Hogyan tartsuk meg a tehetséges munkavállalókat?
Címlap / Karrier / Hogyan tartsuk meg a tehetséges munkavállalókat?

Hogyan tartsuk meg a tehetséges munkavállalókat?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Egy vállalat jövője mindig a tehetségekben rejlik: azokban a munkavállalókban, akik motivációjukkal, érdeklődésükkel és egyedi gondolkodásmódjukkal kitűnnek a többiek közül. Nem kérdés, hogy ők lesznek a holnap innovátorai és vezetői - ahhoz azonban, hogy a Te cégednél teljesedjenek ki, számos feltételnek teljesülnie kell. Most bemutatjuk azokat az alapelveket, amelyek segítségével már ma kialakíthatod a jövő elitcsapatát.  

 Hatékony tehetségmenedzsment

 

A kiemelkedő munkavállalók megtartásának egyik kulcsa, hogy tudjuk, mit csinálunk: ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a vállalatnak legyen egyedi, hatékony tehetségmenedzsment stratégiája. Az ilyen, úgynevezett talent programok magukba foglalják a tehetségek felismerésének képességét, a nagy potenciállal rendelkező munkavállalók képzését, és elköteleződésük elősegítését.

A Develor tréning és tanácsadó központ tehetségmenedzsment programjai (benne a tehetségek kiválasztását támogató eszközökkel és a fejlesztést szolgáló tréningekkel) minden szempontra egyformán hangsúlyt fektetnek. Programjaik nem csak abban segítenek, hogy a cégek megfelelően kibontakoztathassák a munkavállalóikban rejlő lehetőségeket, hanem abban is, hogy a vállalati környezetet és kultúrát hosszú távon is vonzóvá, motiválóvá tegyük.
 

Agilis működés

 

Az agilis folyamatok és cégkultúra kialakítása egyre nagyobb szerepet tölt be napjaink üzleti világában. A nagyobb rugalmasság, a logikusan elosztott feladatok és a hatékony együttműködés, amelyet az agilitás biztosít, számos előnnyel jár. Nemcsak a vállalat hatékonysága, produktivitása lesz nagyobb, hanem a cég maga is vonzóbbá válik a tehetségek számára. 
 
Ennek oka egyszerű: ahol azt látják, hogy önállóan, bizalomtól övezve, mégis a csapattagokkal szoros együttműködésben dolgozhatnak. Ahol világosan lefektetett, logikusan működő projektmenedzsment stratégiát követhetnek, ott szívesebben képzelik el a karrierjüket hosszú távon. Persze a tehetségek bevonzásához és megtartásához a cég egészének nem feltétlenül kell teljes agilis transzformáción keresztülmenni, de a gyors és rugalmas alkalmazkodás elkerülhetetlen. Érdemes megismerni az agilis filozófiát és eszközöket és azokat alkalmazni akár a tehetségmenedzsment program kialakítása és működtetése során is.
 

Pszichológiai biztonság

 

Bármikor adódhatnak kiszámíthatatlan helyzetek, amelyek gyökeres változásokat hoznak mind az üzleti, mind a magánéletben – legyen szó gazdasági változásokról vagy más, világméretű jelenségekről. Ezért elengedhetetlen, hogy a vezetők biztos pontként funkcionálva bátran és céltudatosan álljanak a kihívások elé. Empatikus, határozott kiállásukkal hozzájárulnak a pszichológiai biztonságot sugárzó cégkultúra kialakításához, és jó példával állnak elő a jövő vezetői számára is.
 

Tehetségmenedzsment – egy jól felépített projekt

 

A tehetségmenedzsment program nem ér véget a talent csapat kiválasztásával és fejlesztésével. A képzéseket követően szükség van a tehetségek munkahelyi környezetben (on-the-job) fejlesztésére, folyamatos támogatására, fejlesztésére mind a közvetlen vezetője, mind pedig a HR szakemberek részéről.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 932 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x