Mutatós karácsonyfadíszek tésztából, házilag


Mutatós karácsonyfadíszek tésztából, házilag

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-21

Házilag is készíthetünk mutatós, egyedi díszeket a karácsonyfára - olyan "banális" alapanyagból is, mint a tészta. Praktikus előnyük, hogy nem törékenyek - ami kisgyermekes családoknál fontos szempont -, az alkotási folyamatba az egészen kicsiket is bevonhatjuk, mindemellett olcsón kihozható egy rakás fadísz. Mutatunk pár trükköt! 

Háromféle tésztát választottam, ezek mindegyike könnyen beszerezhető: farfallét (masnitésztát), rigatonit (csőtésztát) és egy magyar gyártó által is forgalmazott „karácsonyi tésztát”. Utóbbi önmagában is műremek: apró, lyukacsos zöld tészta fenyőcskéket tartalmaz a 200 grammos kiszerelés.


Mire lesz még szükség? Arany- vagy ezüst temperára (spray is jó, sokkal gyorsabb vele a munka, bár nem éppen gyermekbarát), ecsetre, szalagokra, kötözőkre tetszés szerint, ragasztóra.


A feladat csupán annyi, hogy a tésztákat arannyal, ezüsttel átfessük, befújjuk – újságpapíron vagy alufólián célszerű dolgozni -, majd száradni hagyjuk.


Ezután jön a munkaigényesebb rész. A farfalle jól mutat egy színes vékony textilszalagon, amire egyesével kell felkötözni a színezett tésztamasnikat. Több méteres karácsonyfadísz is kihozható belőle.


A csőtészta igen sokoldalúan hasznosítható karácsonyfadísznek, ennek tényleg csak a fantáziánk szab határt.


A tésztafenyőknek ugyancsak jót tett az aranyozás, de ezüsttel bevonva is jól mutatnak.Mesterházy Mónika
www.eletszepitok.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 12628 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

Argentína 2008-as karácsonyi bélyegén Gábriel arkangyal, a hírvivő látható.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x