Furoshiki - szédületes, környezetbarát csomagolási technika,...


Furoshiki - szédületes, környezetbarát csomagolási technika, egyszerűen, olcsón!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-27

Japán technika, magyar módra. Olcsó, gyors, és természetesen újra felhasználható. Ne félj használni a kreativitásodat, hiszen ha elrontod az ég világon semmi nem történik. Maximum újra kötöd és kész. Jószerivel elronthatatlan, pláne ha megnézed a videókat!  

Amint megpillantottam ezt a japán technikát, azonnal beleszerettem. Hogy miért? Mert imádom a finom kelméket, mert nagyon szeretem az ajándékocsomagolást és nagyon rossz, hogy a szép csomagoló anyagokat el kell dobni utána.
  1. Beszerzés:
  • Olcsó textileket árusító boltban vásárolhatunk olyan anyagokat, melyeknek jó az esésük. Egy méter ára 200-400 Ft közt lehet - egy csomagolópapír tekercsből ugyanennyit vásárolhatunk ennyiért - de azt eldobjuk végül. Akik ügyesebbek, be is szeghetik a textilt, de akik nem akarnak ennyi időt rászánni, elég, ha a szélét levasalják, vagy ha cikkcakk ollóval vágják a szélét. Keressünk olyat, ami kevésbé foszlik.
     
  • Még olcsóbb, ha egy használtruha boltba megyünk be - ahogy én is tettem - és a kitett kendők között keresgélünk megfelelő színűeket és méretűeket. 30-50 Ft-tól kezdődően kaphatunk kendőket, de ha kilós boltban akadunk ilyesmire, akár egy halommal is választhatunk egy százasból. Mossuk át a kendőket, vasaljuk ki egy kicsit, s máris kezdhetjük velük a csomagolást. (A képen látható csomagolás mindössze 70 Ft volt!)
2. Elkészítés:

Először is nézd meg az alábbi videókat: 
Ez a videó kezdők számára ajánlott, alapvető ajándékcsomagolási formákat mutat be:Aztán nézd meg, ahogy én csináltam, az egész körülbelül 5 percet vett igénybe, ha a beszerzést nem számolom hozzá - hiszen ezt többször is fel lehet használni, különféle alkalmakra! 

Játékból többféle tágyat - például egy karácsonyi angyalkát, egy karácsonyra szánt könyvet - is becsomagoltam, majd újra kicsomagoltam. Az egész technika tényleg rém egyszerű, és ha elrontjuk, akkor semmi gond nincs. Újra kell csomagolni egy másik módon.

Ide-oda kössünk pár csomót, tekerjük-csavarjuk az anyagot, s a végeredményt szemléljük meg. Ha tetszetős, akkor mehet a fa alá, ha nem tetszik, akkor kezdjük elölről. 

Egy ajándékhoz akár több kendőt, vagy dupla textilt is használhatunk, s ráköthetünk bármilyen ajándékkísérő kártyát is. 
 
 
 
A kiterített kendőre teszem az ajándékozni szánt tárgyat, jelen esetben egy könyvet: 
Behajtom mindkét oldalról, majd rátakarom a könyvre. 
 
Megkötöm a könyv közepén a textilt - végül eljátszom azzal, milyen masnit, vagy csomót köthetek a végére.

 
Az angyalkát két kendővel kötöttem ajándékká:

A kendő csücskébe tettem az angyalt, jobbról balról ráhajtottam a textilt, majd félbehajtottam, s a tetején a csomóba masniként belekötöttem a tüllös másik kendőt.
 
Ez a csomagolási mód azért nagyon jó, mert a csomagolóanyagot fájdalom és kínos mentegetődzés nélkül sokszor fel lehet használni. Nagyon könnyű kibontani, és jelenleg még nem szokványos, tehát könnyedén meglepő, modern és mutatós csomagokat tehetünk a fa alá, amivel egyediek lehetünk.

A csomagba köthetünk szaloncukrot, vagy fenyő gallyat, hogy méginkább karácsonyi legyen - de vásárolhatunk hozzá kifejezetten karácsonyi jellegű textileket.

Reméljük, hogy sikerült kedvet csinálnunk ehhez a környezetbarát karácsonyi csomagoláshoz, s rajtunk kívül még sokan kirpóbálják idén ezt a módszert.


Végül pedig egy haladóknak szóló különleges csomagolási technika textilből:

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 14537 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

A Három Király ajándékokat hoz a kis Jézusnak a Bahamák 2008-as bélyegén.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x