Szerelemprojektből sikeres vállalkozás
Címlap / Karrier / Szerelemprojektből sikeres vállalkozás

Szerelemprojektből sikeres vállalkozás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-18

Érzelmileg nagyon intenzív és impulzusokkal teli időszak az, amikor egy leendő vállalkozó fejében megszületik a szerelemprojekt, a vállalkozás, amelyet szívvel-lélekkel tudna vezetni. Ilyenkor a túlfűtött érzelmeinknek hála, hajlamosak vagyunk egy rózsaszín szemüvegen keresztül látni a világot, és nem minden esetben reálisan felmérni a piaci helyzetet és a szükséges lépéseket.  

Dr. Baucsek Katalin felsővezetői tanácsadó szerint, ha végigmegyünk az alábbi lépéseken az ötlet megszületésétől egészen a kivitelezésig, akkor egy gazdaságilag is életképes vállalkozást tudunk létrehozni és nagy eséllyel elkerüljük azt, hogy “a szerelemprojekt csapdájába” essünk.

1. Első és legfontosabb kérdés, amelyre őszintén kell válaszolnunk, hogy vajon a kellő szakképzettséggel rendelkezünk-e és hitelesen tudjuk-e betölteni az adott vállalkozásban a vezetői szerepet? Amennyiben a válaszunk igen, ugorhatunk is a következő pontra.

2. Ajánlott előre megismernünk az összes, a tevékenységünket érintő jogszabályt, valamint előírást, hogy tisztában legyünk a működésünk lehetséges körülményeivel.3. Nélkülözhetetlen a költségek összeszámolása, mind a kezdeti és a folyamatos, havi fix költségek tekintetében is (például: működési engedélyek, ügyvédi költség, alapanyag beszerzés, rezsi, marketing költség, stb.).

4. Lényeges eleme az inkubációs, úgymond tervezői állapotnak a versenytársaink alapos ismerete is. Vizsgáljuk meg az általuk kínált szolgáltatásokat, termékeket, az erősségeiket és gyengeségeiket, majd határozzuk meg márkánk hozzájuk képest elfoglalt piaci pozícióját.

5. Utolsó, ám még véletlenül sem elhanyagolható szempont, hogy a vállalkozásunk a potenciális ügyfeleink problémájára valós megoldást tud-e nyújtani.

Amennyiben az említett lépéseken becsületesen végigmegyünk, úgy kiküszöbölhetjük a szerelemprojekt adta buktatókat és egy stabil, megfelelően felépített vállalkozást hozhatunk létre.

További információkért és tanácsokért látogass el a www.higgadtero.hu oldalra.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon(X)


 
 
[ 836 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x