coca-Cola cég keze van a dologban ... Olvasd el itt >>>

Tudtad, hogy
külföldön sok helyen nincs külön Mikulás és karácsony ünnep, hanem a Mikulás hozza a karácsonyfát? Tudtad, hogy a Mikulást hogy nevezik más országokban? Itt megtudhatod >>>
Vissza a HarmoNet karácsonyi oldalára >
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3664 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

Az afrikai Togó bélyegén Fra Angelico, a szerzetes festő képét láthatjuk.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x