Békés-e a karácsony és boldog lesz-e az újév?


Békés-e a karácsony és boldog lesz-e az újév?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-01

Elcsépelt közhely a Békés boldog karácsony, és a boldog újév. Ugyanakkor évről-évre sokaknak másként alakul. Vajon miért? 

A karácsony a szeretet ünnepe. Lenne, ha nem arról szólna, hogy ki hogyan szányalja túl a másikat, miközben kenetteljesen mosolygunk. És belül forrnak az indulatok.

Mire figyeljünk?

Karácsonykor a veszélyek nem csak az otthonunkra korlátozdnak, de most foglalkozzunk csak ezzel.

A készülődés során a főzőcskéből, díszítésből, takarításból mindenki ki szeretné venni a részét mert estére el kell készülni. A legfontosabb, hogy ne veszítsük el a türelmünket. Ez egy -akármilyen meglepő- nagyon stresszes helyzet az esetek nagy részében és könnyen elveszíthetjük az önuralmunkat.


Szinte biztos, hogy mindenki tapasztalta azt a feszültséget, ami a készülődésből ered.

A legjobb megoldás erre a tervezés és a feladatok felosztása. Mielőtt nekiállunk a Nagy Kihívásnak, beszéljük meg, hogy ki mit fog csinálni, és kinek mi a dolga. Akármilyen könnyűnek látszik az "add ide, majd megcsinálom én, ne szerencsétlenkedj már " mondattal induló segítségnyújtás, várjuk meg, amíg valaki inkább segítséget kér, ha nem megy valami.

Akkor pedig adjuk meg neki azokat a dolgokat, amire szüksége lehet a feladata végrehajtásához, de ne csináljuk meg helyette. Hacsak nem olyan dolog, amit valóban képtelen megcsinálni.


Azt viszont már a munka "kiosztásánál" tudni kell, hogy ki mit tud megcsinálni. Jah... Utólag pedig ne dörgöljük az orra alá, hogy "milyen béna, (hülye, szerencsétlen barom, stb) vagy, hogy még ezt sem tudod megcsinálni", mert ez azt jelenti, hogy a megbeszélés alatt nem volt felmérve a valódi képessége. Ez pedig a mi hibánk.
 Viszont ha ki lett osztva és el lett vállalva a "munka" akkor ne vegyük át a felelősséget senkitől, legyen az gyerek vagy felnőtt. 

Ez az a módszer, amivel mindenki tudni fogja feladát amit neki kell meg csinálnia. Így eljuthatunk oda, hogy valóban békésen, és jó hangulatban teljet a Szent este.

És még valami...

Sokan, sokszor elmondták. Én is megismétlem. Gyertyát, csillagszórót, mécsest, mindíg óvatosan kezeljünk. A gyertyát SOHA ne rakjuk a karácsonyfa alá, és ha egy-egy ágon gyertyát akarunk gyújtani, akkor figyeljünk arra, hogy a láng felett ne legyen semmi.

Fontos tudni, hogy egy gyertyaláng akár harminc centi távolságból is lángra tud lobbantani valamit, ha felette van. Figyeljünk oda erre is. A legjobb megoldás, hogy ha csak az ünnepi percekre gyújtjuk meg és csak addig ég, ameddig figyelni tudunk rá.  

Nagyon kellemes és békés karácsonyi ünnepeket kívánok Mindenkinek!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2279 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

Di Cosimo festményén a Szűzanya, a Gyermek és egy angyal látható – de ha elvonatkoztatunk a szárnyaktól, egy igazi olasz életképet látunk Tuks és Caicos 1993-as bély

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x