Gyertyát gyújtottak Nagykarácsonyban


Gyertyát gyújtottak Nagykarácsonyban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-28

Adventi gyertyagyújtással indította el a karácsonyi várakozást a Mikulás december 1-jén, Nagykarácsonyban. Mikulásfalván idén megújult programokkal látják vendégül a látogatókat: a gyerekek nem csak a Mikulással találkozhatnak, hanem játszóházban mulathatják az időt, feldíszíthetik a Megyék Karácsonyfáit, a felnőttek pedig a karácsonyi vásárban válogathatnak a finomságok között. 

Ötmillió forintos támogatást kapott a nagykarácsonyi program – mondta el L. Simon László országgyűlési képviselő, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke az adventi gyertyagyújtáskor. Örvendetesnek nevezte, hogy néhány év mélyrepülése után ismét bővültek a nagykarácsonyi programok, ami annak is köszönhető, hogy megfelelő kézbe került a Mikulásfalva Nonprofit Kft. Az új lendület új hagyományokat indított el, így a Mikulásház mellett a látogatók feldíszíthetik a Megyék Karácsonyfáit, a gyerekek az Ugráldában együtt játszhatnak, vagy a gőzössel kisvasutazhatnak is. Immár a falusi életvitelt is megtapasztalhatják a látogatók: a lovak simogatása mellett a kovács mesterség fortélyaiba is bepillantást nyerhetnek. Nem csak télen tart majd nyitva ez utóbbi: szálláshellyel kiegészülve a fejlesztők célja az, hogy a tervezett traktorversennyel, vagy a fakutyázással a falusiak mindennapi életébe nyújtsanak bepillantást.


„Nehéz a turistákat a Mezőföldre csábítani, ezért van szükség a hasonló attrakciókra, mely az elképzelések szerint 2014-ben még jelentősebb fesztivállá válik. Ehhez nyújtott támogatást az NKA. Az összeg ugyan a fenntartás költségeit nem finanszírozza, megfelelő alapot adott a fejlesztésekhez” – mondta el L. Simon László.
Nagykarácsony település korábban is együttműködött a Magyar Postával, a közös munkát idén azonban továbbfejlesztették: 2013-banBaticz Barnabás tervező-grafikus rajzai teremtik meg a karácsonyi hangulatot a Posta bélyegein keresztül. Technikai újításként öntapadós bélyegeket bocsát ki a Posta85, 110 és 140 forintos címletben, melyek a bélyegzők megújításával más-más külsőt öltenek a karácsonyi várakozás jelképeként – mondta el Molnár Róbert, a Posta vezérigazgató-helyettese.
December 6-7-8-án Mikulás-napi ünnepség veszi kezdetét, a fellépők között szerepel a Kaláka együttes, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, de a Görömbő Kompánia is, hogy élőzenés, népi szokásokat bemutató Mikulás váró és Betlehemes előadásaikkal szórakoztassanak, kicsiket és nagyokat egyaránt.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1674 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

Ausztrália tavalyi karácsonyi bélyegén két élő angyal imádkozik.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x