Lángoló szeretet - biztonságban karácsonykor is


Lángoló szeretet - biztonságban karácsonykor is

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

Karácsony közeledtével nemcsak az ajándékok gyűlnek a szekrények aljában, de a nagy rohanás miatt egyre gyakoribbak a kisebb-nagyobb háztartási balesetek is. Fontos, hogy a nagy készülődésben fokozottan figyeljünk a környezetünkre, a családunkra, hogy a karácsony is nyugodtan teljen. 

A karácsonyfa veszélyei
A karácsonyfa amellett, hogy meghitt hangulatot varázsol otthonunkba, komoly veszélyforrás is lehet. Már a fa felállításakor könnyen megvághatjuk a kezünket, miközben egy éles konyhakéssel vagy egy kisbaltával faragjuk a törzsét, hogy beleférjen a talapzatba. Szintén sok gondot okozhat a nem kellő gondossággal feldíszített, vagy kiszáradt fa, ami könnyen végzetes tűzhöz is vezethet. Érdemes tehát a fenyőt úgy felállítani, hogy ne legyen a környezetében gyúlékony anyag – például függöny –, és arra is figyeljünk, hogy sose hagyjuk égve a gyertyákat, illetve felügyelet nélkül az izzósort.

Konyhai malőrök

A másik veszélyforrás a konyhában leselkedik ránk. Nem is gondolnánk, hogy az ünnepi menü legnépszerűbb fogásai milyen sérüléseket okozhatnak főzés közben. A karácsonyi vagy szilveszteri vacsora elkészítésekor a háziasszonyok kezéből egy stresszel teli nap végén könnyedén kicsúszhat a kés is, sérülést okozva ezzel magának, vagy másnak, és a forró sütő is számos baleset forrása lehet.


Szilveszteri balesetek

Érdemes elővigyázatosnak lennünk szilveszterkor is. Bár évről évre egyre szigorúbban szabályozzák a pirotechnikai eszközök beszerzésének feltételeit, az utcai árusoktól még mindig könnyedén hozzá lehet jutni a veszélyes tűzijátékokhoz, petárdákhoz. „Sajnos a szilveszter ma már egyet jelent a balesetekkel. Minden évben hallhatunk olyan történetekről, amikor fiatalok kezében robban fel a petárda, vagy égeti meg őket a rakéta. A tavalyi év sem volt kivétel ez alól, ügyfeleink között is volt néhány szomorú eset, például egy szilveszteri mulatságon egy gyermek kezében felrobbant egy petárda, ami miatt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kezét amputálni kellett. Bár ezeket a baleseteket el lehetne kerülni, ha az árusok betartanák a szabályokat, illetve ha a szülők jobban odafigyelnének a gyermekükre, azonban ha már megtörténik egy ilyen komoly baleset, nagy segítséget jelenthet a biztosítótól kapott kártérítés.” – nyilatkozta Schaub Erika, a Generali Providencia Biztosító személybiztosítási üzletág vezetője.

A társaságnak tavaly 6312 db kárbejelentése volt az ünnepi időszakban, sajnos számos olyan baleset is történt, ami még a legtapasztaltabb szakértőket is megrázta.  A jelenlegi törvényi szabályozás értelmében minden gyermek (3-18 éves korig) államilag finanszírozott balesetbiztosítással rendelkezik. Azonban fontos tudni, hogy ez csak alapszolgáltatást nyújt, ezért érdemes átgondolni, hogy emellett választunk-e egy olyan   biztosítást, mely sokféle szolgáltatásra magasabb összeget is kifizet egy-egy baleset bekövetkeztekor.

Forrás: Generali-Providencia Biztosító Zrt.

Kép: piqs.de: Heinz Hasselberg, Steinfurt - 326. Christbaumkugeln
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2569 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

A Mikulás is halad a korral! A rénszarvas-szánt versenyautó váltotta fel a Kajmán-szigetek tavaly kiadott bélyegén.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x