Vállalkozni menő! De vajon bárkinek való? 5 tipp, hogy tudd!...
Címlap / Karrier / Vállalkozni menő! De vajon bárkinek való? 5 tipp, hogy tudd!

Vállalkozni menő! De vajon bárkinek való? 5 tipp, hogy tudd!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

A vállalkozás gondolata igazán jól hangzik, hiszen ki ne akarna a maga ura lenni?! Te osztod be az idődet, magad priorizálod a feladataidat és még sorolhatnám az előnyeit a dolognak. De direkt nem teszem. Ahhoz, hogy belevágj az önállóságba ismerned kell az érem mindkét oldalát.  

 Az alábbiakban öt olyan tényezőt hoztam, amiket a leggyakrabban hozunk fel érvként a vállalkozás indítása mellett. 

1.)    A szabadság szele

Az egyik legmeggyőzőbb érv a saját vállalkozás mellett, hogy nincsen főnök, sőt az idegesítő kollégák sem szólnak bele a mindennapokba. Te választod ki, hogy kivel akarsz együtt dolgozni, vagy egyáltalán akarsz-e bárkit magad mellé. Nem vagy irodához kötve, vagy munkaidőhöz, úgy szabod mindezt, ahogy jól esik. Viszont ezzel együtt minden felelősség is a tiéd: senki nem hagyja jóvá a kiadni kívánt árajánlatot, és nem bólint rá vagy szól rád, hogy nem oké a döntésed. Csakis rajtad múlik az adott havi betevő, ami olykor elég hektikus lehet. És a munka sem kerül eléd tálcán, sokszor neked kell a megbízások után is menned.
2.)   
Rugalmas munkaidő

Elbúcsúzhatsz a reggeli rohanástól, a metró zsúfoltságától, és a dugóban ücsörgéstől. Könnyedén intézheted úgy a megbeszéléseidet, hogy kikerüld a reggeli csúcsforgalmat. Nem vagy a reggel 9-től 17:30-ig tartó munkaidőhöz kötve. Ha úgy kényelmes akár le is dőlhetsz ebéd után, és ha hamarabb akarod letenni a lantot, hogy elmenj a gyerek meccsére, vagy sörözni a haverokkal, senkitől nem kell elkérned magad. De vigyázat! Csábító, hogy nincs kötöttség, éppen ezért könnyű átesni a ló túloldalára. Ha nem teszed a munkára szánt időt keretbe, egy pillanat alatt kapod magad azon, hogy a vasárnapi ebéd közben is az ügyfelekkel emailezel.


3.)   
Állandó tanulás

Alkalmazottként könnyen belesimulsz a feladatokba, unalmassá válnak a mindennapok, és egy idő után elfogy minden fejlődési lehetőség - vállalkozóként ez szinte lehetetlen. Főként egy induló cég esetében, ahol minden feladat a nyakadba szakad. Idővel, ha beállt a rutin, és már kész vagy delegálni a feladataidat, akkor pedig jöhet a fejlődés az ügyfelek érdekében. Viszont idővel könnyen válik kényszerré ez a folyamat, ami kellemetlen és nyomasztó élményekhez vezethet. Ügyelj az egyensúlyra, és csak olyan irányba menj, ami valóban érdekel és építi a vállalkozásodat. A nem tetsző feladatokat pedig bízd az adott terület szakembereire, nem kell neked könyvelővé, programozóvá vagy szövegíróvá avanzsálnod.
4.)   
Nagyon tuti ötleted van

Nem kizárt, hogy egy olyan ötlet motoszkál a fejedben már sok-sok ideje, amivel lehetőséged lenne saját lábra állni, és betörni az adott piacra. Persze az is lehet, hogy csak te tartod ezt jó ötletnek és amúgy semmi keresnivalója a megvalósítandó projektek között. A Tradesy márka alapítója, Tracy DiNunzio szerint 1% esély van rá, hogy az ötleted tényleg zseniális, 99%, hogy marhaság. Nagyon kicsi a lehetősége, hogy ha tényleg működőképes az ötlet, akkor senki nem gondolt még rá, tehát nem te leszel az egyetlen a piacon. Persze ez ne tartson vissza, csak nézz jól körül. Nem elég a lelkesedés, vizsgáld meg a konkurenciát, ezzel együtt pedig a lehetőségeidet.


5.)   
Több pénz

Igen, vállalkozóként több pénzt kereshetsz, mint alkalmazottként ugyanazon a területen. Az amerikai Forbes magazin szerint átlagosan egy amerikai vállalkozó 36%-kal keres többet, mint ugyanazzal foglalkozó alkalmazott társa. Viszont, ha nem dolgozol nincs pénzed: ha megbetegszel, ha szabira mész, azidő alatt - hacsak nincsen már kialakított passzív jövedelme a vállalkozásodnak - nem fogsz pénzt termelni. Még alkalmazottként van fizetett szabadságod, és a betegség után is jár valamennyi pénz.

Mindez persze ne tántorítson el attól, hogy vállalkozz. Csupán légy tisztába a lehetőségeiddel, a kvalitásaiddal, maradj rugalmas és kitartó!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 2064 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x