5 hasznos tanács, hogy vezető legyél
Címlap / Karrier / 5 hasznos tanács, hogy vezető legyél

Kurtán Klára

5 hasznos tanács, hogy vezető legyél

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

Mindannyian hallottunk már az üvegplafonról. Akár akarjuk, akár nem, bizony létezik. Középvezetői szinten még nagyon sok nő van, de felső vezető az már ritka, mint a fehér holló. Ennek nem csak a társadalmi elvárások az okai, hanem gyakran a saját bizonytalanságunk 

Ahhoz, hogy vezetővé válljon egy nő, több lépést is érdemes megtenni.
 
Önbizalom:
 
Legyél magabiztos, higgyél magadban. Sokszor az az akadálya az előléptetésnek, hogy a nők nagy része nem tartja megát képesnek a magasabb pozícióra, de főleg, nem hiszi el, hogy őt választanánk. Hidd el, legalább olyan alkalmas vagy, mint a legtöbb férfi. 
Bizonyítsd be szakértelmed. Ne szégyelld kimutatni, hogy sikeres vagy. Egy meetingen, értekezleten ne bújj el, hanem határozottan fejtsd ki a tényekkel alátámasztott véleményedet.
 
Informális csatornák:
 
Érdemes a szüneteket, ebédidődet jól felhasználni. A vállalati események, pl. a karácsonyi party a  legjobb lehetőség arra, hogy kapcsolatokat építs. Ne csak a közvetlen kollegáddal beszélgess, hanem távolabbi dolgozókkal is, és a vezetőkkel is. Sokat használ, ha megismernek, és tudnak rólad. Ne beszélj túl sokat a magánéletedről, különösen a családi problémáidat hagyd a vállalaton kívül.főleg ne a családi problémákba. Ha erről beszélsz, úgy tűnik, hogy fontosabb neked a magánéleted, mint a munkahelyed. Ami igaz lehet, sőt, de a munkahelyeden nem ez a legcélravezetőbb.
 
Vállalaton belüli lehetőségek:
 
Ha látsz lehetőséget, vagy cégen belüli hirdetést magasabb, vagy érdekesebb munkakörre, ne habozz. Bátran add be a jelentkezésed. Ne félj a kudarctól. Ha nem is te leszel a nyerő, akkor is kiderül rólad, hogy vannak céljaid, és egy másik helyzetben gondolnak majd rád.


Kép forrása: Pixabay

Megjelenés:
 
Fontos, hogy professzionalizmust sugalljon a megjelenésed. Nem ez a hely, ahol szexinek kell lenned. Figyelj arra, hogy ne az jusson elsőre eszükbe rólad, hogy milyen szexi, csinos. Nem kell feltétlenül kosztümöt hordani, ha nem ez a szokás a munkahelyeden. De fontos, hogy a helynek megfelelően öltözzél, nem pedig úgy, ahogyan szórakozni mész a barátnőiddel.
 
Közösségi média:
 
Ma az egyik legfontosabb megjelenésünk a közösségi médiában történik. Tetszik, nem tetszik, megnézik a Facebook profilodat. Ügyelj arra, hogy ki mit láthat rólad. A legközelebbi barátaiddal természetesen megosztod az élményeidet. De a munkatársaidnak, lehetséges főnökeidnek mutass komoly képet. 
Figyel oda, hogy mit lájkolsz, mit osztasz meg, mit mutatsz meg a külvilágnak. A nyílvános profilodon ne oszd meg a családi élményeidet, politikai nézeteidt.  Szakmailag nagyon fontos felület a Linkedin. Itt a szakmai oldaladat mutathatod meg. Felhasználhatod a szakmai kapcsolatrendszeredet. Nem utolsó sorban, sok nagyon izgalmas szakmai csoportot találhatsz, ahol tanulhatsz, és megismertetheted magad.
 
 
Összefoglalva, mutass magadról szakértő képet. Használj ki minden lehetőséget, hogy megismerjenek, és válaszd el a munkahelyet a magánéletedtől.
 
 
Használd ki a külső segítséget, fordulj karrier-tanácsadóhoz.
 
Ha bízok magadban, és elhiszed, hogy sikerülhet, akkor elötted is ott áll a karrier lehetősége.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6151 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x