Emberi tippek karácsonyra


Emberi tippek karácsonyra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Nem tudom pontosan, hol érdemes vásárolni, milyen sütiket szoktak készíteni vagy milyen szokások vannak karácsonykor, én inkább megosztok veled néhány gondolatot, amely az ajándékok és az ünnep helyett az emberi kapcsolataidra fókuszál.  

1. Takarékoskodj!
Ha egy kicsivel kevesebbet költesz az ajándékokra, akkor egy kicsivel több embert ajándékozhatsz meg. Mi volna, ha Pistike mégsem a beszélős robotot kapná meg, csak a simát, és akkor küldhetnél még 20 képeslapot másoknak?

2. Ünnepi időgazdálkodás
Ha egy kicsivel több időt szakítasz az ünnepeket alatt magadra, akkor másokra is több időd jut. Ha lehet, ne vállalj be túl sok mindent karácsonykor. Kevesebb munka, kevesebb ügyintézés, kevesebb tennivaló, így jobban az irányításod alatt tarthatod, hogy mit teszel. A felszabaduló idődet töltsd a szeretteiddel!

3. Használd a kommunikációs csatornákat!
Talán nincs időd mindenkit felkeresni, de küldhetsz képeslapot vagy egy kedves üzenetet. Használd ki a rendelkezésedre álló csatornákat!

4. Oszd meg mindenkivel!
Tegyél közzé ott is egy ünnepi bejegyzést. Így azokhoz is eljut az üzeneted, akiket nincs alkalmad személyesen megkeresni.

5. Köszönd meg!
Ne csak boldog ünnepeket kívánj, hanem köszönd meg az embereknek azt, amiért hálás vagy nekik. Ezzel elismered őket, elsimítod az év közbeni apró nézeteltéréseket, és üres jó kívánság helyett tartalmas gesztussá válik az üzeneted. Megköszönheted az olvasóidnak a hűséget, a munkatársaidnak az együttműködést, a párodnak a türelmet, és mindenkinek azt, amit érted tett.



6. Ne pénzt!

Ne pénzt adj ajándékba. A pénzből ugyan mindenki azt vesz, amit akar, praktikus és hasznos, de az ajándék nem feltétlenül praktikus és hasznos, inkább legyen őszinte és figyelmes. A figyelmesség azt jelenti, hogy valakinek adsz valami olyat, amit ő értékel, és azért teheted ezt meg, mert ismered őt, vagy elgondolkoztál azon, minek is örülne ő. Főzhetsz ebédet anyu helyett, vagy ébresztheted a párodat egy jó reggelivel, megjavíthatsz egy kislámpát vagy átrendezheted a szobát. Okozz örömet és meglepetést!

7. Beszélgess!
A legnagyobb ajándék a saját figyelmed, amellyel mások felé fordulsz. Ha valakit igazán meg akarsz ajándékozni, akkor beszélgess vele egy órát. Figyelj is arra, amit mondd, és kérdezz, ha valamit nem értesz. Tudd meg, mi van vele, hogy érzi magát, milyen problémái vannak, mi az, ami örömet okozott neki. És Te is megoszthatod ugyanezeket a dolgokat magadról.

8-9-10. ???

A 8-as, 9-es és 10-es ötlet legyen inkább “biankó” tipp, töltsd ki magadnak, szóljon Rólad, hiszen Te is ember vagy, a saját magaddal való kapcsolatod ugyanilyen fontos. Szórakozz, pihenj, gondolkozz. Építsd az énképed, hiszen a legnagyobb ajándék a szeretteidnek Te magad vagy. Nem mindegy, mit adsz magadból.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 14696 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 





Az ajándék a gyerekek számára a karácsony legizgalmasabb része. Ezt a várakozásteli pillanatot ragadta meg Venezuela 1996-os bélyegének tervezője.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x