Sikerült szebbé tenni a hátrányos helyzetűek karácsonyát?...


Sikerült szebbé tenni a hátrányos helyzetűek karácsonyát?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-28

Napjaink fogyasztói társadalmában karácsonykor sajnos egyre nagyobb hangsúly tevődik a megvásárolt ajándékokra, amíg a kézzel készített meglepetések, illetve a közös, kreatív programok jelentősége egyre inkább elhalványul.  

Ilyenkor a szegényebb sorban élő családok nehéz helyzetben vannak, hiszen a gyerekek nyilván olyan dolgokra is vágyhatnak, amiket gazdagabb osztálytársaik simán megkapnak. Nem beszélve arról, hogy az okostelefonok és az internet felpörgött világában, gyermekekre, felnőttekre egyaránt szakadatlanul ömlik temérdek irányból a sok vásárlásra buzdító termékkínálat. Így hát nem csoda, hogy a gyerekek sokszor “menő cuccokra” vágynak, melyek közül jó néhány egyáltalán nem olcsó, hanem épp ellenkezőleg…

Ezért lehet igen kellemetlen egy rászoruló családban az ünnepek közeledte, mert ha a napi betevő biztosítása is gondot jelent a szülőknek, akkor az ajándékvásárlás, meg az ünnepi ételek beszerzése mind-mind extra nehézséget róhatnak rájuk.Ezért is adományoznak az ünnepek közeledtével minden évben fokozottan a szcientológia önkéntes lelkészek a hátrányos helyzetűeknek.

Idén, december elején a TündérPakk Közhasznú Alapítványnak szállítottak adományként különféle tartós élelmiszert, fertőtlenítő-, tisztító- és tisztálkodási szereket, továbbá ruhákat, hogy ezekkel is terhet vegyenek le a rászoruló családokról az ünnepek közeledtével.

Aztán Szegeden támogattak tartós élelmiszerekből álló csomagokkal egy helyi családsegítő központot, majd az Ötletfa Tanodát
, akik rászoruló családok gyermekeivel foglalkoznak.Budapesten a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületének pedig besegítettek jó néhány szegény sorban élő gyermek kívánságát teljesíteni Karácsonyra. Ugyanis a kb. 300 családot támogató egyesület minden évben megszervezi az Angyalkák akcióját, melynek keretein belül több száz rászoruló gyerkőc kívánságlistájához keresnek jótevőket, akik a gyermekek kívánságait teljesítik, és megvásárolják az általuk vágyott ajándékokat.

Továbbá a Szcientológia Egyház négy magyarországi szervezetében rendeztek karácsonyváró ünnepséget, ahol is díjmentes programokkal szórakoztatták a több mint 1.100 résztvevőt, vallási hovatartozásukra való tekintet nélkül. Nem csupán mikulás csomagot kaptak a gyerekek, hanem rengeteg közös, ingyenes programot élvezhettek kicsik és nagyok egyaránt: úgymint közös mézeskalácssütés a szülőkkel és gyermekekkel együtt, vagy épp csillámtetoválás, ajándékkészítés.Talán a hátrányos helyzetűek ünnepének szebbé tételével és az ilyen közös családi programokkal sikerül egy kicsit megerősíteni azt a tradíciót, hogy a szeretet ünnepén fontosabb az együttlét és a közös, kreatív programok, mint maga az ajándék és az anyagi javak.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon(X)
 
 
[ 448 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

Tuvalu, a Csendes-óceán trópusi szigete gyermekrajzon adta ki az ajándékot hozó Háromkirályok képét: mindannyian szigetlakó bennszülöttnek látszanak!

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x