Úristen, gyereke van!
Címlap / Karrier / Úristen, gyereke van!

Kurtán Klára

Úristen, gyereke van!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Mit tehet a nő, ha kisgyereke van, és mégis dolgozni akar? Sajnos nem vitás, hogy sok vállalatnál hátrányban van az, akinek gondoskodásra szoruló gyereke van. A munkáltatók sokszor csak a hátrányokra tudnak gondolni. Mi lesz, ha beteg lesz? Nem fog túlórázni, mert szalad az óvodába? Sőt, szülői értekezletre kell mennie. Bizakodásra ad mégis okot, hogy sok területen egyre nagyobb a munkaerőhiány, ezért a cégek kénytelenek "megalkudni".  

Pedig mennyivel jobban járnának, ha nem megalkuvásnak éreznék a gyerekes nők foglalkoztatását, hanem nyereségnek!
Sok előnye van az anyáknak a munkahelyen. Hiszen az egyik legnehezebb és legösszetettebb munka pont az anyaság.
Egy anya megtanul többfelé figyelni, fáradtan is teljesíteni, sokat dolgozni, megérteni a nehéz helyzeteket. Ismeri a saját helyzetét, ezért sokkal lojálisabb, megbízhatóbb lesz a munkahelyén.
De fontos, hogy legalább a nők higgyenek maguknak. Higgyenek a szakmai tudásukban, értékeikben, erősségeikben!Mi tud segíteni az elhelyezkedésben, ha gyereked van?

Akármennyire szereted a gyereked, akármennyire a család a legfontosabb, a vezetőket ez nem fogja meghatni.
Ha azt mutatod meg, hogy miért jó, előnyös, hogy téged vesznek fel, akkor „megbocsájthatják” a családi helyzetedet is.
Ahhoz, hogy ezt elhiggyék neked, olyan önéletrajzot, pályázatot kell írnod, ahol nem a gyest, otthoni munkádat emeled ki.

Addig is, amíg otthon vagy, próbálj mással is foglalkozni a háztartáson kívül. Tudom, nehéz beiktatni időt saját magadra, de többszörösen megtérül. Ha bármilyen munkát végzel a gyes alatt, pl. szervezel valamit, kézműveskesdsz, besegítesz valakinek az adminisztrációba, nagyon jó tapasztalatot szerezhetsz a későbbiekre.A másik javaslatom, hogy tanulj! A legjobb persze, ha eljársz valahova tanfolyamra. Nem csak azért, mert akkor biztosabban koncentrálsz a tanulásra, hanem kiszabadulhatsz a napi rutinból. Mikor én a mások gyerekemmel voltam otthon, akkor tanultam egy új szakmát. Tudom, „szerencsém” volt, mert volt kéznél egy nagymama, de sokszor látom, hogy az anyukák még ilyen esetben is nehezen engedik el a gyereküket.
De ha nincs is nagymama, bébiszitter, akkor is találhatsz jobbnál jobb tanfolyamokat az interneten. Ha szűkös az anyagi keret, keress ingyenes kurzusokat!Fontos, hogy naprakész legyél a szakmádból, amikor visszamész dolgozni.
Hasznos, ha teszel magadért, de ha nem mutatod meg, akkor senki nem fogja tudni.
Az önéletrajzban ne azt emeld ki, hogy gyesen vagy és hány gyereked van, hanem a szakmai tudásod, tapasztalataid. A gyerekről ráérsz beszélni, amikor már eljutottál az interjúig.
Nemcsak a fizetett, szabályos munkákat lehet beírni, hanem az önkéntes, időszakos feladatokat is.
Nemrég volt nálam egy 3 gyermekes anyuka, akinek az önéletrajzában az szerepelt, hogy az utóbbi 5 évben gyesen volt. Mikor alaposan feltérképeztük az életútját, kiderült, hogy részt vett egy iskola szervezésében, mellesleg egy projekt adminisztrációjában. Mikor ezeket tettük előtérbe, pillanatokon belül behívták interjúra, és fel is ajánlottak neki egy állást.
De nem ő volt az egyetlen gyesről visszatérő nő, akinél egy jó önéletrajz, ami bemutatta az erősségeit, sikerre vezetett.

Véleményem szerint mégsem a jó önéletrajz volt a csoda okozója. Sokkal inkább az, hogy megnőtt az önbizalmuk, tisztábban látták az értékeiket, lehetőségeiket.
Az otthon eltöltött idő karrier szempontból sem elvesztegetett idő. Sőt, nagyon sok olyan képességet ad, amitől a munkahelyen sokkal jobb teljesítményt nyújthat valaki.

Higgyél magadban, és mutasd meg magad, hogy mások is higgyenek benned!
Ebben segíthetek neked, mint karrier coach, tanácsadó.

A képek forrása a Freepick
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4910 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x