Ingyen munka sosem jó?
Címlap / Karrier / Ingyen munka sosem jó?

Kurtán Klára

Ingyen munka sosem jó?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-21

Vajon tényleg nem jó? Vannak helyzetek, amikor nem érdemes ingyen dolgozni. De sok esetben lehet hasznos az ingyen munka. Lehetnek olyan célok, amelyekért szívesen áldozzuk fel szabadidőnket, energiáinkat.  

Álláskeresőként, karrierváltóként is gyakori, hogy az ingyen munka hozza később a legnagyobb bevételt.

Bevallom általában én sem szeretek ingyen dolgozni. Különösen akkor, amikor azt látom, hogy mások akarnak keresni az én munkámon. Nem szeretem azt sem, amikor játszanának az én időmmel.

De szerencsére ez nem mindig van így, és vannak dolgok, amikért boldogan dolgozok ingyen is. Életem egyik legnagyobb élménye volt, amikor egy jótékonysági akció keretén belül Down szindrómás gyerekeknek tartottam sütis programot. Boldogságot adott amikor szeretett barátnőm műsorához én főztem és láttam vendégül 60 embert.

Sokszor azért vállaltam „ingyen” munkát, mert meg akartam tanulni valamit. Ismerősöm honlapját, marketingjét azért is segítettem, hogy megtanuljam az online marketing alapjait.
Sokan álmodozunk jobb munkáról, új hivatásról, karrierről. De gyakran gyorsan le is állítjuk ezeket az álmokat. Mert nem értünk hozzá, nem ezt tanultuk, nincs tapasztalatunk, egyébként is már késő van, most már nem érdemes álmodozni…


Valóban nem?
És mi lenne ha?
Mi lenne ha azzal foglalkozhatnánk, amivel szeretnénk?
Mi lenne ha, elég időnk lenne?
Mi lenne ha, lenne benne tapasztalatom?
Mi lenne ha, értenék ahhoz, hogy…?

Tényleg, mi lenne? Biztos, hogy lehetetlen?


Képzeld el, mit tanultál volna, ha lett volna rá lehetőséged? Mi lett volna, ha lett volna időd tapasztalatot szerezni? Mi lett volna ha fel tudnál mutatni sikereket?

Sokan azt gondolják, hogy az álláskeresésnél csak az eddigi munkahelyeket lehet bemutatni. Azt hiszik, hogy csak hivatalos, fizetett tapasztalatok kamatoztathatóak.
Sokszor az „ingyen” munka lehet az a kulcs, amivel elérheted álmaidat. Lehet, hogy a legjobb nyereséged pont abból lesz, amit fizetés nélkül csináltál.

Ne hidd, hogy nem indulhatsz el az álmaid felé vezető úton. Ott áll előtted, de ez az út rögös, fárasztó, viszont sok örömet és emellett sikereket hozhat.


Gondold végig, mit tudsz ma tenni a cél érdekében. Mit tudsz holnap, jövő héten, jövő hónapban és jövő évben. Ilyenkor érdemes megkeresni azokat a helyeket, ahol tapasztalatokat szerezhetsz. Erre a legjobb megoldás többek között, ha olyan önkéntes munkát találsz, ahol számodra is hasznos és örömteli tudáshoz juthatsz.

Mindig érdemes új dolgokat tanulni. Új tapasztalatokat szerezni. Egyik kedves kliensem, miközben otthon volt a 3 gyermekével, „mellesleg” részt vett egy új iskola megszervezésében.
Ahhoz, hogy új dolgokat tanulj, nem elég az iskola és a tanfolyam. Akkor leszel sikeres, ha minél több munkát fektetsz bele a tanuláson kívül is.

Ma az egyik legdivatosabb és legkeresettebb szakma az online marketinges. Járhatsz iskolába, elolvashatsz mindent róla, de valódi tudást csak a gyakorlat hozhat. Ezt a gyakorlatot meg úgy szerezheted meg a legkönnyebben, ha először ismerősöknek, barátoknak segítesz.

Nagyon sok szakma van, ahol csak a gyakorlatban lehet megszerezni a megfelelő ismereteket. Ha csak arra gondolsz, hogy nincs tapasztalatod, gyakorlatod, akkor pont most van itt az ideje, hogy megszerezd.

Bármilyen meglepő, a vállalatok nagyra tartják a nem hivatalosan megszerzett tudást. A legsikeresebb emberek, akiket ismerek, rengeteg időt és energiát fordítottak sokszor szabadidejükben, és pénz nélkül arra, hogy profik legyenek.

Ha el akarod élni álmaidat, és céljaidat, akkor indulj el a felé vezető úton, és dolgozz a sikerélményért és tapasztalatért.

Azokat, akik meg akarják ismerni álmaikat, megtalálni a reális céljaikat és megtervezni a hozzávezető utat, várjuk karriertervező tréningünkön, ahol együtt, karrier-tanácsadóval, coach-csal, sminkessel és fotóssal elindulhatsz a jövőd felé!>>>


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5432 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x