Adventi naptár - A fehér angyal ajándékot vásárol


Adventi naptár - A fehér angyal ajándékot vásárol

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-18

Ma elegendő energiánk lesz ahhoz, hogy az ajándékok nagy részét beszerezzük és még a karácsonyi díszeket is megvehetjük vagy elkészíthetjük ma.  

17-én, hétfőn, a Hold a Vízöntő csillagjegyben halad.
Ma vásárolhatunk számítástechnikai cikkeket és más kütyüket ajándékba. Jó ötlet lehet összejönni a barátainkkal és lazítani egy kicsit a karácsonyi készülődés közepette.

Tovább a mai horoszkóphoz>>

Mi magyarok a karácsonyfa állítás szokását nyugatról vettük át, de a szaloncukor felhasználása a fenyőfa díszítéséhez döntően magyar szokás, amely a kezdetekben a volt monarchia más országaiban is csak szórványosan volt divatban.

A szaloncukor receptje már megjelenik a XIX. század végi receptkönyvekben. Kugler Géza 1891-ben megjelent „Legújabb nagy házi cukrászat” c. könyvében már 17 féle szaloncukor receptet ajánl. A karácsonyi cukrász mintakönyvekben pedig a különböző habcsókok, csokoládé díszek mellett sokféle formájú és díszítésű szaloncukrot is kínáltak. A szaloncukrokat először selyempapírba csomagolták, s erre került a színes sztaniol papír. A cukorkák igényes és tetszetős csomagolása érdekében, a cukrászok külön sztaniol papír mintakönyvet is készítettek, amelyből a vásárló a neki tetsző színárnyalatba csomagoltathatta karácsonyi szaloncukorkáját. A selyempapírra szokás volt kis képecskéket ragasztani, a végét pedig szaloncukor rojtozó géppel „rojtozták” a cukrászok. Budapesten és vidéken, a nagyobb cukrászdákban a két világháború között karácsony előtt saját készítésű szaloncukorral díszítették fel a karácsonyfákat, melyekből rendelni is lehetett.

A szaloncukor gyártásának gépesítése hazánkban több cég nevéhez is köthető. Gőzgépekkel felszerelt csokoládégyár, amelyben már szaloncukrot is gyártottak, már 1883-tól üzemelt a Szentkirályi utcában, Gerbeaud és Kugler csokoládé gyára pedig 1886-ban kezdte meg működését.

Készíts magad is szaloncukrot házilag - ideje elkezdeni már most, hogy a fára már készen tehesd fel >>


Készíts papírcsillagot, pár perc alatt kész van ez a szép karácsonyfadísz >>

Vicces - karácsonyfadíszek rénszarvas kakiból >>

Karácsonyi díszítések házilag >>

Ehető karácsonyfadíszek készítsd el saját kezűleg >>

Ezüst papírangyalka saját kezűleg >>

Hópihe ablakdísz karácsonyra >>

Többen vannak, akiknek az ajándékozás idén a korábbiakhoz képest méginkább megfontolás tárgya - ajándéktippek a gazdasági válság idejére >>

Ha nincs ötletünk, mit vásároljunk, akkor elég, ha csak a csillagjegyét ismerjük annak, akit meg akarunk ajándékozni - a horoszkóp segít az ötletelésben >>

A stresszes ünnepvárás helyett >>
A legborzasztóbb karácsonyi ajándékok ötös toplista >>
Csajok figyelem - mit NE vegyünk a pasinknak >>

Karácsonyundorosok figyelem! Vásároljatok inkább a weben, a boltokat kerüljétek el! >> 

Akinek még nincs ötlete, mit vegyen a barátnőknek, itt a lehetőség, hogy az utolsó példányok közül még hozzájusson a Holdnaptáras határidőnaplóhoz >>

Adj el, és vásárolj!  

Megunt tárgyaidból csinálj pénzt, és vásárolj rajta szeretteidnek valami szépet, itt az Aukciós Házban >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4250 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

Bárkiből lehet angyal! Ezt igazolja Turks és Caicos Disney-bélyege. Malacka fittyet hányva a sertésinfluenzára követi saját csillagát.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x