4 dolog, amit ne mulassz el interjú előtt!
Címlap / Karrier / 4 dolog, amit ne mulassz el interjú előtt!

Kurtán Klára

4 dolog, amit ne mulassz el interjú előtt!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A múlt héten kétségbe esve hívott fel valaki, hogy másnap interjúra megy, és segítsek neki. Természetesen a vészhelyzetre való tekintettel támogattam egy másfél órás konzultáción, de lássuk be, másfél óra alatt nem lehet csodákat tenni.Az interjú nem akkor kezdődik, mikor felteszik neked az első kérdést, hanem jóval előtte. Ha azt akarod, hogy komolyan vegyenek, akkor te is vedd komolyan a felkészülést! Még mielőtt elindulsz a találkozásra, mindenképpen tedd meg ezt a négy lépést!  

Sok jelölt azzal rontja el az interjút, hogy nem készül fel kellőképpen. Gondold végig, amikor vizsgára, vagy dolgozatra készültél! Soha nem tudhattad előre a kérdéseket, ezért át kellett nézned az összes szóba jöhető feladatot előtte.

Az interjúra felkészülés hasonló szituáció, mint amikor egy vizsgára tanultál.
Interjú kérdéseket és válaszokat sok helyen találhatsz. Én is írtam róla a blogomban többször. De nem biztos, hogy elég, ha megtaláltad a választ a „beszélj magadról”, vagy a "hol látod magad 5 év múlva” típusú kérdésekre. Azt is be kell bizonyítanod, hogy érdekel a megpályázott állás és cég.


flickr

Hogyan?

1. Nézz utána a cégnek a közösségi médiában

Sok cégnek van profilja a Facebookon, és még többnek a Linkedinen. Nézz utána, mit mutat magából! Milyen környezetben dolgoznak a munkatársak? Az is meg tudhatod, milyen öltözködési stílust várnak el a munkahelyen.

2. Tudd meg milyen terméket gyárt a kiszemelt vállalat
 
Nincs annál rosszabb belépő egy interjún, amikor valaki azt sem tudja, mivel foglalkozik a cég. Járj utána mit árul, kinek, milyen szolgálatást nyújt! Nézz utána akár a versenytársainak, és hogy mi az ő előnyük a többi hasonló céghez képest.
 
3. Kutass az interjúztató után

A Linkedinen vagy máshol a neten gyakran találhatsz információt a HR-es-ről vagy a vállalati vezetőkről. Jól jöhet minden, amit megtudsz a szakmai pályafutásáról, esetleges előadásairól, cikkeiről. Sokkal szimpatikusabbá válhatsz, ha szakmai információid vannak a beszélgető partneredről.

És a legfontosabb:

4. Tudd, hogy miért vagy te a legalkalmasabb a pozícióra


A hirdetés és a cég ismerete alapján gyűjtsd össze, milyen erősségeid segíthetnek ebben a munkakörben. Keress rá példákat, hogy meg tudd győzni az interjúztatót a képességeidről. Ne azt keresd, mik a hiányosságaid, tökéletes jelölt nincsen, hanem azt hangsúlyozd, amiben jó leszel!



Ha ezeket a lépéseket megteszed az interjú előtt, nemcsak felkészültebb, de magabiztosabb is leszel.




Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 7410 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x