Lépj ki a tárgyak bűvöletéből! Alternatív ajándékötletek...


Lépj ki a tárgyak bűvöletéből! Alternatív ajándékötletek azonnal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

Soha nem látott méreteket öltött a tárgyak halmozása, az újabbnál újabb holmik kényszeres megvásárlása, ami ilyenkor év végén éri el csúcspontját ajándékozás címszó alatt. Idén szakíts a megszokással, és adj ajándékba valami kevésbé kézzelfoghatót: élményt, tudást, szórakozást, egészséget.  

A gazdasági és környezetvédelmi megfontolásokat most félretéve, a tárgyak vajon megadják-e nekünk, amire vágyunk? A szükségleteink kielégítését célozza-e,  boldogabbá tesz-e a legújabb plazmatévé, mobilfüggő díszecske vagy éppen a minden évben újravásárolt étkészlet?

Egyértelműen nem. Mégis minden évben kényszert érzünk, hogy családtagjainkat, barátainkat újabb és újabb tárgyakkal halmozzuk el ajándékozás címszó alatt. A legrosszabb, ha 23-án úgy esünk be a boltokba, hogy gyorsan, vegyünk még valamit, teljesen mindegy, mi az, csak át tudjuk majd adni a fa alatt szeretetünk tárgyiasult formáját.

Valóban vannak olyan tartós, jó minőségű tárgyak, amelyeket gyakran használunk, örömünket leljük benne, nagy becsben tartjuk, különleges alkalomra vagy egy szívünknek kedves személytől kaptuk, vagy szeretettel vettük valaki másnak, de most nem ezekről van szó.

Képmutatás, őszintétlenség, fantáziátlanság, időhiány, lustaság, megszokás – ezek mind közrejátszanak abban, hogy kényszeresen tárgyakat ajándékozunk. Kérdés, hogy a megajándékozott örül-e neki, hasznát tudja-e venni az ikszedik kütyünek, dísznek, nyakkendőnek, vázának satöbbi.

Idén szakíts a megszokással, és gondolkodj el azon, családtagjaid, barátaid, ismerőseid mit csinálnak szívesen, milyen hobbijaik vannak, mi érdekli őket, hogyan töltik a szabadidejüket, mi jelenti számukra a kikapcsolódást. Ebből kiindulva már számtalan olyan dolog eszedbe juthat, amivel megajándékozhatod őket.  Próbáld meg a megajándékozott szemszögéből is végiggondolni, valóban hasznos lesz-e számára az ajándékod. Lehet, hogy imád masszázsra járni, de ragaszkodik a saját masszőréhez és nem szívesen próbál ki mást. Lehet, hogy a jógastúdió, ahova bérletetet szeretnél neki venni, a város másik végén van, amerre soha nem jár. Lehet, hogy csak hobbi szinten érdekli az a tevékenység, amilyen tanfolyamra jegyet vennél neki.  Ezeket mind-mind érdemes alaposan megfontolni, hogy valóban örömét lelje az ajándékban az illető.
Tipp:
Érdemes a többi családtaggal, más barátokkal egyeztetni, így kevesebb az esély arra, hogy rosszul választunk és akár még a költségeket is megoszthatjuk egy nagyobb ajándék formájában.

Masszázskezelés- vagy bérlet
Gyakran jár masszázsra, esetleg hát-vagy derékfájós, vagy stresszes életet él? Mindhárom esetben jó ötlet lehet egy ajándékkupon  vagy bérlet egy masszázsszalonba, ahol a megajándékozott kedvére válogathat a különböző testkezelésekből.

Szépségszalonba, wellness szállodába ajándékkupon

Nőknél szinte lehetetlen egy ilyen kuponnal mellélőni, hiszen alig akad olyan nő, aki ne járna el legalább időnként a kozmetikushoz, fodrászhoz, manikűröshöz. Leginkább arra figyeljünk oda,  milyen szolgáltatásokból válogathat majd a megajándékozott és szimpatikus-e a személyzet.

A wellness szállodák is igen népszerűek, kereshetünk a kínált szolgáltatások, a fekvés, a szabadidős lehetőségek és még más egyéb szempontok alapján is.

Színház-, mozi vagy koncertjegy

Ha ismerjük a megajándékozott ízlését ezen a téren, viszonylag könnyű a dolgunk, interneten vagy jegyirodában is beszerezhetjük a jegyeket. A legtöbb moziban pedig már mozikupont is vásárolhatunk ajándékba, így a megajándékozott döntheti el, mit szeretne megnézni.

Férfiaknak remek választás a sporteseményre szóló belépő, ha kedvel valamilyen sportot, vagy egy computeres játék előfizetés a következő ciklusra, ha még nem vette meg magának. (Ehhez jól ki kell puhatolni a szokásait.) Tipp:
A kuponokat, jegyeket, bérleteket is illik becsomagolni. Válassz különleges papírból készült borítékot, vagy hajtogass egyet te magad és díszítsd a megajándékozott ízlésének megfelelően.

Tanácsadás
Adhatsz ajándékba valamilyen különleges  tanácsadást is, például öltözködési vagy stílustanácsadást, karriertanácsadást, pénzügyi tanácsadást. Arra vigyázz, hogy a megajándékozott ne vegye célzásnak illetve ne legyen számára sértő. Vehetsz persze fogyókúrás tanácsadást a túlsúlyos nagynénédnek, de inkább csak akkor, ha tudod, hogy jó humorral tudja kezelni, ő is szeretne lefogyni és kifejezetten örülni fog ennek a segítségnek, vagy esetleg erre vágyódik.

Személyre szabott elemzés
Egyre többen érdeklődnek a spirituális önismereti témák iránt, így jó ajándék lehet  valamilyen személyre szabott önismereti elemzés például grafológustól, asztrológustól, számmisztikai elemzés numerológustól stb.

Tanfolyam
Ha tudod, hogy van valamilyen speciális hobbija vagy érdeklődési területe, amivel kapcsolatban új információkra lehet szüksége, vagy szívesen képezné magát tovább, válassz egy tanfolyamot. Néhány ötlet: főzőtanfolyam, nyelvtanfolyam, táncórák.

Sportbérlet
Jó választás azoknak, akik szeretnek mozogni és rendszeresen sportolnak. Választhatunk valamilyen fittnessközpontba szóló bérletet, úszó- vagy jógabérletet vagy bármit, amiről tudjuk, hogy a megajándékozott szívesen csinálja. Sok mozgásstúdióban komplex bérleteket is lehet kapni, amelyek több különféle típusú órára is elhasználhatók. 

Ezeknek hatalmas előnye, hogy távol élő szeretteink akár online formában is megkaphatják, így akkor is szép ajándékot tehetünk a virtuális fa alá, ha nem vagyunk jelen személyesen. De még jobb, ha a vele élők özül valakit megkérünk, hogy nyomtassa ki és tegye a fa alá, hiszen az ajándék akkor a legszebb, ha a megfelelő pillanatban érkezik. Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3773 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

A három részből álló, 2007-ben megjelent bélyegsorozat Szekeres Erzsébet meseszőnyegét ábrázolja. A három kép az angyali üdvözletet, a Szent családot és a

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x